Bild till vänster – gårdagens lunch, bild till höger – ett smarrigt alternativ till fröknäcke
Det har varit lite tyst här på bloggen i veckan för att jag arbetat hårt med en ny bok. Som du förstår av bilderna så har den med mat att göra… och jag vet att jag sa “aldrig igen att jag gör en kokbok” men det här är faktiskt inte en kokbok! Några recept finns, men det är mest i illustrativt syfte. Jag har en helt ny “take” den här gången och det ska bli jättespännande att se vad du tycker sen!
Faktum är att hur den här veckan artade sig var mer eller mindre ett mirakel. Du känner ju mig vid det här laget och vet att jag lagar mat hellre än bra, vilket gör att en sån här grej är ganska ångestladdad för mig. Jag är FÖR långt utanför min komfortzon, men som av en händelse lyckades Maggan både lära känna och koppla ihop mig med en grym ketokock i Göteborg – trots att hon själv bor i Stockholm!
Det var med väldigt kort varsel. Och jag var på konferens i Amsterdam i helgen också, även det med kort varsel, så allting gick i ett. Jag klev av planet på Landvetter i söndags, hoppade på en buss in till stan och mötte upp ketokocken på Espresso House. Med papper och penna i högsta hugg satte vi oss för att planera tillsammans, och det visade sig att han var hur trevlig och hjälpsam som helst – och bara sprutade idéer!
Vi bestämde att han skulle komma hem till mig torsdag, fredag (fotodagarna) och helt enkelt hjälpa mig under fotningen. Det gjorde han med besked! Tackade Gud många gånger under torsdagen för Maggans kusligt bra förmåga att koppa ihop rätt personer vid exakt rätt tidpunkt!
Här jobbar Katja med ett upplägg till boken. Under de här två dagarna har mitt kök sett ut som en fotostudio 🙂
Det är många som är nyfikna på hur det går till att göra en bok, så jag kan ju nämna det att författarens jobb är att leverera en grym idé och en text och inget annat. Jag sätter inte designen, jag sätter inte boken och jag fotar inte bilder eller omslag eller något sådant. Vissa författare skriver inte ens sin egen text utan har spökskrivare, men det skulle jag aldrig någonsin ha! Nevah evah!
Alla författare skriver i word, några enstaka skriver med penna och papper. Vad man skriver på/i är det minsta problemet så länge det skrivs, men försök aldrig någonsin att designa någonting det upprör bara förlagen enligt min erfarenhet. Håll dig till plain text 🙂
Och apropå plain text, så är det vad jag kommer ägna mig åt den närmsta tiden. Växlar upp skrivandet en del nu och det inkluderar även blogg!
Kul med bok! Är det rått kött på lunchen?
Kan du skriva lite tips på Amsterdam? Ställen att besöka, matplatser, träning osv?
De har en kul jordnötssmörsbutik, det är allt jag vet 🙂
Yes, lunchen var 100% raw food.
Spökskrivare, really?! Varför väljer man att ha det, då är man ju “bara” personen med idéen och sen ta åt sig äran (och pengarna?) för någon annans jobb? ?
Bra att du inte gör det, Martina! Och ska bli spännande och se vad det är för en bok ni plåtat till ?
spökskrivaren får förstås betalt som för vilket annat jobb som helst 🙂
Absolut, jag menar att dom troligen får mindre betalt än författaren, om jag gissar och antar lite ?
Beror nog på… undrar vem som får största cutten när Neil Strauss skriver en bok åt Jenna Jameson till exempel…
Undrar varför det är så mycket grönsaker som fotas när du aldrig lägger upp sådana rätter på insta/blogg? Kan verka lite konstigt att göra en bok om något du inte själv förespråkar. Det är tom lite känsla av “anti-grönsaksätare” i blogg o insta.
Fö tycker jag din blogg/böcker mm är toppen 🙂
Du kommer förstå när den är klar 🙂
Min adress blev visst fel . ?
Det låter verkligen jätteintressant. Hoppas att du delar med dig av lite smakprov.
Ps. Tre veckor med keto nu, ett snedsteg i onsdags och personbästa på fem respektive åtta kilometer idag. ???
Starkt jobbat! 😀
Härligt, jag ser fram emot din nya bok..
Kul! 😀
Väldigt intresserad av det där icke-fröknäcket! 😀
Ja ibland bara händer det.
Kul att det blev så lyckat.
Ibland händer det! 😀