Mer om migVEM ÄR JAG?

Jag heter Martina och är en nyfiken nörd som tycker om att förstå hur saker fungerar och hänger ihop. Jag har alltid jobbat med forskning på olika sätt och just nu jobbar jag som scientific editor i Kina. Närmare bestämt Shanghai där jag bott lite drygt ett år. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och har två masters: en i bioteknik och en i biofysik.

Dagarna spenderar jag framför datorn och kvällarna i gymmet. När jag får tillfälle är jag ute i naturen, springer i mina barfotaskor eller treckar på spännande platser. Tonvikten på bloggen ligger på Biohacking, LCHF och träning men vardagliga betraktelser, lustiga kines-observationer och målplanering förekommer också! Att optimera och effektivisera min vardag samt utveckla mig själv och mina intressen är nämligen något jag jobbar på dagligen. Därför lägger jag mycket tid på att läsa och experimentera med allt från min hälsa till vardagsrutiner. Jag är också en dedikerad meditatör sedan två år tillbaka.

VAD SOM INSPIRERAR MIG

Det som driver mig är att inspirera och motivera andra samt att nå ut och kommunicera i både tal och text. Det är det bästa jag vet och det är därför jag bloggar och skriver artiklar och böcker. Nyligen har jag också börjat med poddar och youtube (min youtubekanal hittar du här) och jag håller precis på att hacka min scenskräck!

VARFÖR LCHF
veg vs keto

Jag har aldrig varit överviktig utan är en naturlig smalis, vilket bidrog till mitt tänk ”Jag kan äta vad jag vill, jag blir ändå aldrig tjock” fast det finns ju fler grejer att bekymra sig över än vikten. Till exempel ångest, oro, nervositet, allergier, IBS, koncentrationsstörningar, återkommande infektioner, inflammerade och läckande tarmar, uttalad trötthet, orkeslöshet och så vidare. Allting försvann inte bara för att jag började med LCHF, men allting blev bättre och vissa saker försvann. Som till exempel mina koncentrationssvårigheter, IBS, tröttheten och orkeslösheten. Det gjorde att jag vid 25 års ålder (2010) äntligen ORKADE träna! När jag bytte min kassa vegetariska kost (jag menar att jag var kass på att laga vegetariskt, jag menar inte att vegetariskt är kasst!) så fick jag plötsligt i mig mängder med näring, och med all näring och energi blev jag en hejjare på styrketräning!

VARFÖR BIOHACKING

Att bli så mycket bättre bara av att ändra kosten gjorde mig till en tidig biohacker, och sedan dess har  jag experimenterat med massa saker! Sömnoptimering, nootropics, blue light blocking, meditation och allt som kommer i min väg men ketogen kost (LCHF) är basen.

VARFÖR JAG BLOGGAR

Jag bloggar för att jag älskar att hjälpa människor och nå ut i text. Jag har ”alltid” skrivit men det är så mycket roligare när man kan använda skrivandet som ett medel i att hitta likasinnade, få grym feedback och inspiration! Jag skriver utöver blogg också artiklar och böcker. Du ser alla i den högra sidospalten!

KONTAKT

Hör gärna av dig om du vill veta mer. Jag skriver också artiklar inom medicin, bioteknik, ny teknik, träning och hälsa.

All feedback och alla kommentarer är varmt välkomna, jag läser och godkänner allting manuellt och svarar efter bästa förmåga!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande


32 Kommentarer

 1. avatar Elin
  17 september, 2012    

  Självklart! Ger dig ett stort plus för en intressant och givande blogg! 😉 Nu till saken. Du har ju skrivit en del om ricinolja i håret, men hur ser t.ex. din ansiktsvård ut? Snälla, kan du inte skriva ett inlägg om detta. Provar ricinolja och mandelolja i ansiktet nu. Bu eller bä? Med vänlig hälsning

  0
  • avatar Wiktoria
   3 april, 2016    

   Hej Elin!

   KORT OM KROPPSOLJOR:
   Du kan gott använda mandelolja på kroppen – det är en utav de vanligaste oljorna tillsammans med avokado som är prisvänliga att använda. Vissa använder olivolja men det absolut inte en olja som passar för hudvård på det sättet. Den lägger sig mer utanpå huden och har svårt att tränga in på djupet. Dessutom består den inte av en önskvärd och närande sammansättning. Olivoljan kan med fördel användas i små doser inom andra områden, t.ex. i tvål. I tvål används även ricinolja för att ge en fin och löddrande tvål och till håret kan den användas för inpackningar, men jag har inte hört om någon hittills som använder ricinolja på kroppen eller i ansiktet.

   OLJA FÖR ANSIKTET:
   Själv arbetar jag med oljor och har labbat under flera år för att ta fram bra blandningar för hudvård och ricin ingår inte i någon av mina blandningar. Det vi smörjer in ansiktet med ska vara oljor som innehåller kroppsegna ämnen som stödjer hudens funktion och uppbyggnad. Då krävs oljor med specifika egenskaper och sammansättningar. Utöver det vill man gärna att de oljor som används snabbt absorberas av huden så att det inte uppstår en ”oljig” känsla på ytan. De oljor jag blandar med kan kosta upp till 2500 kr för en liter, en helt annan prisklass – men med en god anledning; det är högkvalitativa och exklusiva oljor från skandinavien och medelhavs/nordafrika-zonen och när du sätter dom på huden så känner du verkligen skillnad.

   Under våren arbetar jag med att sätta upp en e-butik med oljor och mer information. Du får gärna kontakta mig med frågor på eartheccentric@gmail.com

   LUCKA TILL!

   0
   • avatar Wiktoria
    3 april, 2016    

    LYCKA TILL kanske låter bättre! 😉

    0
 2. avatar Gottegrisen
  21 september, 2012    

  Vilken helt fantastisk blogg! Här kommer jag att kika in med jämna mellanrum! Tack!

  0
 3. avatar Rebecca
  9 oktober, 2012    

  Skulle vilja ha hjälp med något! Kör pf, äter mellan kl 12-20/22 beroende på när träningen på kvällen är.
  Om jag äter hyfsat tidigt på kvällen så vill jag gärna ha något “snacks” senare, en kopp te och något ätbart till. Förr har det vart 1-2 rutor 90% choklad.
  Min fråga!
  “Förstör” chokladen min förbränning?
  Vad ska jag annars äta som är bättre? Ostskivor, keso/grädde/kesella, kokostoppar utan socker/sötning? Hjälp mig snälla! Tusen tack )

  0
 4. avatar Bella
  12 oktober, 2012    

  Du är så otroligt inspirerande! Sedan jag hittade din blogg har jag tagit mitt LCHF:ande till en ny nivå. (Har uteslutit mejerier, Ökat mitt fettintag. Börjat med tjockoffee :D) Mår så otroligt bra på alla sätt och träningen har aldrig gått bättre.
  Tusen tack för att du delar med dig av dina kunskaper/ erfarenheter osv.
  Kram

  0
 5. avatar anna
  9 november, 2012    

  Såg i tidigare inlägg att du testat mct-oljan. Vore intressant att få en uppdatering på hur det har gått, effekt och hur det fungerat för dig osv. Tack på förhand (:

  0
 6. avatar Lars-Erik Litsfeldt
  28 november, 2012    

  Har du möjlighet att kontakta mig?

  0
 7. avatar Bladet
  13 december, 2012    

  Det har funnits ett inlägg som förklarar varför hjärnan INTE behöver kolhydrater.
  2012/01/27 kalorisvält-vs-kolhydratsvält
  tror jag inlägget hette?

  0
 8. avatar Joel Fransson
  16 december, 2012    

  Jag berömer dig sjukt mycke du är verkligen duktig och har jobbat bra ifrån dig 🙂 blir träning sugen när man ser dina bilder 🙂 du har en fin Blogg Martina

  Goda Hälsningar. Joel

  0
 9. avatar Anna
  15 januari, 2013    

  Martina – tack för en välskriven och intressant blogg.
  Bra träningstips och intressanta inspel på hälsa och kost.
  Spännande att se vart din träningsresultat för dig!
  Med vänlig hälsning,
  Anna

  0
 10. avatar Teresia
  13 februari, 2013    

  Din blogg är så sjukt inspirerande och intressant!Jag är typ kär i dig 🙂

  0
  • avatar Martina
   13 februari, 2013    

   Hehe va gullig du är 😀

   0
 11. avatar maria
  1 juni, 2013    

  hej,
  du är helt grym! jag blev väldigt glad när jag läste om din ”gröna lchf” eftersom det är något jag med upptäckt. peronligen tycker jag att det är rätt äckligt att sitta och gegga med väldiga mängder smör och majonnäs och jag vill helst inte ha en livsstil där man överdriver intaget av kött och andra produkter som vår käara planet får lägga mer energi på… sen är du ju sjukt snygg och inspirerande, kul att läsa om någon som verkar vara ”normal” (vad det nu är) och ha ett jobb osv men ändå kunna träna upp sig så som du gjort. you go gal!

  0
 12. avatar Frank Andreasson
  9 augusti, 2013    

  Hej Martina,
  vill tacka dig för att du fick mig att prova periodisk fasta (och beskrev så bra varför man bör göra det). Har haft en platå under ett års tid men sedan jag började med PF så försvinnern kilona på mig.

  0
 13. avatar Annelie
  29 oktober, 2013    

  grym blogg 🙂

  0
 14. avatar Linnea
  17 april, 2014    

  Du påminner om en ung Jane Birkin 🙂

  0
 15. avatar Lars-Magnus Gustafsson
  10 februari, 2015    

  Hej Martina
  Tack för en mycket bra blogg, intressant och läsvärt.
  Jag har läst dina två böcker, fettfrälst och hormonbibeln, bra jobbat!
  Speciellt hormonbibeln fastnade jag för, ligger bredvid sängen, läser vissa delar om igen, använder den lite som ett uppslagsverk

  0
  • avatar martina
   10 februari, 2015    

   Va roligt att höra!

   0
 16. avatar Boel
  19 februari, 2015    

  Hej!
  jag är nybliven ST-läkare i allmänmedicin, och jag vill bara tacka dig för din fantastiska blogg. Jag har lärt mig oerhört mycket här, är här ofta sen sista halvåret, läser på, får nya idéer, ny kunskap, inspiration både yrkesmässigt och privat. Jag tycker du är fantastiskt påläst och kunnig, och jag har stort förtroende för det jag läser av dig! Nyss beställt hormonbibeln och magstarkt, ser fram emot att få läsa dem. Så bara stort stort tack för allt jag lärt mig här, och att det är så trevligt att läsa dina texter!

  0
  • avatar martina
   19 februari, 2015    

   Tack själv Boel, jätteroligt att läsa din kommentar, tack!

   0
 17. 12 februari, 2016    

  Hej

  Jag heter Malin och jobbar på ALIS som är en upphovsrättshovsrättsorganisation för litterära texter. Vi söker dig för att informera om att ett av dina verk har blivit talbok. Mejla mig på gärna på malin.widert.schoug at alis.org

  MVH
  Malin Widert Schoug

  0
 18. 19 september, 2016    

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

  Det gäller ju i alla lägen att framförallt vara sin egen vän – eller ?

  0
 19. avatar J
  7 januari, 2017    

  Vill inte skriva kommentar, bara klicka i recept erbjudanden o kontakt med dig.

  0
 20. avatar Cattis
  7 januari, 2017    

  Hej Martina!
  Först vill jag tacka för allt du delar med dig, du är så inspirerande!
  Jag skulle gärna gå powerwalks varje morgon men kan inte pga en skada i foten. Jag kan däremot cykla och undrar om en timme på motionscykel skulle ge samma effekt?
  Med vänlig hälsning,
  Cattis

  0
  • avatar Martina
   7 januari, 2017    

   Du kan ju alltid testa 🙂

   0
 21. avatar Emma
  13 februari, 2017    

  Hej Martina!
  Tack för att du finns, och upplyser människor om viktig information!
  Anledningen till att jag skriver, är för att jag just börjat jobba natt, och vill gärna ha lite hacks om du har något tips.
  Vet att det inte är bra för kroppen. Det är en period på 6 månader, och jag ser det som en inkomst för att kunna nära annat, drömmar. Vill göra så lite skada på kroppen som möjligt, samt må så bra jag kan.
  Jobbet under natten är väldigt lugnt.
  Hur kan jag göra med träning? Kan jag ta särskilda kosttillskott? (tar B-komplex, D3 samt magnesium).
  Hur kan jag ”lugna kroppen” från stressen att vända om rytmen? Såg ”human charger”. Är det något att rekommendera i detta fall?

  Tacksam för svar!

  Kram

  0
  • avatar Martina
   13 februari, 2017    

   Sov direkt när du kommer från jobbet, gå upp, ät något litet, träna, ät mer och gå och jobba. Så hade jag lagt upp det! 🙂 Om du vill lura hjärnan så kan du använda human charger! 🙂

   0
 22. avatar Patricia
  27 februari, 2017    

  Hej Martina!
  Läste precis klart Beroendehjärnan. Wow säger jag bara. Vilken aha -upplevelse:)
  Försöker hitta svar på en fråga: varför blir jag så himla sugen på stärkelse på kvällen? Jag kan hålla mig k schack hela dagen utan större ansträngning och på kvällen så känns det som om hjärnan stängs av. Jag kan inte koppla det till någon specifik känsla utan jag reser mig, öppnar skåp och sätter tänder i vad jag hittar. Varför blir det så? Och hur blir jag av med detta?

  0
  • avatar Martina
   28 februari, 2017    

   stärkelse? det låter som att du kan ha brist på kalium, det är min gissning bara 🙂

   0
   • avatar Patricia
    28 februari, 2017    

    Kollar upp! Tackar!!:)

    0

No Pings Yet

 1. PT&träningsblogg « Sandra on 16 oktober, 2012 at 12:12

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Välkommen! Jag som driver den här bloggen heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, LCHF/ketogen kost, träning, målplanering, produktivitet och lifestyle design!

Alla kommentarer godkänns manuellt och besvaras så fort som möjligt. Klicka här för att kontakta mig personligen

Jag har alltid jobbat med forskning på olika sätt och just nu jobbar jag som scientific editor i Kina. Närmare bestämt Shanghai där jag bott snart 3 år. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Senaste kommentarerna

Annonsera via Tailsweep