• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

[Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha [Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha vetenskapliga referenser osv! ☝] Jag har snöat in TOTALT på stress-resistens det senaste (s.k glukokortikoidreceptorresistens som förkortas GRR) & förfasas över hur otroligt destruktivt kronisk sympatikus-aktivering (fight & flight) kan vara, särskilt med tanke på att (vissa av oss 🙋‍♀️) är naturligt böjda åt det hållet!

Vi har dock alla olika stress-känslighet beroende på mängden kortisol- & T3-receptorer, ålder, kön, genetiska faktorer & hur vi funkar i stress-läge: Vissa blir super-motiverade, andra hyperkänslig eller tvärtom avstängda eller passiva. Utbrändhet brukar gå mer åt det apatiska hållet, men oavsett upplevelse så verkar just överdriven stress-signalering vara extremt skadligt för hela systemet, om det får tugga på år ut och år in, utan tillräcklig motreglering!

ALLT blir liksom lidande till sist. Det läskiga är att för typ 30 år sedan var GRR eller stress-resistens väldigt ovanligt, men numera har "de flesta" åtminstone något symptom. Oftast flera. 

STRESSBEDÖMNING FRÅN SYMPTOM 🧐
Om du inte kan bedöma din stressnivå för att du inte upplever dig som stressad, så kan du checka av lite hormonparametrar istället: är menstruationerna ok? Matsmältningen? sömnen? Humör & energi-nivåer? 

Det är sällan ett test säger mer än dina egna observationer, men dra dig inte för att boka in ett läkarbesök om du är orolig! ❤️

Om något grundläggande inte funkar, är någon form av stress en TROLIG kandidat! Kortisol, noradrenalin, adrenalin, dopamin & glutamat är ganska toxiska på höga nivåer. Särskilt glutamat som är nervsystemets gaspedal. Har du relativt sett mer dopamin än noradrenalin upplever du troligen inte stress som negativt, men får du stress-relaterade symptom så är det ändå för mycket för systemet! ⚠️

Berätta gärna om du känner igen dig i överdriven stress-signalering eller om du lyckats omprogrammera det!
Hej & Välkommen! Om du är ny följare här, ka Hej & Välkommen! 

Om du är ny följare här, kanske du undrar vad detta är för konto? "Next level biohacking" handlar inte om att chippa sig eller skaffa senaste health tech-prylarna, utan är tvärtom inne på low tech health, basic fysiologi (om hur våra mänskliga kroppar funkar) kryddat med personliga intressen som farmakologi, neurobiologi & hormonlära.

Jag har pluggat biokemi i många år & har snart en PhD i intermedicinska vetenskaper. Det jag lär mig vill jag stöta & blöta med dig som läser här, tillsammans med occasional rants & idéer kring fysiskt & psykiskt välmående. 

Mitt syfte är INTE att visa upp mig själv som "duktig" eller komma med pekpinnar. Då får du följa någon annan, för även om jag befunnit mig i "hälsosfären" i många år, har jag fortfarande mycket att jobba på. Vissa problem som bipolaritet, aspighet osv skriver jag om, andra inte. 

Det finns alltför många frihetsgrader inom konceptet "hälsa" för att någon med säkerhet ska veta allting, så titta gärna mekanistiskt (dvs hur det funkar i form av processer, istället för en massa varför), testa dig fram & glöm inte att ta allt du läser med en nypa oprocessat havssalt *skojar* 😅

Länken i profilen 👆 innehåller mängder med gratis-material så klicka där om du vill läsa mer! ❤️
I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på Chalmers & med tanke på det (alltså vad som är toxiskt/giftigt eller inte) kom jag att tänka på en återkommande fråga jag får, nämligen: "jag äter (.....) hur nyttigt/onyttigt/bra/dåligt/farligt är det?"

Jag ser ju allting som relativt & att det därför inte finns något absolut dåligt eller absolut bra. Jag tycker att det beror på massa faktorer - inte minst på vad man jämför med! 

Att börja dagen med en rulle ballerinakex är kanske ingen höjdare, men om det är en person som lär sig att äta igen efter många års ätstörningar är det kanske exakt helt rätt! 

Jag har ju personligen nördat ner mig i en ganska ensidig kost de senaste +10 åren (low carb/keto) så om någon frågar mig om deras frukt-frukost är bra, kommer den inte vara bra från mitt perspektiv. Jag värdesätter andra saker, men även jag (frukt-hataren nummer 1 😅) kan se att frukt-frullen är bättre än ballerina-frullen, men det är fortfarande bara 2 parametrar mot varandra!

Inom toxikologin säger man att det inte är giftet i giftet som är giftigt utan mängden (the dose makes the poison) & jag skulle vilja lägga till att om vi pratar just gifter så har vi alla vår individuella kemiska belastning som påverkar hur mycket som är mycket för just oss. 

Dessutom är vi olika bra på att hantera både livsmedel & olika kemikalier, läkemedel, droger osv eftersom vi har olika genetik & tarmflora, olika avgiftningskapacitet, olika psyken, toleransnivå mm. 

Så jag skulle önska att alla som sitter på en "är (....) nyttigt/onyttig?"-fråga lägger till fler parametrar & kanske tittar på resultaten: dvs energinivå, humör/mående, träningsresultat & övriga hälsoeffekter. 

Det är dock svårt för vem som helst att avgöra hur "dåligt" ett specifikt livsmedel är, för resultaten är ju en kombination av helheten över tid. Men, man kan läsa på, testa att utesluta om man känner sig misstänksam, ersätta med annat, men framförallt känna efter i magen! 

Vad säger magkänslan? 

Det är så jag sållar i vad jag stoppar i mig & det funkar ganska bra! Börjar jag undra "hur dåligt är detta på en skala?" så är det nog inte helt rätt! 

Berätta gärna hur du tänker om det här! ❤️
Svep till bild 2 för ytterligare illustration! 👉

Hur kan många ha ett lågt & bra blodsocker trots att de äter massa carbs? Titta på frukosten på bild 2: det är en portion havregrynsgröt med mjölk & jordgubbssylt, samt 2 lingongrova (som jag antar att många äter till frulle? 😅) 

Det blir ca 80g kolhydrater vilket illustreras till höger om lika med tecknet. För tydlighetens skull illustreras sockermängden i antal teskedar med socker: 80g blir 20st teskedar.

Ett normalt blodsocker motsvarar ungefär 1 tesked socker utspätt i hela blodvolymen. Här blir det ju problematiskt om frukosten är på 20 teskedar... Hur löser kroppen detta? 

Genom insulin förstås! ☝️

Insulinet illustreras av nycklarna som kommer & låser upp dina celler så att sockret kan åka in där, för ute i blodbanorna kan det inte vara länge utan att det blir väldigt skadligt! ⚠️

Hos vissa människor blir insulinet väldigt högt, pga t.ex en genetisk känslighet men också pga livsstilsfaktorer (t.ex kosten).

Hyperinsulinemi innebär att insulin pumpas ut i för stora mängder & är ett tillstånd som föregår både insulinresistens & typ 2 diabetes. 

Alla receptorhormon kan orsaka resistens hos celler. Det är en skyddsmekanism från cellens sida. I extremfall kan det till & med ske en receptorinvertering! Receptorerna som sitter på cellens utsida & tar emot molekyler (t.ex dopamin, insulin eller nått annat hormon) gömmer sig då på insidan av cellen som skydd. Många kroppsegna ämnen är toxiska i höga doser & tyvärr är insulin ett av dessa! 

Hyperinsulinemi & insulinresistens hänger ihop, men är tyvärr svårt att detektera genom vanligt blodtest. Insulin är ett så flyktigt hormon att det kan vara svårt att fånga topparna & veta hur mycket skada det faktiskt gör. Det går att ha lågt av både fasteinsulin och c-peptid & ändå ha alla symptom i den rosa rutan! 

Enda sättet att veta sin faktiska insulinfrisättning är genom ett insulinklamptest där blodsockret höjs med glukos-infusion, för att sedan tas ned igen med externt insulin. Få vårdinrättningar kan göra detta, så istället görs glukosbelastningstest, men det säger tyvärr ingenting om insulinet! 

Känner du igen dig i symptomen i rutan...? 🧐
  • Home
  • Biohacking
  • Biohacking | CGM Kakexperiment

Biohacking | CGM Kakexperiment

27 September, 2019 27 Comments Written by Martina


Jag och min CGM mätare Dexcom G5

Jag är inne på tredje dagen med min CGM-mätare och experimenterar så smått med olika saker, men har fortfarande problem att få mätaren och mobilen att kommunicera. Första dygnet gick strålande, andra var lite haltande och nu tredje dygnet kan den inte få kontakt förrän var tredje timme. Det blir lite för sällan för att jag ska kunna göra mina experiment!


Någon som har idéer på hur jag ska lösa det? Jag har xdrip+ appen på min nya Huawei P30 Pro mobil. Mätaren är en Dexcom G5. I värsta fall efterlyser jag någons gamla iphone för de verkar kunna använda Dexcoms egna app utan problem!

Improviserat kak-experiment

Medan min Dexcom fortfarande synkade bra gjorde jag ett experimenterat kak-experiment på Linköpings Universitet. Det bjöds på fika nämligen så jag passade på att äta chokladbollar, dammsugare och kanelbullar med 2 timmars intervall från fastande läge. Jag gick från 3.9 mmol/l i blodsocker till 6.6 mmol/l på första kakbuffén och 6.9 mmol/l efter andra kakbuffén. Blodsockret la sig fint igen på kort tid. Landade runt 5 mmol/l.

Dagen efter var jag faktiskt i ketos igen! Metabol flexibilitet ftw! 

Glukoskurva från xdrip+ appen

Vad jag ser med Dexcom-mätaren är att mitt blodsocker är otroligt svängigt (vid till exempel fasta) för att vara en icke-diabetiker. Jag är en outlier helt klart och så har det nog alltid varit. Jag minns att jag behövde ha med mig dextrosol i skolan för att inte svimma, och tidigare tester har bekräftat att jag reagerar väldigt snabbt på stress. Kortisol, noradrenalin och dopamin är inget jag lider brist på direkt 😀


Vi ihärdiga människor blir helt enkelt tillfälligt insulinresistenta vid stress och kortisolet kan dra upp blodsockret riktigt högt. 8,9,10 mmol/l är inga konstigheter under en hård löptur. Detta är en normal metabol funktion och ett sätt för kroppen att förse musklerna med energi. Även i ketos finns den här funktionen kvar, även hos mig som har tränat i fettdrift i flera år!


Nu är jag sugen på att experimentera vidare så fort jag har löst app-problemet. Fortsättning följer…

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Biohacking
biohacking, CGM, n=1
Similar posts
  • Varför smala blir sjuka | STRESS värr... — TLDR: Ett inlägg i 2 delar!* Sorry för mastig artikel men snöade in till tusen på det här området! 😅 Jag har många stress-junkies som läser här så, this is for you! ❤ TEMA: kronisk stress och stress-resistens; stressens svar på insulinresistens fast med receptorresistens för kortisol istället för insulin (och varför det är värre!) [...]
  • Vikten av olika livsstilsfaktorer �... — Inlägget innehåller reklam för min samarbetspartner Gutfeelinglabs (rabattkod, länkar & info hittas i separat, färgmarkerat avsnitt längst ned!) Som du märker går temat kring livsstilsfaktorer som en lång röd tråd genom de senaste inläggen, och inte bara “vad” utan kanske främst “hur” vi ska kunna genomföra de förändringar som krävs för resultaten vi längtar efter. [...]
  • Guide: Livsstilsinventering! — Ny uppdatering finns längst ned om hur man gör med uteblivna samband, hur man loggar scrollande och hur man kan tänka kring faktorer som är kraftfullare än alla andra tillsammans! Det här inlägget handlar om hur du hittar vad som är fel med din hälsa! Jag vurmar starkt för livsstilsinventering som metod för detta och [...]
  • Åldrandets gåta är löst! (Podd + text... — Förra inlägget om vad friska 100-åringar har gemensamt hittar du här! I slutet av förra veckan hade jag äran att spela in ett poddavsnitt tillsammans med Statens forskningsföretag Vinnova och min biohacker-vän Linus, som är expert på läkemedel mot åldrande. Det är inte bara ett intresse för honom utan han arbetar som konsult för olika [...]
  • Vad friska 100-åringar har gemensamt! — Föregående inlägg på samma tema hittar du här: Summering av veckans biohacking-föreläsningar! Här kommer den utlovade fortsättningen på förra veckans inlägg och är på temat åldrande och vad friska 100-åringar har gemensamt. Nästa inlägg kommer att vara ännu mer specificerat kring åldrande, ackompanjerat av ett intressant poddavsnitt i samarbete med Statens innovationsföretag Vinnova! Så låt [...]
Biohacking | CGM Experimentet startar
2 bra hudprodukter från Bodystore

27 Comments

  1. Rebecca Olausson Rebecca Olausson
    3 October, 2019    

    Jag försökte köpa mätaren via RubinMedical, men gick inte, hur fåt jag tag på den?

    Reply
    • Martina Martina
      4 October, 2019    

      Det vet jag inte, jag har min i egenskap av forskare!

      Reply
  2. Nicole Nicole
    1 October, 2019    

    Hej, jag kör Dexcom 5 tillsammans med min Androidtelefon, kör Dexcom’s egna app för att se alla readings. Funkar suveränt, funkar inte den appen i din telefon? Någon gång händer det att värdena inte kommer in som de ska, har ibland då sett att det varit blodkoagel på sensornålen, har då förmodligen råkat skjutit in sändaren rakt i ett lite större blodkärl av misstag. Vet du om att du kan starta om sändaren efter 7 dagar? Min brukar sitta på så länge klistret håller, brukar ibland sätta extra kirurgtejp när kanterna börjar släppa, då håller den någon vecka till 🙂 (Micropore Tejp Brun på apoteket). Förresten, det finns även Dexcom 6, som man inte behöver kalibrera med fingerstick, den är även lite mer slimmad i designen, ska börja använda den i höst någon gång. Riktigt kul experiment du kör =)

    Reply
    • Martina Martina
      1 October, 2019    

      Av någon anledning kan inte min Dexcom 5-app kommunicera med min Huawei P30 Pro trots NFC så jag kör xdrip+ istället med varierande resultat :/

      Reply
      • Nicole Nicole
        1 October, 2019    

        Så tråkigt, hoppas det löser sig med dina readings. Dock, mig veterligen, så kommunicerar sändaren med Bluetooth, tror inte NFC är nödvändigt? Min NFC är inte aktiverad på min telefon, endast bluetooth.

        En annan kul grej med Dexcom 5/6 , är att om man har en smartwatch (som stödjer detta i sitt OS), så kan du följa din glukoskurva via den, “villhöver” därför numera oxå en smartwatch, hehe! Följer gärna ditt experiment vidare ?

        Reply
  3. Anna Bengtsson Anna Bengtsson
    30 September, 2019    

    Hej Martina!
    Jättekul att få följa ditt experiment! Jag har läst dina böcker, följer din blogg och blir klokare och klokare på min biokemi tack vare dig! 🙂
    Jag har en fråga om fasta och kortisol som jag hoppas att du har tid att besvara. Jag förstår konceptet kortisol/stressat system/äta frukost. Jag misstänker att jag har lite högt kortisol och har framförallt symtom på högt aldosteron. Håller även på att balanserar upp östrogen/progresteron balansen.
    Jag har gjort en två dagars fasta som kändes bra och tänkte ge mig på en tredagars fasta. Stressar det på kroppen i onödan eller kan det lugna ner och återställa för att man får goda hälsoeffekter av att ge kroppen en brake med en längre fasta?
    Må gott! Hälsar, Anna

    Reply
    • Martina Martina
      30 September, 2019    

      Jag vet inte hur det blir för dig men givet det du beskriver blir det nog bäst om du käkar frukost, lunch och middag och skippar fastan 🙂

      Reply
  4. Ic Ic
    30 September, 2019    

    https://www.msn.com/sv-se/halsa/medicin/nya-kostråden-för-äldre-–-så-ska-du-äta-för-att-minska-olycksrisken/vi-AAI48z9?ocid=spartanntp

    Reply
  5. Emmelie Emmelie
    29 September, 2019    

    Riktigt intressant experiment!

    Vore även spännande att se hur blodsockret reagerar på en lugnare morgonlöprunda. Jag har börjat lägga in cardio INNAN kaffe och frukost, springer i 1 min, går i 0,5 min, vilket jag tycker är mycket behagligare än att springa konstant, men får ändå ut bra hjärtträning. Förr tog jag alltid kaffe innan för att dämpa morgonhunger, men märker att jag blir mindre hungrig under träning utan kaffe.

    Reply
  6. Lotta Lotta
    28 September, 2019    

    En outlier! Jag brukade svimma och mådde jätteilla vid lågt blodsocker när jag var liten. Är man insulinresistent då kanske? Min kompis som är PT har haft jättesvårt att hålla vikten hela livet, trots noggrann diet och hård träning. Hon misstänker att hon hade en liten prediabetes från bebisåldern eftersom hennes mamma levde på kakor och cola när hon var gravid med henne. Detta måste väl hänga ihop? Min mamma var anorektiker och åt knappt mer än en smörgås per dag och lite cigaretter när hon väntade mig. Lite kaffe också men inte mycket mer.

    Reply
  7. Annelie Annelie
    28 September, 2019    

    Hej Martina!
    Jag blir inte riktigt klok på vad Anna Hallén menar med faran att ha kroniskt lågt insulin. Ena stunden låter det som att ketogen kost och fasta är lika illa som kaloribantning, men sen skriver hon längst ner att leptinet ökar av fettmängden och ger därmed högre ämnesomsättning. Jag kanske är trött i huvudet, men jag tycker hon är otydlig och svamlar… Har du läst detta? Vad anser du? Se länken: https://www.annahallen.se/alp-och-leptin/

    Reply
    • Martina Martina
      29 September, 2019    

      Jag har inte fattat det där heller tyvärr :/

      Reply
  8. Anonym Anonym
    28 September, 2019    

    OT, förlåt. Och rookie på det här. Förlåt för det också. Men sötningsmedel? Om jag äter lchf och hemskt gärna vill äta kvarg på morgnarna, denna innehållande aspartam/acesulfam K, vad sker i kroppen? Hur skadligt är det med en så liten mängd om dagen? Vet du? Hur påverkas kroppen?

    Reply
    • Martina Martina
      29 September, 2019    

      Ingen aning men det är ju ett syntetiskt ämne så jag hade nog skippat både kvargen och sötningsmedlet. Det där är inte mat och inte mycket näring, lite mjölkprotein bara. Ät något annat 🙂

      Reply
  9. My My
    28 September, 2019    

    Har varit i ketos i ca 3 år har fuskat hela tiden med mörk chokladbit till kvällen . Ketonerna har legat mellan 2-3 mäter blodet blodsockret har legat på 4-5 på morgonen innan frukost. Nu har jag slutat med chokladen och ketonerna ligger över 3 men blodsockret sjönk till under 4 . Vad göra åt detta tro ? Det enda jag ändrat tagit bort är chokladen ?

    Reply
    • Martina Martina
      29 September, 2019    

      Behöver inte göra något åt saken 🙂

      Reply
      • My My
        30 September, 2019    

        Tack har känt mig lite orkeslös o trott det berodde på blodsockret . Avvaktar och ser var jag hamnar ?

        Reply
  10. Elisabeth G Elisabeth G
    28 September, 2019    

    Off topic men jag måste bara få tacka för särskilt ett recept i den nya Keto-boken. I dag hade vi, för första gången, bacon- och äggmuffins till frukost. Som ost valde vi mellanlagrad Grevé. Så fantastiskt gott! Jag blev riktigt glad över den frukosten! 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      28 September, 2019    

      Underbart!

      Reply
  11. Marie Andersson Marie Andersson
    28 September, 2019    

    Ska bli jättespännande att se dina resultat. Är nyfiken på hur blodsockret ser ut under en vattenfasta. Jag har en fråga om salivtest som du skriver om i Hormonbibeln 2.0. Jag vill kolla mina progesteronnivåer i förhållande till östrogen och undrar vilken av labrix tester jag ska beställa, hittar inget om SHBG. Vill inte ta fel när det kostar så mycket ?

    Reply
    • Martina Martina
      28 September, 2019    

      Är det dessa? https://www.doctorsdata.com/salivary-hormones/

      Reply
      • Marie Andersson Marie Andersson
        29 September, 2019    

        Ja, det är det ?

        Reply
  12. Carolina Carolina
    27 September, 2019    

    Helt otroligt att du var i ketos så snabbt igen! Så inspirerande. Det måste vara för att din kropp är van vid att vara i ketos, eller hur?

    Reply
    • Martina Martina
      28 September, 2019    

      Det är väldigt van att gå in och ur ketos 🙂

      Reply
  13. Rickard Rickard
    27 September, 2019    

    Spännade!

    Reply
  14. Magnus Magnus
    27 September, 2019    

    Iphone, låter som en bra ide. HuaHua har lite svårt med kommunikationen ibland har jag märkt andra sagt 🙂

    Reply
  15. Sig Sig
    27 September, 2019    

    Superspännande! Kul tester. Tack för att du delar med dig. <3

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Karin on Gör någonting nytt…❤️
  • Peter Biörck on Gör någonting nytt…Jag hoppas på lite feeling. :-)
  • Jenny on Gör någonting nytt…Du har rätt i att söka efter och vara ditt autentiska jag! Det har vi alla. Söka…
  • ulrika on Faror & alternativ till latte-träsket!Kan det funka med kokosolja istället för smör? Jag gillar inte smör så mycket, d…
  • IC on Gör någonting nytt…Det är befriande för själen när man lyckas inse att det inte är egoistiskt att s…
  • Ylva Ås on Gör någonting nytt…Bästa. Haha, du är ändå en av dem som inspirerar mig att nosa på att våga lägga…
  • SonjaS on Gör någonting nytt…håller med, jag läser hellre bloggen!
  • Herman on Gör någonting nytt…Martina Jag har alltid imponerats av din kunskap, din pedagogiska förmåga men oc…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: