Refuserad gång på gång!


Det går generellt sett väldigt bra med bokskrivandet men jag har en bok, en skitbra bok som ingen vill ge ut. Den blir refuserad gång på gång, den blev till och med utsparkad från Bonnier även efter kontraktet var skrivit. Det låter ju som att den är kass men den är verkligen inte kass. Det är kanske en av mina bästa böcker, men den blir så ratad!

Vaknade och såg det här mailet;

Tyvärr tackar vi nej till att gå vidare med texten.

På grund av ett begränsat titelutrymme tvingas vi refusera även många intressanta manus.

Önskar i stället lycka till på annat förlag.

Bästa hälsningar

Från att ha varit intresserade och haft en personlig kommunikation med mig, till att vända om och svara mig som en bot.

Challenge accepted!

Det är här jag kanske skiljer mig från andra för jag blir supertaggad av ett sånthär mail. Ju mer nej jag får ju mer motiverad blir jag! Challenge accepted! Om något är svårt eller kämpigt får det högre värde, är något för lätt så värdesätter jag det inte. Har jag talang för något är jag inte lika nöjd som om jag lär mig en ny sak genom hårt arbete.

Den här boken ska ut för den är skitbra, och jag ger mig inte förrän den är publicerad. Alla stora böcker har fått nej hundratals gånger och jag är inte rädd för nej eller för att misslyckas. Det är bara en del i processen, ett steg på vägen mot målet.

Jag berättar detta för att jag fick så kul och intressant respons på mitt inlägg ”Resultat kräver hårt arbete”, och det var många som tyckte massa saker, och vissa bekännelser om att fighting-spiriten var låg.

Som här: 

Jag kämpar inte ett dugg eller lite då och då och förväntar mej revolutionerade resultat men blir ju naturligtvis mycket besviken och uppgiven över min talanglöshet! 🙂

Och jag vill liksom säga att det är okej att få nej, okej att misslyckas eller vara kass och talanglös. Vi är alla lika kassa och talanglösa, min tro är att saker blir vad vi gör det till och att man får mer ju mer man kämpar för det! 🙂

Ha en trevlig fredag nu, jag ska på aerial yoga (sån där man hänger i en sele från taket) uppdaterar med bild och recension senare så kika in då, eller följ mig på instagräääm


Similar posts
 • Kliva över tröskeln och sortera i hjä... Tack för alla tips igår angående min skrivkramp! Jag följde flera av dem, som Carins tips till exempel med att bestämma för mig själv att jag bara behöver göra en liten sak och sedan får jag göra vad jag vill. Det var väldigt avstressande och faktiskt en metod jag använt tidigare när jag har kört [...]
 • Självförverkligande och att anpassa s... Det här är vad jag är ”all about” och som jag tycker är så otroligt viktigt. Hela tiden ser jag människor som anpassar sitt liv efter andra, eller gör saker för att någon annan vill. Man skyller på att man ”måste” av olika anledningar, men jag tror ju inte på det där. Jag tror inte [...]
 • Är introverta egocentriska? U: Jag såg att någon hade skrivit något om varför introverta uppfattas som egocentriska. Det var ett intressant ämne. Jag blir av min extroverta styvmor hela tiden uppfattad som arg. Jag är ALDRIG arg. Det är tråkigt om folk tror att man är arg när man är tvärtom. Jag gillar mina extroverta kompisar jättemycket men ibland [...]
 • Laga en trasig självbild! Vi är många som har trasiga självbilder, och jag har fått flera frågor om det här ämnet om vad man kan göra åt det. Varför får man en trasig självbild? Jag skulle säga att det beror på: Mobbning Inte blivit sedd eller förstådd i skolan Inte blivit sedd eller förstådd hemma Varit i destruktiva förhållanden [...]
 • Livsnavigering om utlandsliv, cash &#... Astrid: Jag skulle vilja läsa mer om livs-navigering! Tips och erfarenheter 🙂 Hur har det varit att styra in på en annorlunda väg som egenföretagare och flytta utomlands? Hur har det varit att vara så långt bort från ”sitt sammanhang”? Hur har du samlat mod? Hur hanterar du motgångar eller tvivel? Du nämnde förut att [...]

38 Kommentarer

 1. avatar Anders Rosen
  21 april, 2017    

  Verkligen ingen som är intresserad? Du har ju fått en hel del publicerat så något förlag borde ju visa intressera kan man tycka! Lite nyfiken på en sak. Du behöver inte berätta i detalj men skulle du kunna klara dig ekonomiskt på ersättningen från dina böcker?

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Jag det kan man tycka, hade ju kontrakt med Bonnier till och med… men vi får se, jag ger mig inte förrän den ÄR utgiven PÅ förlag för det är mitt mål.

   Min ekonomi kommer jag prata mycket om i framtiden men inte ännu, det har blivit ett stort intresse.

   0
 2. avatar Sonja
  21 april, 2017    

  Fattar inte hur de kan bryta kontraktet bara så där, egentligen kan man ju klaga eller de måste betala ‘contract penalty’ egentligen. Här i Tyskland vore detta fallet.
  Nej man far inte ge upp! Lycka till! Och jag blir så nyfiken på nya boken, vad handlar det om?

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Japp det fick betala en straffavgift på en rätt stor summa, men de tyckte kanske att de tjänade på det vad vet jag…

   0
 3. 21 april, 2017    

  Strunta i förlagen!
  Ge ut boken själv, via print on demand!
  Läs mer på http://www.gml.se

  1+
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Målet just nu är att hitta ett förlag, jag tänker att boken kanske är för cool för Sverige 😛 Print-on-demand är tyvärr inte så hög status i i författarvärlden, så ofta säljer böcker bättre och får mer publicitet om de har ett större förlag i ryggen.

   1+
   • avatar Carin
    21 april, 2017    

    Håller med dig där. Att ge ut själv är inte samma sak, om man vill ha feedback från professionellt sammanhang. Många idag ger ut bok, musik eller annat själva. Den feedback som det ändå ger att bli refuserad kan leda till att man skärper upp sitt projekt än mer och ger det extra mycket fokus för att man vet att det måste hålla inför en professionell jury. Även om det inte går igenom nu kommer det att lyckas till slut men kanske har du mer att bearbeta med ditt manus? Du verkar ha haft en hyfsat oproblematisk karriär tänker jag när jag läser att detta är endå refuseringen. Mååånga författare och andra i kreativa yrken får skriva och processa och försöka om och om igen med alla sina projekt innan de blir antagna, om de ens blir det. Behöver inte betyda att de skrivit ett dåligt verk. Kanske är jag elitistisk nu men jag anser inte att det är så fel att det är svårt att bli utgiven. Snarare drunknar vi idag i mediokra verk som inte bearbetats tillräckligt och inte har något eget att komma med. Så håll ut och ffortsätt kämpa.

    0
    • avatar Martina
     21 april, 2017    

     Enda refuseringen!? Nej nej nej 😀 Min första bok refuserades 350 gånger, men nu är den utgiven av 5 förlag på flera olika språk!

     3+
     • avatar Carin
      21 april, 2017    

      Okej, då missförstod jag dig lite där :).
      Ja , det visar ju precis det, att du kommer att ta dig dit du vill när du fortsätter att envisas med ditt arbete. Jag tycker ofta att det kan ge trygghet när man tvivlar, att tänka på de där 350 gångernas nederlagskänsla och samtidigt vetskapen om att det inte var så det slutade.

      0
     • avatar Martina
      21 april, 2017    

      Ja men ibland lite segt, kan de inte bara älska alla mina idéer med en gång liksom 😉

      5+
 4. avatar Henrik Westergren
  21 april, 2017    

  Kan du inte bara ge ut den själv 🙂 Har läst dina tidigare böcker och har gillat dom väldigt mycket så nu vill man ju nyfiken på den här också.

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Den förtjänar ett fett förlag med allt vad det innebär 🙂

   4+
 5. 21 april, 2017    

  Så sant! Ju hårdare man kämpar, desto mer ”tyr” får man… I andras ögon 🙂

  0
 6. avatar Eva
  21 april, 2017    

  Glöm inte att låta Bonnier få veta vem det blir som ger ut din bok.

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   They will know my name! 😉

   1+
 7. avatar helenschki
  21 april, 2017    

  Vad handlar den om åååh blir jättenyfiken! Fail forward for the win

  0
  • avatar Estelle
   21 april, 2017    

   Ja, det undrar jag jättemycket också! 🙂

   0
 8. avatar Helen
  21 april, 2017    

  Du är ett fantastiskt föredöme!!!!

  Lite ot men har du tips på var man kan köpa Ketonix för under tusen-lappen?😬

  Mvh Helen

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Tack!

   Jag vet faktiskt inte :/ Jag vet inte var man köper annat än på deras sida… fråga efter begnande på facebook kanske? I nån LCHF-grupp, nån borde tröttnat på sin!

   0
   • avatar Helen
    21 april, 2017    

    Ska testa, tack!

    0
 9. avatar Helena
  21 april, 2017    

  Nej, jag tror inte att du kämpar så hårt, du njuter av ditt arbete och någon seg bokutgivning hör ju till jobbet emellanåt. Troligtvis utnyttjar du mer lyckokänsla än rent ”fighting spirit” i din vardag. Emma Seppälä tangerar det ämnet i sin eminenta TEDtalk https://youtu.be/Uvli7NBUfY4 som egentligen ger en lärdom om andningstekniker även för oss andra i vardagen.

  Jag tror att din bok bara blir bättre för varje refusering – värt att vänta på! 🙂

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Jag tar den här kommentaren som en förolämpning men det är okej för den var ändå väldigt trevligt formulerad och jag gillar den 🙂

   0
   • avatar Carin
    21 april, 2017    

    Jag är nog ganska hårt skolad i att kunna ta konstruktiv och okonstruktiv kritik och använda den till att utvecklas från. Blir förvånad att du använder ordet förolämpning. Menar du verkligen att du blir förolämpad? Jag läser kommentaren från Helena som ganska rakt på sak, tuff men inte alls förolämpande. Kanske snarare att påståendet kan vara fel enligt dig, men det kanske kan användas än då? Om man väljer att bli förolämpad tror jag man stänger sig för eventuell påverkan som kan leda till vidare insikter. Obs, detta skriver jag helt generellt utan att veta om Helenas påstående alls stämmer. Jag menar bara att peka på hur förolämpning används. Jag upplever mycket ofta att människor väljer att bli förolämpade istället för att lyssna in, reflektera, använda/förkasta.

    0
    • avatar Martina
     21 april, 2017    

     Jag lyssnar in, reflekterar och använder alla kommentarer jag får som feedback, men jag är en människa med känslor och jag kan känna mig förolämpad vilket jag ibland gör.

     7+
   • avatar Helena
    21 april, 2017    

    Jag ber om ursäkt. Min kommentar var verkligen inte menad som en förolämpning, tvärtom. Det är lätt att inse att du har en inneboende talang att vända det som vanligtvis skulle kunna ses som en motgång till energi istället. Jag menar bara att allt som är framgångsrikt och lyckosamt behöver inte vara så kämpigt som vi tror. Du visar genom din blogg och ditt sätt att bemöta livet att du trivs och mår bra med ditt jobb. Därför tror jag att du inte kämpar så hårt i den meningen som en tja, ta ett lösryckt exempel, en heltidsarbetande trebarnsmamma skulle använda samma uttryck till. Däremot känns det som om du visar på motsatsen, att allt i livet behöver inte vara en kamp för att vara värdefullt. Där har vi andra mycket att ta efter. Du är fantastiskt duktig, driven, kompetent och full av energi. Det är lysande!

    Jag hade verkligen inte för avsikt att såra dig, ber ännu en gång om ursäkt. /Helena

    0
    • avatar Martina
     22 april, 2017    

     Nej be inte om ursäkt! Jag är väldigt lättstött haha, det var inte meningen att få dig att känna dig obekväm. Jag tyckte om din kommentar, att jag blir förolämpad eller känner något överhuvudtaget är helt mitt ansvar och har inget med dig att göra.

     Uppskattar dina kommentarer!

     0
 10. avatar Maria
  21 april, 2017    

  Dina böcker är grymma och jag hoppas verkligen att din nya bok snart blir utgiven🙏🏻
  Jag äter keto och kör ”all in” mår jättebra i ketos. Tyvärr så faller jag ner i depression ibland (äter voxra, levaxin för hypoteros och zoloft samt får extra b-12 sprutor varannan månad) Men när jag dippar så hetsäter jag kolhydrater och mår sedan ännu sämre med värk i hela kroppen. Min fråga är hur farligt det är för kroppen att gå in och ur ketos så snabbt som jag gör? Vad händer på lång sikt? Sämre ämnesomsättning?
  Tack för en superbra blogg💞

  0
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Det är farligt att gå från ketos till att snabbt höja sitt blodsocker, det ger kärlskador som kan bli permanenta. Det är inte farligt åt andra hållet, att gå in i ketos snabbt. Var bara försiktig med dina kärl.

   1+
 11. avatar Suna
  21 april, 2017    

  Hej Martina!
  Jag äger alla dina böcker och jag älskar dem. Tack vare dig förstår jag mycket mer om allt som har med kroppen och knoppen att göra. Du är helt klart min allra största insperatör! Din bok kommer säkert ut, men det kanske tar lite tid eller så går det snabbare än du tror. Tycker om din kämparanda och att du ändå verkar lugn och litar på processen. Heja dig för att du är den du är!

  1+
  • avatar Martina
   21 april, 2017    

   Tack Suna <3

   0
 12. avatar Kerstin
  21 april, 2017    

  Längtar och hoppas din bok kommer ut på svenska i Sverige. För jag antar att du är inne o trampar på ömma tår, att du tar upp känsliga ämnen, så som bara du kan. Du är ärlig och blundar inte för verkligheten, vilket fler och fler gör, för enkelhetens skull, eller av rädsla. Vi (iaf jag) behöver din bok, är jag övertygad om.

  0
  • avatar Martina
   22 april, 2017    

   Tack Kerstin <3

   0
 13. avatar Jenny
  21 april, 2017    

  Finns det något som är minsta lilla icke Pk så är man bränd. det har en fruktansvärd stor makt. det är politik.

  0
  • avatar Martina
   22 april, 2017    

   Jag ska spränga PK-gränserna! 😀

   0
 14. avatar Melker
  21 april, 2017    

  Refuserad 350 ggr 😳

  För mig som inte alls är hemma i bokvärlden låter det extremt mycket, hur går det till?

  Hur många förlag finns det?
  Gör du ändringar och skickar många gänger till samma?

  Jag har f ö köpt verk av dig och tycker du skriver bra om ämnen som intresserar mig så kör på bara😀

  0
  • avatar Martina
   22 april, 2017    

   Tack Melker!

   Ja du jag skulle tippa på att det finns många tusen förlag runtom i världen… bara i Sverige känner jag till 60 stycken, i Norge känner jag till 20 stycken, Danmark 20 stycken osv… finns massor! 🙂

   0
 15. avatar Expat
  25 april, 2017    

  Det ligger valdigt mycket i tiden, och verkar obegripligt, har nagon av dessa 350 refuseringar kommit med nan sorts feedback? Konkret feedback?

  0
  • avatar Martina
   25 april, 2017    

   Den blev ju utgiven 2012 och sedan dess har det gått väldigt bra för den boken 🙂

   Den senaste feedbacken jag fick va att boken va helt obegriplig, sen sålde jag rättigheterna till Sydafrika 😀

   1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Välkommen! Jag som driver den här bloggen heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, LCHF/ketogen kost, träning, målplanering, produktivitet och lifestyle design!

Alla kommentarer godkänns manuellt och besvaras så fort som möjligt. Klicka här för att kontakta mig personligen

Jag har alltid jobbat med forskning på olika sätt och just nu jobbar jag som scientific editor i Kina. Närmare bestämt Shanghai där jag bott snart 3 år. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Senaste kommentarerna

Annonsera via Tailsweep