Min vän Johanna har försökt coacha mig till att ta bättre matbilder här i bloggen, men det är fasiken inte lätt alltså! Det här är 7 lådor kycklinggryta med 0-kalorinudlar (länk här) fast jag misstänker att jag satsade lite väl hårt på super-makro idag 😉 Det blev väldigt gott i alla fall & här är receptet:
- 2 kg djupfryst kyckling
- Grädde
- Creme Fraiche
- Kokosmjölk
- Curry Vitpeppar
- Svartpeppar
- Gullök
- Rödlök
- Purjolök
Först såg jag till att kycklingen var ordentligt genomstekt, sedan stekte jag upp all lök. Därefter hällde jag i resten av ingredienserna och kokade ihop till en stor gryta! Serveras med nudlarna, de blir supergott för de behöver något mastigt för att de ska gå att äta 🙂
Hej!
Jag jobbar bla med matfoto (fast som formgivare) och har några tips 🙂
Fota i naturligt ljus, alltså dagsljus. Nära ett fönster om möjligt.
Färgerna är viktigt! bilden ovan hade lätt piffats upp med tex lite persilija eller paprika.
Bygg maträtten på höjden.
Mindre makro! kom bort lite från maten, visa lite av porslinet, lägg helst upp på assietter istället för tallrikar och ställ något i bakgrunden. Tex ett glas, bestick, krukväxt… Vad som helst egentligen för att addera djup och färg.
Mina tips kanske låter jobbiga och inte alltid genomförbara men de skulle göra sådan skillnad!
och tack för en bra blogg.
Tack för dina värdefulla tips!!! Jag ska försöka använda dessa nästa gång jag fotar! 😀 Uppskattar det verkligen!
Man får otroligt god kyckling om man kryddar den med chili, ingefära, curry och salt, och sedan häller på rejält med kokosgrädde. Bästa kombinationen av kryddor jag hittat för kyckling!
Håller helt med!