Hej! 👋 Jag skriver numera om andra saker än livsstilsoptimering/biohacking, men de inläggen finns kvar här på bloggen. Fokuserar alltså mindre på prestation & mer på livskvalité i största allmänhet. Delar lite tankar om det när jag får feeling!
Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.
Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.
evolve - All rights reserved Martina Johansson
Med tanke på hormoner, tungmetaller etc. är det skadligt att äta 1-2 burkar tonfisk per dag under flera år?
Det låter lite mycket 😛 Men jämfört med 1-2 paket cigaretter så…
Ska snarast läsa boken! Ger boken några tips kring problemhy? Har en hel del knottror/pormaskar (både stängda och svarta) längs käklinjen, har läst att det kan ha att göra med hormonproblem/äggstockarna. Har också finnar på ryggen. Jag äter lchf, inga mejerier förutom smör, äter enligt 16:8 (äter endast lunch och middag). Skrubbar huden med honung och bikarbonat några gånger i veckan. Äter tillskott av zink, magnesium, B12, järn, d-vitamin och C-vitamin. Trodde att hyn skulle bli bättre, någon som har tips på vad jag kan göra?
ALLTING sånt ingår i boken ja 🙂
Kanske of topic men nu har jag följt ”Leptin protokollet”
I 4 veckor och gått upp och ner i vikt men ligger på mer plus nu än jag började?…har provat och laborera tidigare med LCHF inte ens ”fakiren” funkar, 10 kg övervikt sitter som berget. Det enda min kropp verkar svara på är när jag äter minimalt. Efter 5 dagars vattenfasta gick jag ner 3 kg ketonerna var uppe i 3,5 o Faste BS 3,9.
Gick upp allt efter en veckas fakir, ketoner 0,5 och BS ligger runt 4,9…efter det kör jag Leptinprogrammet. Borde jag härda ut och fortsätta eller är det någon vits?! Förstår inte varför jag tyck stå still eller gå upp av allt jag stoppar i mig…
Du är så inspirerande o duktig!!??
Kram/ C
Tack C,
det är jättesvårt att svara på eftersom jag inte vet de kringliggande omständigheterna
Det förstår jag verkligen, ska kanske utveckla det hela lite kanske kan du få en tydligare bild?!?
är 50 år(övergångsålder?!) alltid varit tvungen att banta/svälta(minimalt kaloriintag) i hela mitt liv för att gå ner i vikt. Men då har ju kroppen svarat direkt….
Äter strikt LCHF sedan drygt ett par år tillbaka.
Tagit bort mejeriprodukter, dock ej smör. Äter inte soya, havre, ris eller andra ersättare.
Kan ha en skvätt grädde i någon gryta dock. Ost någon enstaka gång.
Östrogen dominant enligt salivtest så nu tar jag Prog.kräm tagit i ett års tid nu(svettningar o sömnlöshet upphört).
Kolestorol normalt. Sköldkörtelprov normalt.
Enligt hårmineralanalys för två år sedan binjureutmattning, ätit kosttillskott som rekommenderades i ett år(blev piggare o gladare?). Nu äter jag Magnesium, Zink, Omega 3, B-12 samt FitLines bas(mineraler och vitaminer).
Går promenader med hunden.
Kanske fortfarande omöjligt att säga vad jag ska köra för spår men borde inte kroppen svarat efter 4 veckor på Leptinprogrammet??
Kram C
Är du östrogendominant kan du inte gå ned i vikt, det måste fixas FÖRST! Alla hormonella obalanser måste fixas FÖRE ev. viktminskning.
Mkt intressant om blod
https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2657356
Tack för att du delar! 🙂
Tack, den ska jag köpa!?? Vet du Martina om ketogen kost är bra vid psykisk ohälsa? Påverkar det signalsubstanserna på något vis?
// Helena
Ja det påverkar neuronernas metabolism väldigt mycket, jag rekommenderar högaligen ketogen kost vid psykisk ohälsa!
Vad himla intressant!? Skulle du inte vilja skriva ett inlägg om detta? Det verkar vara så många idag som lider av detta precis som jag.
Kram å ha en bra dag!?
Lyssna på min pod avs 2 – sök högst upp på pod den är späckad med den infon.
Tack! ? Den ska jag lyssna på!??
Bodpod i Nyköping
https://www.facebook.com/halsomagasinet
https://www.halsomagasinet.se/radgivning/
Tack, men det är lite för långt för mig…. :/
1 timma med direkttåg….
Hej Martina.
Du skriver så inspirerande och jag är så sugen på din bok. Men eftersom jag försöker att inte samla på mig saker som fyller upp alla skrymslen och numer äger en e-boksläsare undrar jag om denna kommer som e-bok och i så fall om du vet ungefär när. Jag ska hålla koll på bibblan och låna den så länge…. eller köpa den, läsa den och ge vidare i julklapp 🙂 Men ändå, e-bok är intressant. Hur lång tid brukar det dröja innan det kommer pocket/e-bok?
Mars kanske… eller till våren 🙂
Jag står på kö på den på vårt bibliotek. Det är 6st som har reserverat den än sålänge? Ser fram emot när det blir min tur att läsa den. Tur för mig är att jag inte nr 6. ?
Jag har precis hämtat min reserverade bok på biblioteket! 🙂
Hej Martina! Jag vill bara allmänt tacka för att du delar med dig av så värdefull kunskap!
Jag hade bland annat länge gått i tankarna om att både börja med LCHF och sluta med hormonella preventivmedel och ingen har varit mer inspirerande och övertygande i de frågorna än du och jag ser mig nu äntligen som fri från syntetiska hormoner och kolhydrater (nåja…) och jag känner att det är helt rätt. Vilken befrielse att slippa stoppa i sig sånt skräp!
En sak jag nu funderar på är hur melatonin påverkar insulin och mer specifikt om melatonintillskott kan bidra till höjt blodsocker. Det kanske kan vara något att skriva om på bloggen vid bloggtorka?
Tack! Snarare tvärtom, melatonin ger sänkt blodsocker 🙂
? Hm… Har också läst det, men jag har även läst bland annat detta:
“Under tre månader ordinerades de fyra milligram melatonin vid sänggåendet. Studien gav bland annat följande resultat: Insulinfrisättningen hos bärarna av riskgenen var markant lägre än i kontrollgruppen. Koncentrationen av glukos (socker) i blodet var högre hos alla deltagarna efter tre månaders behandling med melatonin. Detta var dock särskilt påtagligt hos bärarna av riskgenen som inte förmådde öka sin insulinfrisättning.” (Taget från: http://www.lu.se/article/nya-ron-forklarar-sambandet-mellan-melatonin-och-typ-2-diabetes)
Just “Koncentrationen av glukos (socker) i blodet var högre hos alla deltagarna” har fått mig att fundera.
Intressant, men det låter helt bakvänt i min värld.
Skulle det inte verkar rimligt att bs höjs vid tillskott, med tanke på att kroppen antagligen brukar behöva förse sig själv med glukos från lever under natten, då inget nytt glukos kommer från mat?
Nja tvärtom brukar bs sjunka då man inte längre har något kortisolpåslag och T3 ligger lågt
Visst är det märkligt? Hmm… Bör jag dra mig för att käka melatonintillskott var och varannan kväll tror du? Tycker det är så kul med drömmarna!
Tack för svar hur som helst!