• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

Workshop med @maria.cerboni ❤️ Vi kör en he Workshop med @maria.cerboni ❤️ 

Vi kör en heldags-workshop för dig som vill bli ännu mer förankrade i dina goda vanor, men också för dig som halkat av banan och behöver en omstart!

NÄR? 
Lördag 4 mars

VAR?
Göteborg- södra skärgård

BOKNING!
Gå in på www.corpo.se/store (direktlänk i stories, highlights + på länken i profilen under rubriken Events) 

Hoppas vi ses! 🥰
✨ I väntan på min nästa GAPS-satsning kommer ✨ I väntan på min nästa GAPS-satsning kommer det ett litet reklamavbrott för min samarbetspartner@gutfeelinglabs ✨ 

De hjälper dig att analysera din tarmflora samt har tagit fram ett grymt anti-SIBO tillskott som heter "GutClear". Jag vill reklama båda två för tarmfloreanalysen gör att man kan se att det faktiskt GÅR att påverka sin tarmflora väldigt mycket, både genom kost, beteenden & även känslomässiga tillstånd: stress är t.ex döden för tarnfloran! 😵

✅ GUTCLEAR MOT SIBO 
GutClear är ett kosttillskott som du häller i ett glas vatten varje dag i 10 dagar. Det minskar bakterietillväxten i tunntarmen som ger en svullen, öm och ledsen mage. Flera av er som läser här har också berättat om minskat sötsug! 👌

Misstänker du SIBO (krånglig, konstig mage) så kör en kur GutClear vettja! ❤️ 

@Gutfeelinglabs är ett svenskt företag med bas i Lund som verifierat effektiviteten av GUTCLEAR i mänskliga tester. Har du SIBO är det därför ganska troligt att GutClear kommer att ha effekt på dig! 

Är du bara nyfiken på tarmfloran efter en lång period av en viss diet, ett gäng antibiotikakurer eller bara vill kolla läget så kan du beställa ett test av din tarmflora på gutfeelinglabs.se ✌️

✅ VAD DU FÅR VETA (TEST)
Dina hälsosamma bakterier, sjukdomsalstrande bakterier, artrikedom och potentiellt skadliga bakterier. 

Att bara fylla på med probiotika eller massa fibrer blir lite i blindo eftersom man inte vet riktigt vilka bakterier man göder... finns ju riktigt skadliga som h.pylori men även e.coli som vi vill hålla kort och verkligen inte tillåta att vandra uppåt i tarmkanalen....

✅ RABATTKOD
NEXTLEVELGUT ger 20% rabatt på allt! Anges i kassan! ☝️

Berätta gärna om du testat din tarmflora eller har erfarenhet av Gutclear, jag är supernyfiken!! 🤗
Min förra personliga uppdatering handlade om GAPS Min förra personliga uppdatering handlade om GAPS-dieten som har rykte om sig att kunna återställa bakteriefattiga & lite  trassliga tarmar för att i sin tur påverka den viktiga kopplingen mellan tarmen & hjärnan, men 3v har gått sedan jag påbörjade den inledande fasen av dieten & sedan dess har det mesta gått i motsatt riktning (åt helvete alltså 😅) 

Men det var faktiskt väldigt intressant för i samband med mina personliga strävanden kämpade jag med strulig rå-data till en vetenskaplig artikel & bankade huvudet i tangentbordet när ingenting gick ihop! 

Det var då jag insåg en viktig grej i livet såväl som i forskningen, nämligen att det spelar VÄLDIGT stor roll hur vi viktar variabler, alltså värderar effekten av saker realistiskt. Det finns liksom gränser för vad t.ex en kostförändring kan åstadkomma (hur "perfekt" man än äter) särskilt som en isolerad parameter!

Just kost är nog för övrigt det allra vanligaste att övervärdera på bekostnad av allting annat...😬

Inom statistiken använder man därför "vikter" pga variablers olika tyngd. Översatt till livsstil är det typ hur mkt man kan kvitta en dålig vana mot en bättre. Vissa är optimister & viktar sina goda vanor högt, trots uppenbara krafter i motsatt riktning, vilket visar sig genom sparsamma resultat.

Det kan förstås lägga grunden för uppgivenhet, även om jag tror att motmedlet är ärlig granskning av både resultaten & livsstilsfaktorerna ✨i kombination ✨ Så därför skrev jag en halv roman om det här på bloggen med idéer på åtgärder, om du vill nörda in på VAD som faktiskt spelar roll och inte! (Länk i profilen 👆)

Det är högst relevant i forskning såväl som vardag, så det var slående att se det i min egen forskningsdata! Som upplagt för att jag skulle se nånting hos mig själv lite tydligare, presenterat som aviga r-värden...😅

MEN OM GAPS! ☝️
Har inte gett upp, bara haft problem att få nog med energi utan att krascha som en utsvulten sparv efter ett tag... I ketos & allt är känslan att tanken är tom! Just me? 🧐 Det brukar hända vid livsmedelsbegränsning men har också ganska hög förbränning 🔥 (ingen hypertyreos eller så!)
Nu finns ett nytt avsnitt med mig och @maratonpetr Nu finns ett nytt avsnitt med mig och @maratonpetra ute (direktlänk i stories! 👆) vi pratar om post-covid deppen som många (inklusive vi själva) tycks ha drabbats av och reflekterar lite kring varför och hur man kan ta sig ur gropen. Inget träningssnack alltså utan ett avsnitt om hormonella system kopplat till stress, utbrändhet och livssituation. Enjoy! ❤️
  • Home
  • Kost & Hälsa
  • Varför smör är undantaget mejeriers negativa effekter

Varför smör är undantaget mejeriers negativa effekter

15 September, 2015 50 Comments Written by Martina

fika

Min fika efter första fitnesstävlingen 2014

Jag pratar ju en hel del om att undvika mejerier om man vill uppnå optimal hälsa, dämpa ALL inflammation, gå ned i vikt och komma in i bra ketos. Dock är smör oftast undantaget från denna regel – men hur kan det vara så? Smör är ju tekniskt sett en mejeri så varför är den okej?

Felaktigt tror många att det är laktosen som är boven i dramat när det kommer till mejerier eftersom laktos är socker. Det är dock mjölkproteinerna som ställer till problem eftersom de genom molekylär mimikry härmar morfin (lugnande, beroendeskapande) samt höjer nivåerna av IGF-1 (tillväxthormon, cancer, inflammation) Detta är alltså en värre egenskap än att innehålla en liten mängd socker. Laktosfria produkter är alltså ett dåligt hälsoval.

Smör innehåller minimal mängd mjölkprotein men däremot rikligt med mjölkfett som är riktigt bra ur hälsosynpunkt. Mjölkfett är fantastiskt för förbränningen och bra för cellmembranen. Det innehåller även mycket vitamin K2 (hjärta, kärl) smörsyra (tarmfloran), D-vitamin, E-vitamin, A-vitamin, CLA (anti-cancerogent) samt är antiviralt.

dscn5061

Om man vill ha smöret extra rent kan man koka smöret och sila det. Då får man bort allt mjölkprotein och smöret får en annan molekylär textur som tål upphettning ännu bättre! Det är detta som kallas för ghee!

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Kost & Hälsa
Den här helgen gjorde vi något sjukt jobbigt!
“No pain no gain” – Bullshit!

49 Comments

  1. Alexander Lindquist Alexander Lindquist
    12 July, 2020    

    Annars kan man syra grädden före med 1-2 msk kefir el yoghurt i 9dl ekologisk grädde i 8-10 timmar max 36 timmar i rumstemperatur.

    Därefter vispar man den syrade 40% grädden till smör och sedan tvättar det ifrån kärnmjölken med kallt vatten tills ingen kärnmjölk finns kvar.

    Så här du fått ett fint smör som är syrat.

    Om du vill göra ghee fortsätter du nedan

    Sen så lägger man smöret i en kastrull och smälter på 1an på spisen i 40 min och skummar av det och filtrerar sen på burkar.

    Annars kan du köpa 4 st 500gram ekologiskt smör och lägga det i crockpot på låg värme i 6 timmar. När det är klart tar du bort det som är på ytan och tar upp smöret med en soppslev och silar på burkar med flergångsfilter el kaffefilter.

    Reply
    • Alexander Lindquist Alexander Lindquist
      12 July, 2020    

      Du kan även göra smör på

      1 liter creme fraiche
      1 tsk havssalt

      Vispa till smör, tvätta ur smöret från kärnmjölken, salta

      Mycket gott med

      Reply
  2. Mikael Mikael
    25 May, 2016    

    Grym sida! Mycket inspiration! 🙂
    Två frågor:
    1. Innehåller ghee IGF-1?
    2. Ökar B-3 (har börjat “flusha”) 🙂 på produktionen av IGF-1?

    Reply
    • Martina Martina
      25 May, 2016    

      1. Nej
      2. Nej, HGH

      Reply
      • Mikael Mikael
        26 May, 2016    

        Tack för kanonbra och snabbt svar!
        Frågan är då hur det är med ägg. Är det äggula och/eller äggvita som innehåller IGF-1?

        Reply
        • Martina Martina
          27 May, 2016    

          Nej inget, äggula eller ägg innehåller inte IGF-1.

          Reply
  3. Malou Gyllner Malou Gyllner
    18 September, 2015    

    Lite okunnig.
    Stämmer det att artikeln bara gäller komjölk?
    Alltså, kan man äta get och får ” mejeri”?

    Reply
    • Martina Martina
      18 September, 2015    

      Det är bättre med get och får ja 🙂

      Reply
  4. Jenny Jenny
    18 September, 2015    

    Hej! Jag är nyfiken på vad du tänker om högt protein- intag av rött kött( nöt, gris, lamm, vilt)? Finns ju teorier om att proteinintag över 500 per vecka skulle vara cancerframkallande. Är något som gör mig lite rädd för att gå hard-core LCHF… Tacksam för svar! 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      18 September, 2015    

      500g per vecka låter lite högt i min värld, du behöver inte så mycket kött – särskilt inte på hardcore LCHF. Det som är cancerframkallande är processat kött som korv och bacon av dålig kvalité. Gräsbetat nötkött och jordbökande gris är hälsokost.

      Mitt proteinintag ligger på 250-350 gram per vecka 🙂

      Reply
  5. Kiira Kiira
    17 September, 2015    

    Hej Martina,
    Jag har precis börjat följa din blogg och tycker att du har många givande inlägg.
    Dock är jag nyfiken på huruvida du ställer dig till ersättning till socker såsom Sötströ, Stevia mm. Jag undviker kolhydrater i bästa möjliga mån och märker att min mage mår bäst av detta. Däremot finns det andra inkräktare som kanske ställer till det, såsom lök och vitlök. Nästa steg är att utesluta dessa för att se om jag mår ännu bättre.
    Men när det gäller kalas vill man gärna kunna baka en kaka, paj eller liknande.
    Hur ställer du dig till ersättning av socker för att få bakverket sött och hur detta påverkar mage/tarm? Finns det något som är “mindre dåligt” eller är alla ersättningar till socker samma skräp för våra magar och resten av kroppen?

    Reply
    • Martina Martina
      17 September, 2015    

      Alla sötningsmedel är riktigt dåliga http://martinajohansson.se/fran-varst-till-mindre-varst-livsmedel/

      Reply
      • Kiira Kiira
        17 September, 2015    

        Tack för ditt svar!
        Jag har bestämt mig för att köpa din bok “Magstarkt” eftersom den fått så goda vitsord, hoppas bara inte det är för mycket teorier som jag inte kan hänga med i.
        Vad föreslår du då när det gäller kalas, det är en av de få gångerna som jag kan tänka mig att jag skulle vilja fortsätta äta en kakbit? Jag brukar baka själv men nu när du säger att inga sötningsmedel ska användas, hur gör jag då en kaka ätbar? Eller menar du att jag ska baka som vanligt till mina gäster och hoppa över kakan själv?

        Reply
        • Martina Martina
          17 September, 2015    

          Du väljer själv det som känns rätt för dig, men jag rekommenderar varken socker eller sötningsmedel. Om jag skulle välja något skulle jag nog ta socker framför sötningsmedel.

          Reply
          • Kiira Kiira
            17 September, 2015    

            Varför socker framför sötningsmedel? För att det är “renare” eller?

            Reply
            • Martina Martina
              17 September, 2015    

              För att sötningsmedel är mer giftigt än socker, även om båda är ett gift.

              Reply
  6. Maud Maud
    15 September, 2015    

    Gissar att Paulina kanske bor här på brittiska ön, där all double creme har minst 48% fett. Ännu mer lyckligt lottad är jag som kan köpa opastöriserad grädde och mjölk från Jersey kor. Mjölken används till att göra kefir med kefirgryn, bra för baggarna i tarmen.

    Reply
    • Martina Martina
      16 September, 2015    

      Åhh fantastiskt!

      Reply
  7. lars nilsson lars nilsson
    15 September, 2015    

    Franskt smör från Normandie finns på ICA av alla ställen, det har ett litet ICA märke också. Det brukar också ha ett småländskt smör.
    Annars har vi klent med smör i det här landet, det är så lika mest överallt. Några små mejerier har eget, men ack så få. Vive la France då 🙂

    Reply
  8. Sara Sara
    15 September, 2015    

    Är det alltså okej ur hälsosynpunkt att äta produkter av get- och fårmjölk? Tex fetaost och getyoghurt?

    Reply
    • Martina Martina
      16 September, 2015    

      Det är bättre men inte optimalt 🙂

      Reply
  9. Petra Petra
    15 September, 2015    

    hej.
    Om man gillar ost då. Finns det någon som är bättre än nån annan då 🙂

    Petra

    Reply
  10. Akervall Akervall
    15 September, 2015    

    Så glad jag hittat din blogg. Du förklarar allt så bra. Tack 😀

    Reply
    • Martina Martina
      16 September, 2015    

      Tack själv! 🙂

      Reply
  11. Xiro Xiro
    15 September, 2015    

    A2-kasein, d v s proteinet som finns i get- och fårmjölk, och vissa korasers mjölk (t ex på Island), sägs inte ha de morfinliknande egenskaperna du nämner här. Vad gäller tillväxthormon vet jag inte. Men allt protein aktiverar väl tillväxt, eller?

    F ö väntar jag fortfarande på svar från Skånemejerier ang om de har några A2- produkter, och vilka det i så fall är.

    Reply
    • Jennie Jennie
      10 July, 2018    

      Vore intressant med ett svar på det här med A2-kasein Martina 🙂

      Reply
  12. Monikka Leinonen Monikka Leinonen
    15 September, 2015    

    Tack för denna mycket intressanta info.. Tacksam kram Martina.. 😀

    Reply
  13. Fredrik Fredrik
    15 September, 2015    

    Intressant det du säger. Har du en källhänvisning till mjölkproteinernas bindningsförmåga till opioida receptorer och att de kan öka IGF sekretion i kroppen? Vill läsa på mer från de studierna som är gjorda på ämnet.

    Reply
    • Martina Martina
      15 September, 2015    

      Googla på de på google scholar så hittar du massvis!

      Reply
  14. Anna Anna
    15 September, 2015    

    Martina, laes lite om mjoelkproteiner- skulle gaerna hoera vad du kommer fram till. 1. Molkeprotein. 2. Beta Casein typ A1 eller A2.
    Mejeriprodukt: menar du bara vanliga kor? Idag goers de mesta produkterna av svartvita Holsteinkor. de har en mutation I ett gen som ger en molekyl vi faar problem med. just det du skriver “molekylär mimikry härmar morfin” saa vitt jag foerstaar, haender med A1 molekylen men inte med A2 molekylen. Betacasein A2 mjoelk kommer fraan Guernsey och Jersey kon. I frankrike finns det bara A2-typen. A1-typen etablerades aldrig daer foer att fransoserna tyckte deras mjoelk var foer daalig. Hmmmmm taenker jag daer. Get, faar, bison, buffelmjoelk aer mest eller helt A2. Molkeprotein har inte denna egenskap.
    http://www.betacasein.org/index.php
    http://www.snowvillecreamery.com/a1-and-a2-beta-casein-in-cow-milk.html
    Jag har staellt om saa att jag koeper ost som aer gjord paa raa mjoelk I frankrike. och det funkar, liksom buffelmozzarella – yum- och har till och med faatt tag paa kvarg av getmjoelk. Faarmjoelk I kaffet. koepte haestmjoelk en gaang och aldrig mer, urk. 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      15 September, 2015    

      Allt detta står i min bok Magstarkt om jag inte minns fel, och jag har även en lång artikel om molekylär mimikry här på bloggen 🙂 Jag hoppas jag hittar buffelmozzarella och kvarg gjord på getmjölk när jag åker till LA i oktober!

      Reply
  15. M M
    15 September, 2015    

    Har personligen börjat koka ghee, så att jag alltid har det tillgängligt. Helt överlägset vid stekning i högre temperaturer, man slipper den brända smörsmaken, men bibehåller den goda nötiga smaken man får av smör. Rekommenderas!

    Reply
  16. Sofie Sofie
    15 September, 2015    

    Jag har hört att isländsk mjölk har mer A2 protein och har funderat kring Skyr-kvargen som jag äter ibland som ju ska vara gjord av isländsk mjölk. (Den verkar dock tillverkas i Danmark så frågan är ju om det faktiskt är isländsk mjölk…) Annars vet jag ju att kvarg inte är bra eftersom det innehåller stor mängd kasein och inget fett, men brukar blanda med kokosmjölk för att få upp fetthalten. Tur att man hittat en lokalproducerad getyoghurt i alla fall 🙂

    Också synd att det är svårt att få tag på smör från gräsbetande kor. Trots att jag köper ekologiskt smör så behöver det ju inte betyda att det kommer från gräsbetande kossor 🙂

    Reply
    • Minou Minou
      4 October, 2015    

      Jag använder polsk kvarg av östeuropeisk typ, som har högre fetthalt än de Svenska lågfettvarianterna av mellaneuropeisk typ.Gott! Säljs i vanliga mataffärer som för polska livsmedel. I alla fall här i Stockholm.

      Reply
    • Sophia Sophia
      26 March, 2018    

      Kerrygold Irländskt smör finns på Lidl 😉

      Reply
  17. Jessica Jessica
    15 September, 2015    

    Ah, tackar för svaret på den frågan! Den har ekat runt i skallen emellanåt.

    Har för övrigt upptäckt vilken ENORM påverkan mejerier har på min kropp… Jag går inte upp i vikt av dem, men jag går heller inte ner när jag äter dem. Alls. Faktum är att mejerierna påverkar min viktminskning mer än om jag skulle äta 86% choklad en gång i veckan. Rätt galet. (Men jag äter inte choklad en gång i veckan heller eftersom jag är sockerberoende, men du fattar~)

    Reply
    • Martina Martina
      15 September, 2015    

      Ja mejerier påverkar nått helt enormt

      Reply
  18. Paulina Paulina
    15 September, 2015    

    Jag undrar hur det är med grädde? Den grädden jag brukar köpa heter “double cream”, och har 1.5g protein, 1.6g kolhydrater och 50.5g fett per 100ml. Det är ganska lite både protein och kolhydrater. Är grädde ändå en av de mejerierna man borde undvika?

    Reply
    • Martina Martina
      15 September, 2015    

      Ja absolut, men det verkar vara en riktigt grym grädde du har hittat! 🙂 Kolla innehållsförteckningen om de finns några tillsatser i

      Reply
      • Carl-Eric Wiesel Carl-Eric Wiesel
        15 September, 2015    

        Varför undvika grädde som endast innehåller 1,5g protein? Endast obetydligt mer än i smör. Är det pga skillnaden i fettinnehåll?

        Reply
        • Martina Martina
          15 September, 2015    

          Proteinfördelning, tillsatser, process etc

          Reply
      • Joel Joel
        15 September, 2015    

        “Double Cream” är en brittisk variant:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Cream

        Reply
      • Paulina Paulina
        16 September, 2015    

        Den är väldigt god måste jag säga. 😛 Inga tillsatser! Bara pastöriserad mjölk. Det är typ standardgrädden i England.

        Reply
    • Iza Iza
      15 September, 2015    

      Var hittar men “double cream”?

      Reply
    • Kirsi Kirsi
      15 September, 2015    

      Hej Paulina,
      Låter mycket intressant. Vad heter grädden och var köper du det?

      Reply
    • Isabel Isabel
      15 September, 2015    

      Paulina var köper du double cream i Sverige.

      Reply
    • Henrik Henrik
      15 September, 2015    

      Var hittar du den någonstans? Jag köper Crème Double på NK ibland. Den är från Etrèz och väldigt god, men din variant tycks vara ännu grymmare.

      Reply
  19. Henrik Henrik
    15 September, 2015    

    Om man vill äta extra gott smör så finns franskt smör på vissa ställen. Te.x. på Winjas på Bergsgatan och på NK i Stockholm. Vissa sorter är dessutom opastöriserade, vilket jag antar är bra ur biologiskt perspektiv. Men sånt vet Martina mer om än jag. Jag vill uppmana alla som tror att svenskt smör är bäst att köpa ett paket franskt smör. Ni slipper dessutom skvättande vid stekning pga mindre vattenmängd i smöret.

    Reply
    • Martina Martina
      15 September, 2015    

      Bra tips tack så mycket!

      Reply

No Pings Yet

  1. Varför smör är bra för dig | Smarta Diabetiker on 15 September, 2015 at 10:15

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Lena-Louise on Nytt Primal Collagen + receptTack fina du, då känns det tryggt att fortsätta med kollagen 😉✌️
  • Martina on Nytt Primal Collagen + receptTack för din kommentar, sorry att du har fått vänta så länge på svar :) Jag tror…
  • Martina on Dissa fläsksvålarna! (om makronutrienter)Minns inte riktigt vad jag hade för idé för 7 år sedan om det här.
  • Martina on Skillnad på gelatin och gelatinDet här är ett gammalt inlägg (7 år) och jag är säkerligen ute och snedseglar om…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Haha riktigt såååå illa är det tack och lov inte, men det är coolt att det blir…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Haha du har inte alls straffat ut dig själv, jag uppskattar verkligen din insikt…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Japp jag tror du har helt rätt, det hade varit coolt att testa!
  • Martina on Optimerad hälsa med inälvor & organDet behöver du inte, men du kan göra det om du vill :)

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: