• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

[Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha [Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha vetenskapliga referenser osv! ☝] Jag har snöat in TOTALT på stress-resistens det senaste (s.k glukokortikoidreceptorresistens som förkortas GRR) & förfasas över hur otroligt destruktivt kronisk sympatikus-aktivering (fight & flight) kan vara, särskilt med tanke på att (vissa av oss 🙋‍♀️) är naturligt böjda åt det hållet!

Vi har dock alla olika stress-känslighet beroende på mängden kortisol- & T3-receptorer, ålder, kön, genetiska faktorer & hur vi funkar i stress-läge: Vissa blir super-motiverade, andra hyperkänslig eller tvärtom avstängda eller passiva. Utbrändhet brukar gå mer åt det apatiska hållet, men oavsett upplevelse så verkar just överdriven stress-signalering vara extremt skadligt för hela systemet, om det får tugga på år ut och år in, utan tillräcklig motreglering!

ALLT blir liksom lidande till sist. Det läskiga är att för typ 30 år sedan var GRR eller stress-resistens väldigt ovanligt, men numera har "de flesta" åtminstone något symptom. Oftast flera. 

STRESSBEDÖMNING FRÅN SYMPTOM 🧐
Om du inte kan bedöma din stressnivå för att du inte upplever dig som stressad, så kan du checka av lite hormonparametrar istället: är menstruationerna ok? Matsmältningen? sömnen? Humör & energi-nivåer? 

Det är sällan ett test säger mer än dina egna observationer, men dra dig inte för att boka in ett läkarbesök om du är orolig! ❤️

Om något grundläggande inte funkar, är någon form av stress en TROLIG kandidat! Kortisol, noradrenalin, adrenalin, dopamin & glutamat är ganska toxiska på höga nivåer. Särskilt glutamat som är nervsystemets gaspedal. Har du relativt sett mer dopamin än noradrenalin upplever du troligen inte stress som negativt, men får du stress-relaterade symptom så är det ändå för mycket för systemet! ⚠️

Berätta gärna om du känner igen dig i överdriven stress-signalering eller om du lyckats omprogrammera det!
Hej & Välkommen! Om du är ny följare här, ka Hej & Välkommen! 

Om du är ny följare här, kanske du undrar vad detta är för konto? "Next level biohacking" handlar inte om att chippa sig eller skaffa senaste health tech-prylarna, utan är tvärtom inne på low tech health, basic fysiologi (om hur våra mänskliga kroppar funkar) kryddat med personliga intressen som farmakologi, neurobiologi & hormonlära.

Jag har pluggat biokemi i många år & har snart en PhD i intermedicinska vetenskaper. Det jag lär mig vill jag stöta & blöta med dig som läser här, tillsammans med occasional rants & idéer kring fysiskt & psykiskt välmående. 

Mitt syfte är INTE att visa upp mig själv som "duktig" eller komma med pekpinnar. Då får du följa någon annan, för även om jag befunnit mig i "hälsosfären" i många år, har jag fortfarande mycket att jobba på. Vissa problem som bipolaritet, aspighet osv skriver jag om, andra inte. 

Det finns alltför många frihetsgrader inom konceptet "hälsa" för att någon med säkerhet ska veta allting, så titta gärna mekanistiskt (dvs hur det funkar i form av processer, istället för en massa varför), testa dig fram & glöm inte att ta allt du läser med en nypa oprocessat havssalt *skojar* 😅

Länken i profilen 👆 innehåller mängder med gratis-material så klicka där om du vill läsa mer! ❤️
I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på Chalmers & med tanke på det (alltså vad som är toxiskt/giftigt eller inte) kom jag att tänka på en återkommande fråga jag får, nämligen: "jag äter (.....) hur nyttigt/onyttigt/bra/dåligt/farligt är det?"

Jag ser ju allting som relativt & att det därför inte finns något absolut dåligt eller absolut bra. Jag tycker att det beror på massa faktorer - inte minst på vad man jämför med! 

Att börja dagen med en rulle ballerinakex är kanske ingen höjdare, men om det är en person som lär sig att äta igen efter många års ätstörningar är det kanske exakt helt rätt! 

Jag har ju personligen nördat ner mig i en ganska ensidig kost de senaste +10 åren (low carb/keto) så om någon frågar mig om deras frukt-frukost är bra, kommer den inte vara bra från mitt perspektiv. Jag värdesätter andra saker, men även jag (frukt-hataren nummer 1 😅) kan se att frukt-frullen är bättre än ballerina-frullen, men det är fortfarande bara 2 parametrar mot varandra!

Inom toxikologin säger man att det inte är giftet i giftet som är giftigt utan mängden (the dose makes the poison) & jag skulle vilja lägga till att om vi pratar just gifter så har vi alla vår individuella kemiska belastning som påverkar hur mycket som är mycket för just oss. 

Dessutom är vi olika bra på att hantera både livsmedel & olika kemikalier, läkemedel, droger osv eftersom vi har olika genetik & tarmflora, olika avgiftningskapacitet, olika psyken, toleransnivå mm. 

Så jag skulle önska att alla som sitter på en "är (....) nyttigt/onyttig?"-fråga lägger till fler parametrar & kanske tittar på resultaten: dvs energinivå, humör/mående, träningsresultat & övriga hälsoeffekter. 

Det är dock svårt för vem som helst att avgöra hur "dåligt" ett specifikt livsmedel är, för resultaten är ju en kombination av helheten över tid. Men, man kan läsa på, testa att utesluta om man känner sig misstänksam, ersätta med annat, men framförallt känna efter i magen! 

Vad säger magkänslan? 

Det är så jag sållar i vad jag stoppar i mig & det funkar ganska bra! Börjar jag undra "hur dåligt är detta på en skala?" så är det nog inte helt rätt! 

Berätta gärna hur du tänker om det här! ❤️
Svep till bild 2 för ytterligare illustration! 👉

Hur kan många ha ett lågt & bra blodsocker trots att de äter massa carbs? Titta på frukosten på bild 2: det är en portion havregrynsgröt med mjölk & jordgubbssylt, samt 2 lingongrova (som jag antar att många äter till frulle? 😅) 

Det blir ca 80g kolhydrater vilket illustreras till höger om lika med tecknet. För tydlighetens skull illustreras sockermängden i antal teskedar med socker: 80g blir 20st teskedar.

Ett normalt blodsocker motsvarar ungefär 1 tesked socker utspätt i hela blodvolymen. Här blir det ju problematiskt om frukosten är på 20 teskedar... Hur löser kroppen detta? 

Genom insulin förstås! ☝️

Insulinet illustreras av nycklarna som kommer & låser upp dina celler så att sockret kan åka in där, för ute i blodbanorna kan det inte vara länge utan att det blir väldigt skadligt! ⚠️

Hos vissa människor blir insulinet väldigt högt, pga t.ex en genetisk känslighet men också pga livsstilsfaktorer (t.ex kosten).

Hyperinsulinemi innebär att insulin pumpas ut i för stora mängder & är ett tillstånd som föregår både insulinresistens & typ 2 diabetes. 

Alla receptorhormon kan orsaka resistens hos celler. Det är en skyddsmekanism från cellens sida. I extremfall kan det till & med ske en receptorinvertering! Receptorerna som sitter på cellens utsida & tar emot molekyler (t.ex dopamin, insulin eller nått annat hormon) gömmer sig då på insidan av cellen som skydd. Många kroppsegna ämnen är toxiska i höga doser & tyvärr är insulin ett av dessa! 

Hyperinsulinemi & insulinresistens hänger ihop, men är tyvärr svårt att detektera genom vanligt blodtest. Insulin är ett så flyktigt hormon att det kan vara svårt att fånga topparna & veta hur mycket skada det faktiskt gör. Det går att ha lågt av både fasteinsulin och c-peptid & ändå ha alla symptom i den rosa rutan! 

Enda sättet att veta sin faktiska insulinfrisättning är genom ett insulinklamptest där blodsockret höjs med glukos-infusion, för att sedan tas ned igen med externt insulin. Få vårdinrättningar kan göra detta, så istället görs glukosbelastningstest, men det säger tyvärr ingenting om insulinet! 

Känner du igen dig i symptomen i rutan...? 🧐
  • Home
  • Kost & Hälsa
  • Mitt mejerifria liv!

Mitt mejerifria liv!

14 July, 2017 38 Comments Written by Martina

Hej och hurra vad bra det går! Det mejerifria livet är fantastiskt. Mejerier är fantastiskt GOTT men sååå ovärt!

Fördelar med mejerislut

  • Viktminskning
  • Fettminskning
  • Ingen bloating
  • Inget slem/snor i näsan
  • Bättre andedräkt/kroppslukt
  • Ingen överätning

Nytt för mig är att jag även slutar med SMÖR som ett experiment. Anledningen till det är att jag äter så galet mycket smör när jag äter smör. 100g minst, behöver en 50-kiloskvinna 100g smör om dagen? När det finns så mycket andra fina fettkällor som TALG? ISTER? ANKFETT? ÄGGULOR? KOKOSOLJA?

Många frågar om ghee när jag säger att jag slutar med smör, och ghee är ett bra livsmedel men jag gillar det inte. Jag tycker att ghee smakar sött, jag vill inte ha sött. Det passar inte i kaffet och inte på grönsaker eller något annat, helt fel för mina smaklökar med andra ord! 🙂 

För er som undrar var man köper talg och ister så är det bara att gå till köttdisken på ICA eller godtycklig affär med köttdisk 🙂 Det är väldigt fint att steka i!

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Kost & Hälsa
ghee, mejerifri, mejerifri LCHF, smör
Similar posts
  • Gästinlägg: Lesscarbs tipsar om mejer... — Lesscarbs Jag älskar recepten från Fannys sida Lesscarbs.se och har sedan länge slutat googla recept. Jag går bara in på Lesscarbs och söker på ketobollar eller lammfärsbiffar eller vad jag nu vill ha, och i 99.9% av fallen har hon ett recept på exakt det jag söker! Därför blev jag superglad när Fanny ville dela [...]
Min omvända “fasta”
Är kött inflammatoriskt?

38 Comments

  1. Tora Tora
    28 June, 2020    

    Undrar över en sak om ankfett, det är väl ganska mycket omega 12 och omega 6 i ankfett? Läste på en annan stor sida om rekommendationer om keto och där skrivs det att ankfett bör undvikas Pga höga värden av omega 6&12.. vad tycker du om detta?

    Reply
    • Martina Martina
      28 June, 2020    

      Jå det kan jag hålla med om, men jag skulle använda ankfett hellre än olivolja många gånger. Djurfetterna är ändå bättre än veg oils i min mening.

      Reply
  2. Frida D Frida D
    19 July, 2017    

    Men hur får man tag på talg, som är bra, och hur äter man det?

    Var inte smör ditt dundervapen mot celluliter? 😀

    Reply
    • Martina Martina
      21 July, 2017    

      Man köper det i köttdisken bara, det är lätt att få tag i och billigt!

      Allt mättat fett funkar mot celluliter och sladdrighet, smör som talg som ister 🙂

      Reply
  3. Therese Therese
    19 July, 2017    

    Om man ska leva mjölkproteinfritt (pga läckande tarm o läka den, jag reagerar på mjölk men har inte allergi) kan man äta ghee då? Är det helt mjölkproteinfritt?

    Reply
    • Martina Martina
      21 July, 2017    

      Om man har gjort rätt är det mjölkproteinfritt 🙂

      Reply
  4. Slow Living by Annika Slow Living by Annika
    17 July, 2017    

    intressant då jag själv funderat över alla mejerier…ska ta och prova utesluta även smöret ett tag. Annars är mjölken borta. Har svårare att släppa grädden…använder ni kokosgrädde istället?

    Reply
    • Martina Martina
      17 July, 2017    

      Ja jag brukar ha kokosgrädde i maten 🙂

      Reply
  5. Johanna Johanna
    16 July, 2017    

    Såg att ica sålde ister i 500 grams förpackning. Kan det vara ett bra val eller är det direkt från charkdisken som är att föredra? 🙂

    Det stod på förpackningen:

    Oraffinerat fett från grisar. Använd till matlagning, stekning och bakning. Kan lukta kraftigt i samband med stekning.

    Ingredienser
    Ister, antioxidanter (citronsyra, BHA, octylgallat)

    Reply
    • Martina Martina
      19 July, 2017    

      Charkdisken är bäst, annars häller de i massa skräp i det!

      Reply
  6. Jennie Jennie
    15 July, 2017    

    Slutade med mejeriprodukter under våren och blev samtidigt kvitt mitt flera år långa nässpraysberoende. Var visserligen fast besluten att sluta med nässprayen en gång för alla, men är övertygad om att kostförändingen gjorde det hela betydligt enklare.

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Det tror jag med!

      Reply
  7. Helenschki Helenschki
    15 July, 2017    

    Finns ju inga bra mejeriprodukter där jag bor och äter det väldigt sällan förutom smör som jag kanske äter 20-30g om dagen (föredrar ghee) tycker jag blir mest påverkad av ost och mjölk. MEN bästa tipset kokosmjölkkefir!!! Jag tar mjölkkefirgryn och låter fermentera med kokosmjölk alltså heaven det blir så gott och tropiskt och fantastiskt mot mina magproblem!!

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Jag väntar på leverans av kefir, då ska jag köra det! 😀

      Reply
  8. Sofie Sofie
    15 July, 2017    

    Jag testar en komjölksfri period nu men äter getprodukter så jag inte ska behöva vara helt utan ost ? Tänker att getmjölk är snällare för kroppen, önskar bara det fanns mer ekologiska getostar. Getmjölk borde väl också ha lite mindre hormoner än komjölk? Har inte märkt någon skillnad på måendet ännu men är inne i en stressig period så det är nog därför magen flippat ut.

    Reply
  9. Josefin Aldell Josefin Aldell
    14 July, 2017    

    Haha, jag har faktiskt gjort precis samma sak. Inga mejerier, ytterst lite smör, mest fett från maten som fet fisk, ägg, avokado, oliver och olivolja. Vilken skillnad på bara ett par dagar. Trodde att jag inte skulle bli mätt, men det är jag. Fast jag saknar smöret till äggen. ?

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Smör är jättegott, men man kan nog allt behöva en paus…

      Reply
  10. Lena Lena
    14 July, 2017    

    Japp nu är mejerier ett minne blott?
    Slår ett slag för Garants kokosgrädde!!
    Finns på Willys och hemköp.
    Så krämig och god, funkar som yogurt och funkar i kaffet.
    Smöret är värre, använder det till mina ägg i alla dess former.
    Mosade ägg med smör till frukosten är ju favoriten.
    Tips istället??

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Avocado med hemgjord majonnäs gjord på avocadoolja 😛

      Reply
      • Lena Lena
        16 July, 2017    

        Ja det var ett bra förslag! Tackar?

        Reply
    • Estelle Estelle
      15 July, 2017    

      Ja, Garants kokosgrädde och kokosmjölk är verkligen bäst! 🙂

      Reply
  11. Therese Therese
    14 July, 2017    

    Jag gjorde ett födoämnesintoleranstest och alla mjölkprodukter visade på intolerans mot proteinerna, dock inte så högt utslag ändå så jag ska kunna återinföra det framöver?! Sonen fick höga utslag på hönsägg snyft!! Jag ammar o lever typ på ägg så det blir jobbigt!
    Vi kollade igG och IgA. Nu till min fråga…
    Vad tror du om såna test? Har du själv gjort ett sånt? Tror du man bör kolla igE också? Finns så mkt sånt på marknaden nu, vore intressant att höra din åsikt om dessa.

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      OBS: UTAN att ha läst på, så tror jag inte att kroppen egentligen är allergisk mot dessa livsmedel utan att det är andra problem i tarmen som triggar immunförsvaret. Har man bildat antikroppar är det bara att go clean och återinföra sakta efter några månader utan.

      Reply
      • Therese Therese
        15 July, 2017    

        Det har du nog rätt i! Jag är inne på samma spår! Ska köra väldigt clean hela hösten och hoppas jag kan börja återinföra det mesta sen?
        Men tänker mejeriprodukter, är det meningen att vi människor “ska” tåla det?

        Reply
        • Martina Martina
          15 July, 2017    

          Nää det är för kalven, inte för oss!

          Reply
  12. Jonas A Jonas A
    14 July, 2017    

    Nu förstår jag inte. Så man ska inte äta smör heller längre?

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Man får ALLTID göra som man vill, men JAG äter inte smör längre 🙂

      Reply
  13. ida ida
    14 July, 2017    

    Kul! Jag är peppad, ska bara är slut mitt ghee, sen är jag ochså mejerifri. Hoppas på mindre lätt-svullen-känsla.

    Reply
    • Martina Martina
      15 July, 2017    

      Ghee är ok, bara jag som inte gillar det pga smaken 🙂

      Reply
      • Josefin Josefin
        15 July, 2017    

        Jaha, är ghee ok ur “alla” perspektiv? Tänker hormoner, slem osv?
        Jag älskar ghee och hade gärna ätit det (när jag är “klar” med AIP) men såklart inte om det har negativ inverkan på hälsan 🙂

        Reply
        • Martina Martina
          15 July, 2017    

          Tror det, det är ju toppen enligt den indiska läkekonsten i alla fall.

          Reply
  14. Hanna Hanna
    14 July, 2017    

    Jag har slutat med smör och kör med ghee, tycker det är rätt gott nu men fick verkligen vänja mig. Måste lassa på med massa salt och ingefära på min talg, börjar vänja mig men det är inte alls gott tyvärr :p. Har beställt späck på en gård som jag ska smälta, hoppas att det smakar bättre än talgen. Äter ändå men det är ju trevligt om det är uthärdligt.

    Tror det är bra att variera, har hört att det ofta är det man äter mest av som ger överkänslighet, låter ju logiskt om tarmen inte är riktigt hel.

    Räknade ut hur mycket smör jag åt innan jag slutade, blev runt fyra kilo i månaden haha!! Kände att det var lite mycket, väger runt 60 kg själv.

    Reply
    • Martina Martina
      14 July, 2017    

      Haha ja men då är du ju som mig, 4 kg smör känns lite overkill när det finns så mycket annat fint fett som potentiellt är bättre!

      Reply
      • Estelle Estelle
        15 July, 2017    

        Jag äter ca 2 kg smör i månaden och jag äter inte ens enligt LCHF! Slutade med smöret i början av året och bytte mot avokado mest i stället, det konstiga var att när jag väl åt smör igen tyckte jag inte ens om det!?! Nu är jag där emot fast igen, insåg tyvärr att jag bara klarar max en halv avokado om dagen, min IBS-mage får för mycket fart m.m annars…kände även att jag blev lite less på bara avokado.
        Ska hur som helst göra en blandning av 50/50 smör och olivolja som jag har gjort tidigare, tappar inte kontrollen över smörätandet då och mår bättre, tror även att jag blir mer svullen runt ögonen av smör precis som jag blir av mjölkprodukter.
        Det där med slemmig i halsen och sådant märker jag också väldigt tydligt av mjölkprodukter, när jag börjar bli förkyld slutar jag därför alltid att äta mjölkprodukter helt, borde alla göra för att inte förvärra förkylningen.

        Reply
        • Martina Martina
          15 July, 2017    

          Håller med, mejerier = mer slemmig!

          Reply
  15. sara sara
    14 July, 2017    

    Love it!!!! Hängde på efter ditt insta inlägg om östrogen i mejeriprodukter. Gjort som du sista åren och klamrat fast vid endast smöret. Det var lixom heligt ? ….. Mitt svullna ansikte jag trott berott på trötta njurar/lever blev fräschare direkt efter tre dagar och det har fortsatt. Mina minimuskler ser mer biffiga ut ? har haft ett dåligt år psykisk därav Inga muskler kvar. Upplever mindre pms, hjärnan tänker klarare, helt otroligt mycket mindre ångest, jäklar vilken skillnad, det kan inte vara placebo för det har jag aldrig kunnat styra hur bra saker egentligen varit, osv mer kreativ som jag var förr. Helt sjukt att smör gör allt detta med än och mycket mer som man inte tänker på än, usch å blä ? Tack igen för du gör mitt liv till det bästa!!!! Kramar Sara

    Reply
    • Martina Martina
      14 July, 2017    

      Va härligt att du upplever så stor skillnad! Jag blir avis, nu har jag fastnat på en platå där inget händer, men jag är ju nöjd med nuvarande hälsovinster också 🙂

      Reply
      • sara sara
        15 July, 2017    

        Jag har cellförändringar så kanske därför det blev större skillnad….

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Karin on Gör någonting nytt…❤️
  • Peter Biörck on Gör någonting nytt…Jag hoppas på lite feeling. :-)
  • Jenny on Gör någonting nytt…Du har rätt i att söka efter och vara ditt autentiska jag! Det har vi alla. Söka…
  • ulrika on Faror & alternativ till latte-träsket!Kan det funka med kokosolja istället för smör? Jag gillar inte smör så mycket, d…
  • IC on Gör någonting nytt…Det är befriande för själen när man lyckas inse att det inte är egoistiskt att s…
  • Ylva Ås on Gör någonting nytt…Bästa. Haha, du är ändå en av dem som inspirerar mig att nosa på att våga lägga…
  • SonjaS on Gör någonting nytt…håller med, jag läser hellre bloggen!
  • Herman on Gör någonting nytt…Martina Jag har alltid imponerats av din kunskap, din pedagogiska förmåga men oc…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: