Boom chicka boom chicka boom boom boom, det är vitkålsmos!
Jag trodde inte att det skulle bli så gott som det blev, lent & fint i smaken & hur ‘mosigt’ som helst efter några varv i mixern! Jag har fastnat lite för mos på de senaste, vill göra mos av allt jag ser haha! 😀 Blomkålsmos, broccolimos, vitkålsmos… har jag missat något?
Avokado, smör, chili ev. smetana ell CF salt, peppar, pressas citron (för färgens skull)
Vitkålsmos var supergott, tack för inspiration. Brysselkålsmos blir nästa!
kål-rabbimos =)
Mums filibums! Jag gillar också vitkål men har aldrig provat att göra mos, brukar köra blomkål. Men det här ska jag testa!
Ser jättegott ut!
Palsternacka och morot!
Jag antar att du kokat vitkålen innan men hur länge?
Min dotter som inte kör strikt har gjort mos på gröna ärtor och tyckte det var mycket gott.
Sötpotatismos, butternut squash-mos…
Avocado+broccolimos med hackade soltorkade tomater, vitlök, salt, peppar, några droppar linfröolja. Jam jam!
En stavmixer! Då gör man mos direkt i kastrullen/skålen utan att förstöra den.
Brysselkolsmos! Mums 🙂
Gotta. Try. Brysselkålsmos. Såå gott!
åh, det där måste testas!
Jag och min kompis brukar göra broccolimos och sen ha i mosad avokad, det är jättegott och blir extra krämigt! 🙂