LCHF-magasinets höstnummer är här!
Innehåll:
Bo Zackrisson har intervjuat sin husläkare Jalal Metto som för två år sedan började äta LCHF-kost. Resultaten lät inte vänta på sig. Jalal blev av med sin efterhängsna bukfetma och återfick sin energi och sin deffade kropp. Numera ger han även råd till sina diabetespatienter att prova LCHF!
Dålig lönsamhet och överdriven klimatalarmism är två förklaringar till att det svenska animalieproducerande lantbruket har blivit en krisbransch. Per Wikholm och Sten Sture Skaldeman har besökt lantbrukarna Charlotte Ullberg respektive Per-Inge Svensson som försöker hålla landskapet öppet för att producera ekologiska animaliska livsmedel åt oss konsumenter.
På den vetenskapliga fronten granskar vi två superkorta studier. Den ena väckte nyligen stor uppmärksamhet eftersom den kom fram till att den som äter mycket kolhydrater och lite fett, tappar mer i fettvikt än den som äter “LCHF”. Den andra studien var nästan lika kort men passerade obemärkt. Vår slutsats är att studier som endast pågår en eller två veckor bör tas med en stor nypa salt.
Och så publicerar vi i vanlig ordning ett bildreportage från sommarens stora LCHF-event i Säffle. Årets upplaga bestod av inte mindre än sex föreläsardebutanter!
Andreas Eenfeldt ingår i vår Fråga-svarspanel och i detta nummer svarar han på vad man kan göra för att inte gå ner för mycket i vikt. Måste man börja stoppa i sig en massa kolhydrater för att stoppa viktnedgången?
Tommy Runesson och Monique Forslund står för matlagningen.
Och givetvis medverkar våra krönikörer Martina Johansson och Annika Dahlqvist med varsin spännande krönika. Dessutom skriver Ralf Sundberg om vad som hände när han bjöd ner LCHF-pionjärerna Per Wikholm och Lars-Erik Litsfeldt till Skåne.
LCHF-magasinets uppdrag är att skriva om svåra saker på ett begripligt och underhållande sätt. Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen.
Du prenumererar enklast genom att gå in på LCHF-magasinets hemsida
http://www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer http://www.munsomedia.se/losnummer och du kan även hitta tidningen i lösnummer på pressbyrån och vissa ICA-butiker!
Hej Martina. Hur påverkar de olika tillagningssätten maten? Finns det några särskilt bra eller dåliga? Är särskilt nyfiken på hur rått och rökt kött ligger till ?