Min mans betyg: “det godaste jag ätit på flera veckor!” och jag håller med det här blev en riktig hit, och det tog verkligen inte lång tid att göra. Gratängen innehåller ost, men om man vill undvika A1 kasein kan man testa buffalo-ost eller getost. Det blir inte lika gott förstås, men det fungerar.
Förberedelser: lägg kycklingbröst i vatten med lite salt minst 15 minuter men flera timmar är en fördel. Ställ in i kylen. Det här gör att kycklingen bli saftig och god och inte alls sådär torr som skinnfri kyckling kan bli!
Sätt ugnen på 150 grader varmluft!
INGREDIENSER
2-3 kycklingbröst
1 litet broccolihuvud
1 gul lök
1 tomat (valfritt)
Salt och peppar
Riktligt med smör
Kokosgrädde (vanlig grädde funkar!)
Riven ost efter behag
GÖR SÅHÄR
Hacka kycklingen i bitar och stek upp i rikligt med smör, gärna lite kokosgrädde också. När de är genomstekta, bryn broccolin och hackad lök.
Häll över i ugnsfast form, täck med skivad tomat, häll på grädde eller kokosgrädde och strö över riven ost. In i ugnen i 10-15 minuter eller tills osten är gyllene. Ta ut och servera direkt!
Servera med broccolimos, det gjorde jag och det blev sååå gott!