Kontakt


 • Lite mer information om mig finns här – LÄNK!

Mailpolicy

Har du en personlig fråga kring kost, hälsa eller träning? Jag har tyvärr mycket begränsade möjligheter att besvara den typen av mail. Jag bedriver ingen coaching, kostrådgivning och har inga PT-tjänster. Jag är överhuvudtaget inte PT eller kostrådgivare.

Vill du samarbeta med mig? Skriv Samarbete i ämnesrutan så svarar jag snabbare! Det betyder inte att jag svarar snabbare om du skriver samarbete, men istället har en personlig fråga. Det betyder inte heller att jag erbjuder någon typ av samarbete, utan riktar mig mot intressanta personer och företag med samma vision som mig. Om du har en kul idé eller ett koncept, så är jag alltid intresserad!

Vill du bara skicka ett kärleksbrev? 😉 Det går förstås utmärkt!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande


51 Kommentarer

 1. avatar Jill Hartwig
  12 oktober, 2013    

  Hej
  Schyst blog. Började själv på en On Ramp kurs på Göta förra året vid denna tiden! Blev biten och har fortsatt. Jag började ganska sent med funktionell träning för 1 1/2 år sedan och är 44 år. Kan säga att när jag startade kunde jag knappt hoppa högre än 30 cm, svårt för knäböj och burpees. CrossFit Göta och min vilja har tagit min rörlighet, styrka och kondition till en högre nivå. Har käkat liberal LCHF med ett par övertramp under 2,5 år men har börjat se över energiprocent, kalorier lagt till PF och dragit ner på mejerier genom en app. Med Crossfit släpper man fokus på banta och bli smal och riktar fokus på att behärska övningarna med en vältränad kropp. Vill ner 10 kg i kroppsfett för målet är nu pull up utan gummiband. Hoppas vi ses i boxen.

  Glada hälsningar
  Jill Hartwig

  0
  • avatar Camilla
   7 juli, 2014    

   Vilken app har du använt för att dra ner på mejeriprodukter?

   0
 2. avatar Rebecka
  18 mars, 2014    

  Hej! Jag är så intresserad av coachning från dig. Har jojo-bantat sen 14 års ålder (är 24 nu), haft viktskillnader på nästan 20 kilo. Haft bulimi i flera år och lider av hetsätning och sockerberoende. Dessutom har jag världens sämsta självkänsla och all min vakna tid går åt till att tänka på mat. Har varit ett halvår på ätstörningsenheten men det hjälper verkligen inte ett dugg. Min psykologs enda mening på våra möten är ”tog du någon potatis till maten idag?” och jag har provat på deras dagvård som bestod av att äta hela dagen. Massa kolhydrater (tex en kanelbulle till mellanmål) är KATASTROF för mig och har bara gjort allt värre. Min konstanta ångest gör mig paralyserad och jag är sjukskriven minst en gång varje månad från jobbet och har hoppat av kurserna jag började plugga upp. Allt för att hela mitt liv kretsar kring mat, det tar all min energi. Men så upptäckte jag dig! Köpte din bok och har läst vartenda ett av dina inlägg på bloggen. Du har en helt annan syn på det jag fått höra på ätstörningsenheten (och som aldrig funkat i praktiken) och jag skulle verkligen vilja prova att bli coachad av dig! Förstår att det är lång väntetid, men jag stället mig gärna i eventuell kö! Mvh Rebecka Lindenheim

  0
 3. avatar Linnéa
  21 april, 2014    

  Hej!
  Jag har gått igenom en på egen hand. började med lchf sommaren 2013 (6 mån efter graviditet) och har gått ner nästan 30 kilo. Idag väger jag 67 kilo och är förövrigt ganska nöjd. Har börjat med styrketräning och vill bygga kropp men jag slåss fortfarande med att få bort extrafettet på magen. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas och tänkte att du kanske kan vara till hjälp? Sen måste jag erkänna att mitt liv kretsar lite för mycket kring maten. Nu har jag börjat experimentera och det har blivit till en överdrift. Kan aldrig slappna av. Så detta med lchf livstil har bara blivit till ångest och ständigt försök till viktnedgång.

  Mvh Linnéa

  0
 4. avatar Camilla
  7 juli, 2014    

  Jag hade mitt matberoende i tio år, de andra tjugo åren har jag varit ”frisk”.
  Men jag märkte direkt att om jag inte åt ” riktig mat” under en dag, så föll jag ditt direkt.
  Sedan jag hittade lchf/paleo och framför allt uteslöt spannmålsprodukter, så har känslan försvunnit mycket mer. Men fortfarande samma sak, äter jag inte riktig mat under en halv dag, så återkommer problemet på eftermiddag /kväll!

  0
 5. avatar Eleonor Andersson
  7 december, 2014    

  Hej
  Mitt namn är Eleonor. Jag fick tips från en tjej som jobbar på onyx i Borås om att du kanske hade lite tips och idéer ev. kanske kan hjälpa mig.

  En liten sammanfattning av mitt problem.
  Jag äter mindre än vad jag gör av med ca 1300-1400 kcal per dag.
  Jag jobbar inom hemtjänst där det varierar hur mycket man går beroendes på turer.
  Har sedan innan jag blev gravid haft problem med vikten. 2009 vägde jag 74kg, innan graviditet 2011 vägde jag 89kg, 8 månader efter graviditet vägde jag 79kg med hjälp av amning och sedan efter javuari det året så har jag pendlat mellan 86-89kg.

  Problemen som är idag är att jag har börjat få väldigt fett hår, hyn är fett samt konstant finnar och nu även eksem på knäna. Kosten är ett oerhört problem och har satt sig på mitt psyke. Gråter mig själv till sömn så jag aldrig sett ut så här och det är för mig( som är väldigt ytlig) det är fruktansvärt och jag vet inte vart jag ska vända mig.

  Om du känner att du kanske kan hjälpa mig så blir jag väldigt glad men förstår om du har mycket att göra.

  Med vänlig hälsning Eleonor
  Mail-adress: andersson_eleonor87@hotmail.com

  0
  • avatar martina
   8 december, 2014    

   Hej Eleonor, jag tror att du kan hitta svaren både i min bok fettfrälst och även i Hormonbibeln. En enkel lågkolhydratkost kommer man väldigt långt med, skippa allt gluten som start och se vad som händer! Kram!

   0
 6. 24 september, 2015    

  Hej! Fick tips av bloggläsare att du hade tips vad gäller sömn! Är mkt intresserad om du kan länka nåt inlägg du gjort eller så. TACK på förhand!
  mvh//jeanette sö Dalsland ♥

  0
  • avatar Martina
   24 september, 2015    

   Sök på sömn så hittar du massa inlägg. Sökrutan finns till höger ovanför min presentationsbild 🙂

   0
 7. avatar PeO
  27 september, 2015    

  Hej!
  Gör en liten ”labbvecka” den veckan som redan tagit slut med att äta otillagad mat (även kött).. Du kanske har bättre koll på vad som händer i kroppen när man låter bli att förstöra maten av upphettning..

  Läste inte på så mycket innan, men det jag hittat i efterhand stämmer med mina erfarenheter av den korta vekan som gått (kommer förlänga experimentet 3 dagar till, sen ”vanlig” mat 4 dagar, och sen har jag 10 dagar till att hitta på nåt).
  Jag har alltid överätit (2-3ggr en normal persons matintag per dygn, och i snitt över varje månad), har inga större problem med vikten (68kg just nu) till mina 176cm men blir varken mätt/nöjd eller hungrig på vanlig mat.

  Nu när jag ätit rått under veckan, så händer det nåt.. blir ”mätt/nöjd/osugen” på ”bara” 4-500g kött om dagen, tillagat kunde jag lätt äta en hel kyckling i en måltid, eller en hel fläskfile på dryga kilot (såklart med vettiga tillbehör).
  Igår gjorde jag ett misstag med att koka laxskräp och äta ca 400g tillagad lax, blev trött, slö, trögtänkt, hungrig/sugen m.m.. 400g lamm på kvällen rättade till det 🙂

  Idag första ”lunchen”, lammsallad på ca 200g lammkött (det godaste råa köttet), paprika, isbergssallad och majonnäs till (upprepas till kvällsmat9, mätt och nöjd blev jag av det.

  Sammanfattningen efter en sån här kort testperiod är att min kropp reagerar ungefär som från övergången från dödmanskost till LCHF, förutom att jag inte haft några omställningsbesvär och att mättnaden helt plötsligt börjat fungera..

  Skulle vara intresaant att höra om dina ideér om mitt experiment 🙂

  /PeO

  0
  • avatar Martina
   28 september, 2015    

   Intressant, jag tror att rawfood på det här sättet kommer att bli ”det nya LCHF” när folk är redo för det. Det verkar onekligen ha många fördelar!

   0
 8. avatar Niklas Ehnberg
  30 september, 2015    

  Hej.
  Tack för bra bok, Hormonbibeln.
  Gäller dina kunskaper mest kvinnor eftersom du är det?
  Och isåfall kan du rekommendera någon som ger bra råd för män?

  Hälsar
  Niklas

  0
  • avatar Martina
   1 oktober, 2015    

   Tack själv! Nej jag skulle säga att mina kunskaper gäller mer män än kvinnor eftersom jag är väldigt intresserad av testo/dht/binjurar osv. Mest det som jag är inläst på just nu i alla fall 🙂

   0
 9. 7 oktober, 2015    

  Det du skrev om att du lär dig genom att läsa. Vill bara säga tack, då jag håller på med samma grej. Läser böcker och har förbättrat min mentala och fysiska hälsa. Dina böcker har innehållit information som jag definitivt tagit till mig. 😀

  Vet du var man kan vända säg när man vill gå på föreläsningar angående hälsa?

  0
  • avatar Martina
   7 oktober, 2015    

   Tack va roligt att höra! När det gäller föreläsningar är det kul att gå på godtyckliga föreläsningar från olika universitet, man snappar alltid upp nått nytt.

   0
 10. avatar isabelle anger
  8 oktober, 2015    

  Schysst bok!
  Det är bara en sak som jag inte uppfattade: man skulle inte köpa probiotikapiller på apotek? Men var ska man då köpa det?

  Den sortens bajsproblem jag har, står inte i boken heller, men jag antar att du som är så ung och frisk, inte har själv IBS!

  Till slut undrar jag hur man gör buljongen du beskriver. Vad använder man i den? jag brukar göra buljong med ekologisk miso, men någonstans i boken står det att Miso inte är bra för magen. Gäller det också eko miso? Annars vad tycker du man ska göra soppa av? jag äter inte kött…

  Tack för tips!

  Isa

  0
 11. avatar Therese
  3 februari, 2016    

  Hej!

  Måste säga att jag verkligen uppskattar din blogg, har även läst alla dina böcker och ser fram emot den nya. Du är verkligen en stor inspiration! Gillade också att du tog upp HCL. Din koppling till förstoppning stämmer också. Har du några naturliga tips för att komma till rätta med en trög mage?

  Tack på förhand!
  Therese

  0
  • avatar Martina
   4 februari, 2016    

   TACK!!!!:D Sök här på bloggen efter förstoppning så hittar du!

   0
 12. avatar Anneli Rosengren
  5 maj, 2016    

  Hej! Mycket intresserad av din blogg som jag ser för första gången. Jag, en 50-årig tjej med livslånga diffusa kroppsliga besvär men envis som en åsna. Tyvärr har den konventionella sjukvården plattat till mig rejält i mina försök att få dem att hjälpa mig. Varför inte trampa på dem som redan ligger..

  Status: diagnos graves för tre år sedan, ont i magen i två år, ALLTID TRÖTT, tinnitus i 15 år. Kost: uteslöt gluten från nyår och har reducerat sockerintaget.

  Jobbar och sover.. ska det vara såhär??? Försöker med hund, katt och hönsterapi men det räcker inte.

  0
  • avatar Martina
   5 maj, 2016    

   Nä Anneli så ska de inte vara! Jag hoppas att du ser fortsatt positiva effekter av att utesluta gluten och socker, men den största boven kan vara mejeriprodukter (även laktosfria) Kram!

   0
 13. avatar Maria
  13 maj, 2016    

  Hej Martina,
  är en stor fan av din blogg och böcker och fick igår hem din senaste bok. I denna skriver du om Niacin och Niasin flush. Detta låter onekeligen intressant då jag för snart ett år sedan drabbades av sjukdomen Menieres. (Sjukdom i innerörat som ger rotatorisk yrsel, kräkningar, tinitus och hörselbortfall)
  Jag vet många Menieres patienter som äter en medicin som heter Betaserc som anses öka blodgenomströmningen i örat.
  Många med Menieres har även migrän och där kommer Triptanerna in. Dessa verkar sammandragande på blodkärlen….
  Nu sitter jag här och funderar på hur det hela går ihop….Denna väldigt märkliga sjukdom som ingen egentligen vet varför man får eller hur man ska bota är ett helvete för många.
  Har beställt hem Niacin och tänker testa.
  Jag vet att det bara är att testa men…..vill inte gärna utlösa ett anfall i onödan utan att utforskat ämnet grundligt innan.
  Så, har du tid och lust får du gärna ge mig både dina fakta och åsikter som dyker upp i huvudet angående Niacin/Triptan och Menieres.
  Mvh / Maria

  0
  • avatar Martina
   13 maj, 2016    

   B3 kommer att öka blodgenomströmningen, men inte bidra till migrän. Jag tror att det är safe att testa, men läs på på forum, kolla youtube och googla massor före så att du känner dig trygg!

   0
 14. avatar Marita
  7 juni, 2016    

  Har precis hittat din blogg 🙂
  en fråga på ditt intressanta hår tips – hot-oil inpackning
  HUR tvättar du ur oljan ur håret, vad använder du?

  0
  • avatar Martina
   7 juni, 2016    

   Hej Marita, kul att du har hittat hit! Hoppas du stannar 😉

   Jag tvättar ur oljan med vatten som jag masserar in. Kokosolja är inte på långa vägar lika svår att få ut som olivolja. Om det ändå är svårt kan man använda lite bikarbonat, askorbinsyra i vatten eller äppelcidervinäger. Om allt ändå skiter sig så försvinner oljan med shampo 🙂

   0
 15. avatar UM
  8 juni, 2016    

  Såg att du varit på Vipassana. Jag blev arg och avbröt efter halva tiden så det kunde man 🙂 För mig var Vipassana verkligen skit, för mycket religiösa inslag, det var därför jag blev arg. När jag kom ut därifrån var jag så hungrig och trött att jag kände mig helt yr och det var faktiskt lite svårt att klara av att ta sig hem.
  Störigt med Vipassana-stället där jag bodde var också att det var så himla trångt. Toakö, matkö, duschkö, tandborstkö samtidigt som man inte fick kommunicera…
  Jag åkte iväg och gjorde en ayahuasca-ceremoni sedan istället. Mycket bättre än vipassana 🙂
  Har en fråga om B6 också: upplever du att du drömmer mer? Något tips på något annat kostillskott som gör att man drömmer mer? Det säljs galantamine för detta i andra länder, men inte i Sverige, verkar det som…

  0
  • avatar Martina
   9 juni, 2016    

   Jag förstår dig, men denna gången hade jag nog kunnat köra vipassana utan att bli arg. Jag är ganska logisk av mig, så när något går emot ren logik blir/blev jag upprörd 🙂

   Tillskott för mer drömmar: Zink och melatonin.

   0
 16. avatar Ulrika
  15 juni, 2016    

  Har L-tryptofan slutat säljas i Sverige nu också? 🙁
  Jag hittar ingenstans, har du något tips? (På en svensk webshop, menar jag).

  Blir så arg och ledsen när ofarliga kostillskott förbjuds i Sverige.

  0
  • avatar Martina
   16 juni, 2016    

   Ja det är extremt dåligt och irriterande! Jag köper på shopping4net i sverige, eller MMSports, om de inte finns där hade jag nog kollat någon mindre hälsokost om de fortfarande säljer. I Göteborg är Gröna Boden mycket bra.

   0
 17. avatar Anna
  8 juli, 2016    

  Hej!

  Tips till ämne: kvinnligt håravfall. Jag förstår att det förmodligen har att göra med hormoner och jag har även beställt en progesteronkräm men kan du inte berätta allt du vet i ämnet? 🙂 om testosteron och allt vad det nu är…

  Har även köpt Hormonbibeln.

  0
  • avatar Martina
   8 juli, 2016    

   Det kan också vara stress och högt kortisol! Hoppas du gillar Hormonbibeln, har för mig det står lite om kvinligt håravfall i den 🙂

   0
 18. avatar carin
  10 juli, 2016    

  Hej Martina!
  När jag tränar tung styrketräning och närmar mig mitt max på en övning, oftast marklyft, uppstår ett problem som jag undrar om du känner igen. Jag kanske har stegat upp långsamt i vikt vecka för vecka till en viss vikt och allt flyter på bra. Men så vid ett träningspass, när jag ska öka 2,5 kg tappar jag min beslutsamhet, eller hur jag nu ska förklara det. Det som händer är att det dyker upp tankar i huvudet inför det tunga lyftet som tex ”Oj det här är verkligen tungt” ”Kanske är jag inte i form idag” ”Tänk om jag inte kan lyfta det här” Och sen blir det helt omöjligt att få upp vikten från golvet.
  Jag har oftast bra metoder för att koncentrera mig inför svåra uppgifter och komma förbi hinder genom att fokusera på målet. Men just detta händer med just marklyft då och då och det blir oftast svårt att komma vidare. Det jag brukar göra är att minska vikterna ca 20% en tid och sen öka igen men det kan ta ganska lång tid att komma tillbaka upp och vidare .Jag har tänkt att de som är tränade inom elitidrott eller liknande har lärt sig hantera sådana här hinder, men hur gör man? Har du varit med om detta själv?

  0
  • avatar Martina
   10 juli, 2016    

   Jaa supervanligt problem! Det är här visualisering kommer in i bilden, att man visualiserar sig själv ta högre och högre vikter innan man verkligen gör det. Då avdramatiserar man lyftet!

   0
 19. avatar carin
  10 juli, 2016    

  Intressant! Har du tips på litteratur eller liknande inspiration för att utveckla detta?

  0
  • avatar Martina
   10 juli, 2016    

   Ja, Theater of the mind är en klar favorit. Matt Furey and Maxwell Maltz är författare.

   0
   • avatar carin
    10 juli, 2016    

    Åh, Tack, ska genast kolla upp den! Måste hitta en väg att gå med detta nu! 🙂

    0
 20. avatar carin
  30 juli, 2016    

  Jag funderar på ett inlägg du gjorde tidigare om att kolla sin styrkestandard. Hur stark man är i förhållande till andra, när det gäller basövningarna i styrketräning.
  Om man går ner i vikt och fettprocent under en deff, skulle man kunna säga att man då hamnar i en ny ”viktklass” för styrkan?
  Alltså att om man tex bibehåller samma styrkenivå som innan deff så har man blivit starkare, eftersom man han en lägre viktklass att jämföra med?
  Och om man blir något svagare under och efter deffperioden så skulle man kunna beskriva det som att man egentligen bara har en annan vikklass nu men kanske samma styrka som innan? 🙂

  0
  • avatar Martina
   31 juli, 2016    

   Ja precis så 🙂

   0
   • avatar carin
    31 juli, 2016    

    Coolt! 🙂

    0
 21. 31 juli, 2016    

  Hej mit nafn er Oskar Kristjansson jeg bo i Danmark har et firma som inporter Magnesium fra Usa of firmed heder Natural vitallity . jeg vil gjærna samarbejæde med nogen fra Sverge
  du kan kikke ind på mine facbook side den heder okhelse.dk og jeg vil sende noget til dig vis du vil Hilsen Oskar

  0
 22. avatar Michelle
  2 augusti, 2016    

  Hej, jag undrar om du har någon RSS feed man kunde signa upp till? Sjukt härligt om man fick ha med dina inlägg bland morgonnyheterna 🙂

  0
  • avatar Martina
   2 augusti, 2016    

   Ja, /rss eller bloglovin

   0
 23. avatar Mari
  7 september, 2016    

  Hej Martina
  Har inte fått kostschem eller nyhetsbrev
  Hoppas du kan fixa de.
  Mari

  0
 24. avatar Mari
  7 september, 2016    

  Har inte fått kostschem och nyhetsbrev. Mina inlägg verkar försvinna oxå! Hoppas du kan höra av dig
  Mari

  0
  • avatar Martina
   8 september, 2016    

   Ingenting försvinner, jag godkänner alla kommentarer manuellt 🙂

   0
 25. avatar carin
  20 oktober, 2016    

  Måste ge dig beröm för att du alltid skriver meningsfulla, ambitiösa inlägg här på bloggen! Alltid något ämne du fördjupar dig i , tidigare läst om eller vill veta mer om Ingående svar på läsares frågor, med kunniga svar.

  Många av de LCHF bloggare jag ser och kanske tidigare läst, spammar sina bloggar med inlägg som ”skönt med en fettkaffe”, ”äntligen fredag” osv. Inte bara en utan massor av liknande. Eller varför inte ”Regn idag igen”…

  Du är proffsig på så vis att du skiljer på instagram och bloggen. Instagram med sina korta poster och kanske mest viktigt med en bild. Bloggen där man kan skriva mer och fördjupa. Borde vara självklart men det är ganska få som inte drar iväg och får hybris när de fått en massa följare. Jag menar hybris , så att man tror att allt man gör i sin egen privata värld är superintressant för alla.

  Känns lite fånigt att ge feedback på något så grundläggande. Men jag blir så trött på alla ”tomma tunnor som skramlar så högt”. Måste man skriva inlägg om man inte har något att förmedla liksom?

  Och jag tycker å andra sidan att det här på din blogg är en pågående dialog hela tiden om meningsfulla saker!
  🙂

  0
  • avatar Martina
   21 oktober, 2016    

   Tack vilken jättefin kommentar, uppskattar och tar till mig!

   0
 26. avatar Lotta
  8 november, 2016    

  Hej Martina.

  Tack för dina inspirerande inlägg och ditt expertkunnande i ämnet. Jag har ätit ketogen kost sedan du började skicka ut kostscheman och nu är jag nyfiken på vad du äter när du är magsjuk? Vinterkräksjukan har nämligen kommit och jag börjar känna mig dålig. Förr så har jag typ ätit vitt ris, toast och liknande så jag behöver verkligen tips på vad jag kan äta istället. 🙂

  Jag kan inte hitta att du har skrivit om det här förut, men det kanske du har? Vad ska jag söka på då för att hitta det?

  Tack för att du har inspirerat mig att äta och må bättre. <3

  Må så gott!

  0
  • avatar Martina
   9 november, 2016    

   Hej Lotta,

   om jag är magsjuk äter jag ingenting, inget alls. Inte förrän de har gått över!

   0
   • avatar Lotta
    10 november, 2016    

    Tack för svar. Dricker du fett-te eller liknande då eller bara vatten?

    0
    • avatar Martina
     10 november, 2016    

     Vatten med salt, kalium och magnesium. Bara vätskeersättning alltså, typ resorb.

     0

No Pings Yet

 1. Allt du behöver veta för att lyckas! | Highfatfitness on 31 december, 2013 at 12:23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Välkommen! Jag som driver den här bloggen heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, LCHF/ketogen kost, träning, målplanering, produktivitet och lifestyle design!

Alla kommentarer godkänns manuellt och besvaras så fort som möjligt. Klicka här för att kontakta mig personligen

Jag har alltid jobbat med forskning på olika sätt och just nu jobbar jag som scientific editor i Kina. Närmare bestämt Shanghai där jag bott snart 3 år. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Senaste kommentarerna

Annonsera via Tailsweep