Blev så glad över dessa kommentarer som trillade in angående saltsyra och matsmältning!
Chris: Har nu provat saltsyretabletterna från Iherb. Oj, säger jag bara! Tycker inte att jag hade megaproblem med matsmältningen innan – och inte kände jag mig förstoppad heller…men det bara visar hur man vänjer sig och definierar måenden som ”normala” för man inte vet hur det kan kännas. Jo, det blev skillnad! Jag är inte längre ”proppmätt” efter maten, färg och konsistens på avföringen har ändrats och nog kommer det ut lättare! Haha, vilken skitsak! Du är underbar, Martina!
Lena: Tack för att du tar upp detta ämne!!! Jag är en av dom med stor östrogendominans och kopparöverskott (10 år med spiral) som jag nu behandlar med zink och matsmältingsenzymer/saltsyra. Skriver för att tacka för dessa tips då jag nu gått ned 10 kg på bara några veckor, stor del vätska och tarminnehåll för att jag tidigare varit enormt förstoppad!
Den här saltsyran har jag: Betaine HCL från iherb, jag är nog inne på tredje burken eller något så den gör sitt jobb.
Saltsyra i Sverige (tips från kommentarerna)
Vill pusha för detta då det här är något som verkar fungera, särskilt för er med koppardominans! Det är viktigt att kunna bryta ned maten för att få rätt koppar/zink-balans. Fick denna youtube-videon länkad till mig om koppar-toxicitet där också HCL (saltsyra) nämns.