Nu hoppas jag att du sitter med en kanelbulle i högsta hugg så att du inte trillar av pinnen innan du har läst klart. Det är nämligen mycket viktigt att inte äta för LITE kolhydrater, det är rentav livsfarligt! Varför då undrar du… ptja… alla kolhydrater bryts ned till socker i magen och… socker behövs i blodsocker, det kan ju ett barn förstå. Förvisso bara en tesked som levern kan tillverka själv av fett och protein, men lika bra att vara på säkra sidan. Det är ju knappast så att diabetes, fetma och en rad välfärdssjukdomar exploderar världen över på grund av ett exponentiellt ökat intag av kolhydrater de senaste decennierna.
Kolhydrater har dessutom ingått i vår kost sedan urminnes tider. De tidiga människorna, pastafarisarna, var ute på savannen och kokade pasta för glatta livet. Protein och fett är ett helt onaturligt nytt påfund stenhårt lobbat av köttmaffian som försöker få oss att äta mer djur.
Jag tycker att det är bra att både Aftonbladet och TV4-nyheterna går ut och bekräftar ett beteende vi redan gör, det vill säga – äter för mycket kolhydrater så att vi inte ska känna någon skuld i det. Tvärtom kan vi klappa oss för bröstet och känna att vi nog är rätt duktiga ändå. Hälsomedvetna. Gör det vi kan för att hålla oss friska. Som den strålande nyheten som Aftonbladet presenterade förra veckan att man kan bromsa åldrandet med choklad. Fantastiskt!
Slår man ihop dessa nyheter så kan man nu alltså äta alla typer av kolhydrater, från pasta till choklad med riktigt gott samvete. Om man dessutom tittar på alla studier som slår fast hur förträffligt nyttigt det är med alkohol och kaffe, så kan man götta till det ordentligt.
Är det någon mer än jag som ska festa till det med en bag-in-box, storpack Marabou och en liten pastarätt? Det är ju fredag! Och, glöm inte lösgodiset om du har snålat med kolhydraterna i veckan.
***OBS artikeln skriven med en stor dos ironi, nästa uppdatering kommer handla om kolhydratstudien som publicerades i Lancet igår (16/8 2018)***
Kommentar fra Dr. Anseem Malhotra…. fra BBC World News.
Tack 🙂
Kan man annat än att le och dra på axlarna – det är ju dagligen at det kommer ”vetenskapliga undersökningar” som bara är tagit ut av kontext – jag äter vad jag har lust att äta och det som får mig att må bra – därför äter jag lite kolhydrat – får jätte ont i magen av särskilt bröd og potatis
Orelaterat ämne: är väldigt intresserad av vad du anser om bioresonans som verkar bli mer och mer populärt i alternativmedicinska kretsar?
Jag har inte satt mig in i det, men spontant är det inget jag själv skulle betala för.
Lika bra att passa på nu då när Marabou har en ny chokladkaka och jag snart fyller 40 ?. Nä skämt å sido…Jag fortsätter att stå emot.
En annan fråga:
Jag undrar över Syclovir. Hur länge är det meningen man ska ta det? Jag vet att man egentligen inte bör äta mejerier, men min kortvariga turkiska-yoghurt-period är över igen (2-3 veckor sedan). Dock har jag grädde i kaffe och te. Det har jag tyvärr noll motivation att sluta med. Blir väl allt från någon matsked upp till en dl om dagen, beroende på om jag dricker kaffe eller inte (har inte lika mkt i te). Har nu tagit Syclovir i två veckor. För övrigt har jag bara ätit kött, grönsaker och smör. Senaste veckan har jag varit på utbildning men jag har bett om LCHF men har ju inte haft koll på vad de använde för kryddor etc (om det funnits socker i dem). Hade dock inte tillgång till MCT eller kokosolja under denna veckan. I morse gjorde jag “spotta-i-glaset-testet” och fortfarande stora symptom på candida. Måste man vara HELT mejeri- och kaffefri? Dricker oftast 1-2 koppar per dag.
/Anna
Det tar 4-6 veckor med syclovir, du får kombinera det med C-vitamin (högdos), MSM, nån bra probiotika och ge det tid. Tror inte grädden i kaffet spelar så stor roll.
Tack! Jag har kombinerat med askorbinsyra och msm. Ska skaffa ny probiotika. Vad är högdos c-vitamin? Jag har tagit ca 3-5g.
Det där är högdos!
Hej, jag har haft candida, den ÄLSKAR laktos/mejerier så hade inte räknat med att bli frisk om jag åt mejerier. Smör är ok.
VARNING! För lite ironi förkortar livet!
Martina, jag tror att du just med denna artikel blev odödlig?
vilket skitsnack!!
Herreminje, hela dan i går löpte ”nyheten” på BBC, dietister intervjuades och folk kommenterade i rutan. Inte en enda gång nämndes vem som bekostar studien och vem den gynnar……….ser fram emot din nästa artikel !!
Faaast, nu är ju kolhydrater merän vitt mjöl och socker utan något som finns i alla grönsaker.
Och vi mår bra av ja t o m behöver kolhydrater OCKSÅ om än ej enbart. ?
https://img.memecdn.com/new-meme-oh-you-make-me-cry-laughing_o_415341.webp
HAH! XD
Kan vi uppmuntra Martina att ha en sektion med artiklar där hon gör narr av sånt här? 😀
Farligt roligt 😀
Kanske bäst att han en sån sektion bara för medlemmar eller liknande så de upprörda inte få hjärtattack xD
😉
Varför skulle man leva ett kortare liv om man äter naturlig mat och skippar socker/stärkelse och märkliga tillsatser? Det går liksom inte riktigt ihop.
Love you!?
Tack du 😉
Jösses, jag skulle ha skrattat om jag inte insåg att väldigt många tar det här på blodigt allvar och tror att de ska falla döda ner om de inte äter fem fullkornsbaserade mål om dagen på exakt regelbundna tider…
?
Ha, ha, ha, du är underbar! Ser också fram emot din analys! Men min första reflektion var att på 80-talet fanns ju inte begreppet “lchf”. Konstigt att det dyker upp så långsiktiga studier nu… ?
LOL
Sitter i fikarummet på jobbet och lyssnar på när de andra pratar om att 20 ml rödvin ger lika mycket effekt på hjärtat som 1 h på gymmet… Så förutom att äta pasta + choklad så drick lite vi till så kan man säga att man tränat ?.
Haha, jag gick faktiskt in på din blogg nu för att kolla ifall du kommenterat det här, Martina, efter att just ha hört inslaget på Sveriges radio – och det hade du! Ser fram emot din kommentar till kolhydratstudien. Varmt tack!
HHAHAHA, nu kommer många syfta till den här studien för att med gott samvete kunna klämma en bulle eller två. Man kanske skulle fira med en liten prinsessbakelse nu i eftermiddag 😉 Tack för att du är du och tar upp det här på ett sånt roligt sätt!! Kraam
Vad trött jag blir. Jag påverkas ju inte det här, men omgivningen, som jag önskar åt lite nyttigare, de lär väl resonera så som du skrev ovan… 🙁 fast utan ironi tyvärr. Ser fram emot en längre utläggning.
Älskar att du tar upp det här!
Jag försökte själv få fram vem som ligger bakom studien men artikeln var inte läsbar för mig som är hobbydetektiv.
Ser fram emot uppföljningen! 🙂
Absolut! Jag ska käka tre chokladkakor ikväll. Jag vill verkligen ha en sockerbaksmälla imorgon. Jag har hört att det ska vara det bästa för hälsan… 😛
Grymt, lycka till!
Du förstod ironin va? Jag har inte ätit godis sedan valborg och jag tänker inte börja nu.
Jag förstår ironi ?
Nu är det “kokta fläsket stekt” , satte min feta frulle på tvären i morse. Detta är ju inte klokt någonsrtans! Där hemma i tvsofforna sittet det människor med svåra metsbola sjukdomar och får nu veta att det är bäst att öka volymen av kolhydraterna skippa köttet och använda typ solrosolja . Och för allt i världen våga inte smaka på smöret?
Jag trodde det va slut på dumheterna nu ?vem tjänar på detta ???????
Vi ska kolla på vem som tjänar…
Ser fram emot dina kommentarer. Framför allt kan man konstatera att det som studerats i artikeln inte är det vi skulle beteckna som LCHF.
Låååångt ifrån!
Skrattade HÖGT på bussen nu! Ja, ja, alla mediala avbrott från pågående valrörelse är inte av godo. Jag sitter lugnt i båten och väntar på din nya bok istället, den kommer endera dagen.
Tack för att du tar dig an det här. läste precis nyheten och ser fram emot din analys av studien!
Tack!
Instämmer! Ser verkligen fram emot Martinas klargörande.