Jag är ingen carnivore men jag tycker hela grejen är väldigt intressant och följer med stort intresse. Efter mitt carnivore-experiment så fick jag lite nya insikter kring matintoleranser och histamin, och hur jag kan mäta blodsocker för att se hur kroppen reagerar.
Jag mäter på morgonen vid uppstigning, på kvällen före sänggående och ibland efter måltid om det är något särskilt livsmedel jag misstänker. Sen tittar jag på andra faktorer också som hur jag mår och hur poop ser ut.
Jag vill ha under 4.5 mmol/l på morgonen och jag vill ha en enhet lägre på kvällen för blodsockret ska sjunka långsamt som ett led i att göra en sömnig. Om blodsockret är samma morgon och kväll, eller inte har sjunkit på kvällen så är man insulinresistent enligt dr Lam. Jag litar väldigt mycket på vad han skriver och har typ 2 pärmar fulla av hans artiklar med det ena guldkornet efter det andra. För er som undrar hur jag får min information så är det bara att läsa, läsa, läsa. Ju mer källor och ju mer MOTSTRIDIGA källor ju bättre för då kan man verkligen gnugga igång hjärnan och börja koppla ihop ett och annat.
Vi äter grejer vi inte tål. Hela tiden.
Hela hela tiden. Det räcker inte att bara äta lågkolhydratkost. Det kan finnas saker i den kosten som inte funkar för oss.
Jag har sett att jag reagerar väldigt starkt på kokos. Jag trodde inte det men det havererar min mage helt och ger utslag på blodsockermätaren. Varken kokos eller MCT funkar för mig.
Mjölkprotein går inte alls, jag somnar direkt för det är som att käka socker som också gör mig supertrött. Jag fick en ketoshake på Low Carb Cruise som innehöll 75E% fett och jag har mixat den med grädde som man ska och somnar typ 5 min efteråt. Jättegod shake men både jag och Mattias reagerar väldigt negativt på den.
Chiafrön reagerar jag på, och kanske kanske avokado men det återstår att se. Det kliar alltid lite i munnen av avokado men det påverkar inte mitt blodsocker. Däremot toa besöken, men vet inte om det är avokado eller något annat.
Alkohol sänker blodsockret
Jättekul. Om man gör levern upptagen med att metabolisera alkohol så kan den inte hålla på med sin glukoneogenes. Inte för att det på något sätt är hälsosamt med alkohol, det är bara att man ger den något annat att jobba med.
Sådana effekter får mig att tro att blodsockersänkande livsmedel inte alls måste vara bra. Jag tror man får titta noggrannare på varför blodsockret sjunker och vad som föranledde sänkningen.
Det är inte så enkelt som att lågt blodsocker = jättebra och blodsockersänkning = jättebra. There’s more to it…
Berätta gärna vad du tror! 🙂