I samarbete med Upgrit – Innehåller annonslänkar
Jag tänkte dela med mig av ett kul brödrecept som inte innehåller något annat än ägg och kollagen. Det går att tillsätta kaliumväteartrat (finns i kryddhyllan) och mandelmjöl för att få det mer brödlikt men det behövs inte tycker jag. Ju färre ingredienser desto bättre.
Recept på kollagenbröd
Ingredienser
6 stora ägg
1 dl kollagenpulver
Salt eller smaksättning (valfritt)
Gör såhär
Separera vitorna och gulorna och vispa äggvitorna hårt. Det är här kaliumväteartratet (1 kryddmått) kommer in i bilden för att bibehålla äggvitornas fluffighet, det kallas också för vinsten i kryddhyllan. Det går dock bra utan.
Rör sedan ned kollagenet i äggulorna, och här kan du tillsätta någon smak också. Jag har bara i lite salt.
Sedan rör man bara ihop de två bunkarna till en enda blandning, försiktigt så inte fluffigheten försvinner.
Och sen kan man göra “bullar” eller en sån här “limpa” om man vill.
Sätt in den i ugnen i 40 minuter på 160 grader varmluft så att den stelnar. Ta sedan ut och låt svalna innan du skär upp den. Viktigt att den får svalna annars tappar den fluffigheten.
Om du vill göra bullar/scones eller vad man ska kalla det så räcker det med ca 20 min i ugnen.
Jag använde Primal Collagen från Upgrit till det här receptet, och du hittar det här (Köplänk) och med koden MJKOMPIS18 får du 10% september ut! 🙂
Bonustips
Om du vill använda mandelmjöl så är det 3/4 dl mandelmjöl till receptet ovan och 1 tesked bakpulver.