Biggest Loser | Om jag fått bestämma!

Efter min totalsågning av Biggest Loser igår var det några som bad mig designa en annan (bättre) diet, för att få en jämförelse. Det tyckte jag var en rolig idé!

Exempeldagen som jag hade i mitt blogginlägg igår kommer från tidningsartiklar, blogginlägg och instagramposter från deltagarna. Jag kan ha missat något men det är min uppfattning om deras kost. En ganska Low Fat, High Protein, Low Calorie- “Fitness”-diet med andra ord.

Här nedan kommer Biggest Loser-dieten med mina förbättrade förslag under. 

Biggest Loser

Biggest Loser dieten

Exempeldag

Frukost
1,5 dl fettfri yoghurt
1 dl müsli eller liknande
1 äpple

Mellanmål
1 glas lättmjölk
1 banan

Lunch
100g torr kyckling
1.5dl ris
2 dl grönsaker

Mellanmål
0.5dl Minikeso
1 klementin

Kvällsmat
1 dl bönor
1 dl bulgur
3 dl grönsaker

Extra (valfritt)* 
40g chips
11 gelegodisar
0.75 chokladboll
4 chokladbitar

*Den valfria kolumnen motsvarar ca 200 kcal.


Martinadieten

Exempeldag  

Frukost
3 kokta ägg
1 avocado
50g tonfisk
1 matsked majonnäs

Mellanmål
1 kopp ceylonté
med 1 msk smör

 

Lunch
1 bit lax
3 dl broccolimos med smör

Mellanmål
1 avocado med
havssalt & en kopp
ceylonté med 1 msk smör

Kvällsmål
2 dl ugnsbakad pumpa
3 dl kokt blomkål
200g lever
2 msk smör

Extra (valfritt)*
1 shot MCT-olja
5 macadamianötter
1 sked kokossmör
1 fettbombFörklaring

 • Rikligt med nyttiga fetter som stöttar de inre organen och är snällt mot en av fibrer sargad tarm. Nyttiga fetter mättar utan att påverka blodsockret det minsta.
 • Ceyolonté sänker blodsockret och är toppen om man har problem med blodsockerregleringen.
 • Lite pumpa på kvällen sänker kortisolet, stöttar serotonintillverkningen och förbättrar sömnen utan att stressa bukspottkörteln.
 • Tillräckligt med kalorier och måltider för att undvika glukoneogenes, svajjigt blodsocker, hunger, sug och stress.

Träningen

Jag tror på hård och tung träning om man inte har några skador, så i mitt “Biggest Loser” hade vi givetvis kört hårt men styrketräning och rörlighetsträning. Ingen konditionsträning annat än promenader. Eftersom många redan har problem med sköldkörtel och binjurar vill man inte elda på de problemen med för mycket “chronic cardio”.


Så hade jag gjort, vad tror du om det här? 

55 thoughts on “Biggest Loser | Om jag fått bestämma!

 1. Håller fullständigt med dig Martina. Förstår inte denna svält för deltagarna med ständiga hunger. Vem har då motivationen att kämpa för en viktnedgång.

 2. Wow! Ett TV program med dig och diet enligt ovan är vad som behövs och det hade gjort succé! Skicka in och föreslå till de olika kanalerna!👍😉

 3. Helt rätt. Den andra dieten ger ju bara sug och risk för återfall. Dessutom så när man äter så lite fett, så lider hår och hud. Jag tycker tyvärr att en av deltagarna (säger inte vilken) har fått ett väldigt magert ansikte med bortfall av fett och kött i ansiktet med det resultatet att vederbörande ser tärd ut. Inte bra. Att äta massa bönor till kvällsmål är ju rena döden för irriterade tarmar. Om jag med min IBS mage smackar i mig bönor i den mängden Biggest looser dieten föreslår till middag så blir det inte mycket sova inte. Vet en Biggest Looser deltagare som visserligen kämpade på med träning länge efter programmets slut men som ändå valde att göra en gastric bypass eftersom hon var så förbålt hungrig hela tiden flera år efter programmets slut. Nu mår hon ok men operationen var ju oerhört kraftfull får man väl säga och då är jag diplomatisk. Ceylonte var himla intressant. Springer iväg och köper det. Det är ju inte så dyrt heller.

 4. Jag har tänkt många gånger att det är ganska konstigt att de inte redan gjort ett biggest loser lchf! Det hade ju varit såå intressant att se!

  • Inte för att jag såg så mycket av programmet, men det gick ju ett som hette Riktiga karlar/män eller nått liknande där Jonas Colting drillade dem med LCHF-kost. Nu uppfattade jag att det var mycket drama ändå i programmet men mer där männen fick utmana sin syn på manlighet från öl och pizza till vältränade och respektfulla.
   Men ett tv-program där resultaten av LCHF visades på ett positivt sätt bäddar kanske för fler…? 🙂
   Hoppas på ett lag med Martina som tränare i nästa säsong av Biggest Looser, då kommer jag att titta!

 5. Hej. Jag håller med Martina. Jag skulle alla dagar i vekcan köra på hennes modell.
  Kommentaren om teet verkar intressant. Är ingen tedrickare precis men skulle gärna vilja byta ut mitt kaffe mot te istället. Det finns så många varianter och har provat en del. Dock inte Ceylonte! Vad är det i Ceylonte som inte finns i andra sorter? Jag har testat både grönt te och roiboste men har läst/hört att man inte ska dricka svart te….. Ceylonte är vad jag kan förstå svart, eller!? Så nu förstår jag inte riktigt. Nån som kan förklara?

  • Ceylon är blodsockersänkande, riktigt bra. Du kan dricka grönt ceylonté du behöver inte dricka svart om du inte gillar det 🙂

  • Här har jag hittat lite info om svart ceylonte.

   Koffein (tein) från svart ceylonte har mildare effekt på kroppen än koffein från kaffe. Det är för att tein i teet är bunden till tanniner och den släpps in i blodet långsammare än “kaffe”. Därför har den också längre effekt och belastar inte
   kardiovaskulära systemet på ett sätt som kaffe gör.

   Tanniner i ceylonte fungerar som antioxidanter och optimerar blodsockernivån – de har fördelaktiga effekter på tarmaktiviteten eftersom den kan binda och ta bort skadliga ämnen från kroppen/tarmar.

   Svart tee innehåller liiite mer koffein/tein än grön te.
   Om man frågar vilket te är hälsosammare då skulle man kanske säga att svart ceylonte är hälsosam och grön tee liiite mer hälsosammare (p.p.a. mera antioxidanter)

 6. Jag tror på din idé så pass mycket att jag tror att jag anammar den helt och hållet för mig själv – med viss reservation att jag eventuellt kommer bli för mätt🙈😁

  Jag ska till Asien nu och backpacka i tre månader, hoppas jag kan hitta mycket roliga grönsaker, hyfsat kött och färska frukter. Min lowcarb har, om jag ska vara ärlig, varit rätt lidande ett tag även om vi äter ekologisk och näringstät mat hemma (jobbar på restaurang som servitris och tillgången till pommes och nötter när man aldrig vet om man ska få äta middag vid 21 eller 23 har satt käppar i hjulet för mig)

  Ska bli gött att komma iväg och sen ha ditt Biggest looser-koncept som en liten mall när man kommer hem!

 7. Vilken awesome-mat meny! 😀
  btw hur mycket kolhydrater innehåller caylon? jag försöker hitta ett bra tea-märke men de jag hittar har ingen innehållsförteckning.
  😛

 8. Det programmet hade jag också velat med dig! 🙂 Biggest loser som det är nu kollar jag över huvud taget aldrig på.
  Men det har ju funnits ett tv-program med träning och förändrade matvanor som Jonas Colting ledde, jag uppfattade det som att de åt enligt Lchf i alla fall…..

 9. Word! Du borde ha ett program som heter “Biggest winner” istället. De flesta BL-deltagare verkar ju tyvärr loosa sin hälsa ändå efter det där programmet, vilket ju är jättesynd.

 10. Pingback: Biggest loser kan ge men för livet

 11. Nåt välbeprövat, men det kanske inte passar alla..

  Weight-loss-Diet Recommendations
  * Drink 1 cup green vegetable juices.
  * When very hungry but not in a stupor or angry-hungry, eat 2-3 golfball-sized amounts of meat (any meat that appeals to you) with 1 teaspoon of raw butter, cream or avocado but butter is preferable.
  * When next very hungry, eat 2 golfball-sized amounts of meat with one teaspoon of raw butter, cream or avocado but butter is preferable.
  * When next very hungry drink 1 cup green vegetable juices.
  * When next very hungry, eat 1-2 raw eggs Rocky-style.
  * When next very hungry, eat 2 golfball-sized amounts of meat without butter, cream or avocado.

  That is one cycle. If the day is not over, start the cycle over. You may eat as many cycles in a day as necessary to avoid eating other food. I suggest that, no matter where you are in a cycle at the end of a day, drink 1 cup of raw milk before a long sleep-period to help relax and calm nerves. If no raw milk is available, drink a blend of 2 ounces raw coconut cream, 4
  ounces coconut milk and 1 teaspoon fresh lime juice.

  Juice recipe during weight-loss cycle:
  1½ tablespoon unheated honey per quart as preservative, ½ small organic lemon or lime with rind per 3 quarts green juice (80% celery, 18% parsley, 2% lemon; percentages are by volume, not weight).

 12. Ingen “bra” tv 😂 Nöjda människor som går ner i vikt uran att bryta ihop…? Inga reklampengar!
  Väljer din variant så klart!

 13. OT!
  Vet du vad det kan bero på när man inte niacinflushar? Tagit 250 mg några gånger men aldrig blivit nån flush. Tabletterna jag har ska vara legit. Blir väldigt avslappnad och så, nästan lite svimfärdig, har ganska lågt blodtryck, så jag vågar ju knappt ta större dos. Hur länge ska det dröja från svälj till flush förresten, ungefär?

 14. Underbart! Tumme upp. Blev på jättegott humör av detta inlägg, hoppas att så många som möjligt utanför “vanliga sfären” ser inlägget också 🙂

 15. Jätteintressant tycker jag, tänker testa upplägget för macroindelningens skull.
  Men pumpa ger kräkreflexer redan när jag löser om den tyvärr. Finns det ngt bra alternativ?

 16. När börjar det här programmet? =)
  Jag har också länge tyckt att de borde köra ett Bigger Loser till, parallellt med det sedvanliga fettskrämda programmet. Här finns ju alla möjligheter att göra en liten studie.

 17. Föreslå din programidé till en konkurrerande kanal. Addera en läkare som gör Ketos testerna och föreläs om träning och LCHF. Addera andra i programmet som gäster som uppenbarligen klarar sig på det här. Tex. Ferry. Lär finnas fler.

  Men jag skulle se ditt program utan förslagen 🙂

 18. Hej! Givetvis så var dina förslag på mat toppen! Äter själv sån mat och mår toppenbra, Tack för all inspiration och kunskap, har precis börjat med styrketräning och det är så härligt!

 19. Så bra idé håller helt med dig!!
  En fråga : kan man köra krealkalyn när man kör strikt LCHF keto för att behålla och bygga så mycke muskler som möjligt?

 20. Det är säkert därför många av deltagarna från bl också går upp i vikt igen efter programmet.

  Jag har nu varit strikt med denna kost cirka 1 månad. Ätit Advokado kokosolja olivolja kött kyckling osv. Ingen frukt och inga kolhydrater. Igenomsnitt har det endå blivit cirka 16 g kolhydrater per dag endå i den kost jag ätit. Jag går fortfarande inte ner i vikt😱 jag får verkligen panik. Jag har även slutat med kaffe dricker ingen alkohol osv. Tränar löpning varje morgon och lite styrketräning. Vad mer kan man göra? Äter jag för mkt fett? Jagmåste gå ner i vikt nu. Är inte överviktig men hatar verkligen när det sitter löst fett på min kropp.äter även DHEA . Har du ngt tips??

  Med vänlig hälsning,
  Jenny

   • Jag har inte kollat om jag är i ketos, jag är hungrig hela tiden så det är ett problem. Äter endå på vissa tider, frukost (kokt ägg Advokado)mellis ( (några oliver)lunch (Advokado kyckling lår, ägg) middag biff chevreost) mellis sån fettkaffe men med maskroskaffe)
    Ska jag köpa en keto mätare tycker du, jag borde ju vara i ketos tycker jag själv.

     • Jag ska testa, om jag inte är i ketos så tar jag en fasta i helgen. Jag har misskött min kropp i många år, med litervis av kaffe och proteinpulver och ätstörningar ( bulemi) på det. Tränat som en galning, så jag kanske får vänta på resultaten. Piggare är jag i alla fall 😃 och det efter att jag slutade med kaffe.

      • Jag hoppas att du förstår att det här är en extremt stor bakomliggande faktor bakom vilka resultat du får och varför. Det kan ta flera år att fixa det som bulemin förstörde. Om du frågar varför du inte går ned i vikt efter 1 månad (som är extremt kort tid) och utelämnar att du misskött din kropp, blir det omöjligt att ge ett vettigt råd.

       Fixa kroppen först, ge det ett år. Sen kanske viktminskning kan komma, allting är en process och läkningen börjar inifrån.

     • Jo jag har förstått att det kommer att ta tid. Synd att jag inte har fattar sammanhanget. Jag känner endå att jag är på rätt väg nu och hoppas att kroppen repar sig. Tack Martina❤️

 21. Jag har provat din Biggest loser matsedel nu i tre dagar och märker redan skillnad på kroppen. Jag skulle bli väldigt tacksam om jag kunde få lite mer förslag på vad man kan äta. Jag har fruktansvärt dålig fantasi och det blir tråkigt att äta samma varje dag. Skulle vilja ha förslag på middagar som jag också kan äta till lunch nästa dag.

  Mvh
  Gun

  • Det är bara att experimentera sig fram, jag är verkligen inte en person som varierar min mat om jag inte måste 🙂 Kolla in hos lesscarbs.se hon är bra på recept om det är vad du söker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.