Sånt här är kul!
Min vän Pernilla gör just nu allting by the book när det kommer till Keto som livsstil och vad händer? Kilona smälter bort efter flera års stiltje! Hon skriver så bra i sitt inlägg så att jag hade kunnat skriva det själv, och det bara kliade i fingrarna att få kommentera det så nu gör jag det.
Jag har strukit under med rött det jag vill poängtera.
När ketos blir enkelt & fettet smälter bort
Jag blir så glad när jag ser att Pernilla satsar på att bli expert på Pernilla, det är verkligen så alla borde göra det. Hon har dokumenterat hur hon mår i kroppen, vad som händer med magen osv och inte bara stirrat på siffrorna på vågen. Det här är så bra!
Pernilla har plockat bort mejerierna och all alkohol. För mig personligen är inte mejerier något större problem så länge de är fullfeta, men alkohol är inte alls förenligt med “total tightness”. Alkohol gör en svullen och fluffig och ger viktuppgång även i små mängder och det gäller (för mig) även 1 glas rödvin per vecka. Om jag skulle fitness-satsa skulle jag nolla alkoholen helt klart.
En annan sak jag tänker på är “en ostskiva eller skinkskiva lite då och då” sånt går absolut inte om man ska ned i vikt eller komma in i en bra ketos. En liten ostskiva kan förstöra allt och fråga mig inte varför det är så men det bara är det. Jag tror att det kan vara små-ätandet som är problemet. Det är så mycket bättre för fettminskning att antingen ÄTA eller INTE äta. Det vill säga FASTA (ingenting, bara vatten och ev. lite svart kaffe) eller ÄTA ordentligt 3 mål om dagen och ingenting däremellan. Pernilla är en stresstålig tjej så jag tror att hon tål sin fasta bra, men personligen blir jag tightare av att ÄTA utan att småäta. Stora, rejäla portioner och sen INGET däremellan.
Självkännedom är grejen
Att dokumentera på det här viset ger verkligen resultaten svart på vitt. Då ser man hur otroligt mycket någon liten skitsak kan påverka. Nu är jag inte intresserad av varken fettminskning eller att deffa längre, men när jag höll på med sånt så såg jag till exempel hur 1 glas rödvin på fredagkvällen kunde sabotera hela veckans viktminskning. Då är jag ändå frisk, fysiskt aktiv och har bra förbränning. Sen såg jag också att jag kunde äta olika mycket kalorier av olika livsmedel. Jag kan till exempel äta hur mycket lax, sill och makrill som helst och hur mycket vispgrädde och kokosgrädde som helst och ändå gå ned i fett och tappa vikt. Det är dokumenterat flera gånger. Däremot kan jag inte äta oändligt med smör.
3000kcal jordnöttsmör av den fetaste ekologiska varianten som ligger på 80E% fett gör att jag går upp i vikt, medan 3000kcal vispgrädde gör att jag går ned i vikt. Det är väldigt olika hur kroppen reagerar och det förändras också med tiden och med hormonerna. Genom att vara uppmärksam på sin kropp, dokumentera och vara “med” kan man cruisa sig till bättre hälsa och lägre vikt.