• Mig + kontakt
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Detox & fasta
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Allt om keto
  • Biohacking
  • Webinar
  • Forum
  • Logga in

    Logga in

    Inget konto? Registrera

    Register | Lost your password?
    Continue with Facebook
    Continue with Google
  • Mig + kontakt
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Detox & fasta
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Allt om keto
  • Biohacking
  • Webinar
  • Forum
  • Logga in

    Logga in

    Inget konto? Registrera

    Register | Lost your password?
    Continue with Facebook
    Continue with Google

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

Trots att jag är ganska ointresserad av att äta Trots att jag är ganska ointresserad av att äta eller att maten måste vara god, är varje kostförändring jag gör ganska utmanande. De senaste veckorna har jag försökt fasa in mig själv i PKD men jag har inte lyckats att vara 100% strikt utan att rebella lite varje vecka. Det kan vara att jag blir vansinnigt sugen på decaf 🚫 eller en kopp té 🚫 det  kan vara att jag häller peppar i maten 🚫 eller använder smör 🚫 eller majonnäs 🚫 för att göra något lite godare. Det har varit samma för varje förändring jag lyckats genomföra, att det har tagit ganska lång tid. När jag började med #keto 2009 stod avstegen som spön i backen. Jag visste inte att jag inte var ketoadapterad och därför extremt sugen på choklad & godis hela tiden. Det var nog åtminstone 2-3 år av att testa mig fram innan keto blev en självklar del av min vardag. 

En del dagar följer jag PKD till punkt och pricka, så jag vet att det går och att utmaningen är mental. Jag har inte riktigt klurat ut om jag rebellar för att jag har svårt för regler, eller för att kosten är svår. Troligen det förstnämnda. 

På onsdag har jag dock min första konsultation med Ungerska Paleo Medicina och då har jag lovat mig själv att vara ödmjuk och ta av mig "jag vet bäst"-hatten för en stund. Målet är optimal hälsa och jag ser fram emot att få input utifrån för en gång skull. 

Från och med onsdag ryker alla snuttefiltar och jag kommer behöva följa kosten till 100% Ni har önskat videodokumentation på det så det kommer! 🎬

Är du nyfiken på den här kosten kan du läsa mer på bloggen (länk i profilen 👆) sök på PKD i sökrutan. #carnivore #pkd #keto #ketos #ketogenicdiet #ketogenkost #lchf #lowcarb #lowcarbhighfat #leakygut #SIBO #ancestralcarnivore #highfatfitness #highfatdiet
Nu kan du lyssna på #biohackingpodden! Länk finn Nu kan du lyssna på #biohackingpodden! Länk finns i profilen 👆 du hittar den på acast och snart finns den även på Spotify. Kommentera gärna om du har lyssnat och berätta vad du tyckte! 🤗

Jag är van att gästa andras poddar men inte så van att podda själv. Biohackingpodden startade jag redan 2015 och några avsnitt ligger på Youtube på både svenska och engelska! Det är dock först nu som jag har fått inspiration till att fortsätta och flera avsnitt är klara och redo att släppas! 🎙️🎧

#biohacking #biohacker #nextlevelbiohacking #martinajohansson #podcast
I senaste Amelia kan man läsa om hormoner! ❤️ I senaste Amelia kan man läsa om hormoner! ❤️ #Amelia #hormonehacking #hormonstark #hormonbibeln #tukanförlag #nextlevelbiohacking
Vi inleder måndagen med ett quiz! 🔥 Jag har fått en hel del oroade meddelanden genom åren, från keto-nybörjare som oroar sig för ketoacidos. Kan vi en gång för alla memorera vad ketoacidos är för något? Svep för rätt svar 👉 Kunde du svaret på frågorna? 🧐 #keto #lowcarb #carnivore #ketogenkost #ketoguiden #ketosis #ketos #biohacking #nextlevelbiohacking
  • Home
  • Personligt
  • Lyckad releasefest för ketoguiden

Lyckad releasefest för ketoguiden

8 September, 2018 34 Comments Written by Martina

releasefest ketoguiden
I väntan på gästerna…

I torsdags hade jag en releasefest för min senaste bok Ketoguiden här i Göteborg. 70 hade anmält sig och nästan alla dök upp!

Presenterar boken

Jag bjöd på bacon i ugn samt ketobollar med choklad- och vaniljsmak, och utöver det fanns det rödvin och rostade jordnötter.


Först höll jag en 30 minuters föreläsning med frågestund och sen blev det mingel och signering. Som vanligt när jag har event med mycket folk har jag svårt att hinna prata med alla så mycket som jag skulle vilja, för jag är inte bra på multitasking och mitt fokus blir något splittrat. Hoppas att ingen kände sig bortglömd eller inte fick svar på sin fråga, då är det bara att fråga bland kommentarerna här på bloggen så ordnar vi det.


Hela högen gick åt!

Jag är jättestolt över att eventet blev så lyckat eftersom jag var ensam arrangör från början till slut. Mest för att jag inte är bra på att delegera och ofta kör mitt eget race, men det blev bra ändå. Detaljer är inte heller min starka sida, så inte sällan missar jag något halvviktigt men inte den här gången. Allting föll på plats precis som det var tänkt.


Jag fick också en helt underbar uppbackning av mina vänner. Vilka fantastiska människor jag har omkring mig, det är helt otroligt! Göteborgs blogg-elit; Siranee, Johanna, Pernilla, Jessica och Emelie hade satt ihop en ketokorg till mig och skrivit ett rörande fint kort. Nu är ju både Emelie och Pernilla gamla keto-rävar så de visste precis hur man gör ett keto-kit!  ♥ 

Mina älskade sockersystrar My och Ann-Ida hade köpt blommor och min mamma hade hittat ett rödvin med mitt namn  ♥  Till och med mitt förlag dök upp med blommor. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna ett sådant fantastiskt stöd men jag är enormt tacksam i alla fall  ♥

Räddaren i nöden när man glömmer att ta bilder är Johanna som alltid har kameran eller mobilen i högsta hugg. På bild från vänster till höger; KeepExplore (Mikaela), Siranee, Eva Birath health och Ann-Ida (för carnivore inspo), Pernilla, Johanna och Mitt Liv som Sund- Ewa.


Nu har jag fått blodad tand och kommer absolut göra fler event nu när jag ser hur bra det kan bli, så missade du detta kommer det fler. Om inte annat ses vi på Bokmässan!

 

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Personligt
föreläsningar, ketoguiden, releasefest
Similar posts
  • Promovideon för Ketoguiden — – Reklam för Ketoguiden – Jag och Johanna gjorde en promovideo till Ketoguiden, visst blev den fin? 😀 På begäran finns boken nu ute som E-bok, och du hittar den [...]
  • Ketogen kost trendar men inte high fa... — Det här inlägget innehåller köplänkar till min bok Ketoguiden Stora nyheter i dagarna. The American Diabetes Association (ADA) och the European Association for the Study of Diabetes (EASD) har nu godkänt lågkolhydratdieter för behandling av typ 2 diabetes hos vuxna. Det var väl på tiden? Det betyder att det är fritt fram att kostbehandla diabetiker [...]
  • Augustis ketos-experiment — Den här sommaren hade jag min maginfektion med EPEC vilket föranledde en himla massa testande innan jag fattade vad det var. Jag tog bort fettet, jag tog bort proteinet, började käka massa grönsaker och la till kolhydrater. Vände upp och ned på kosten helt enkelt. När man gör sådana saker är det så kul att [...]
  • Halvvägs igenom och det värsta är gjo... — På scen på Biohacker Summit Stockholm Jag är fortfarande på kryssningsbåten mellan Mexiko och Texas och har lyckas skaffa mig lite internet ombord. Det var inte så farligt dyrt som jag först läste mig till, och dessutom blev mitt Sea Pass (ID-kort man använder ombord) påladdat med pengar som jag kan använda till vad jag [...]
Augustis ketos-experiment
En upptäcksresa i att lära känna din egen metabolism

34 Comments

  1. Nathalie Nathalie
    19 September, 2018    

    Hej!
    Jag har precis köpt ketoguiden och tänker snart testa den ketogena kosten. Har levt på liberal lchf några månader, med några få avsteg. Jag tränar ganska mycket och i boken rekommenderar du lätt/lugn träning till en början, hur ska jag som redan tränar mycket och ganska hårt, tänka där? Tack på förhand Och för en mycket fin bok

    Reply
    • Martina Martina
      21 September, 2018    

      Jag ser det!

      Om du ska fortsätta träna stenhårt och vill bli ketoadapterad så räkna med att du kommer att prestera sämre ett tag, så ketoadaptera inte före någon viktig tävling. Det kan ta ett bra tag för kroppen att bli bekväm med fettdrift, några månader. Men när du väl är där så kommer du ta PR på PR 🙂

      Reply
  2. Andréa Andréa
    11 September, 2018    

    Hej Martina! Tack för ett roligt event och jättekul att äntligen få träffa dig. Jag har ätit mer eller mindre strikt LCHF sedan 2013. Mitt problem har aldrig varit att anpassa själva maten åt det ketogena hållet (kan inte minnas senast jag åt pasta) men jag är en riktig dessertälskare och faller titt som tätt för sötsuget. Detta innebär att jag trots min “nästan LCHF” nog aldrig varit helt ketoadapterad i någon längre period. Nu efter releasefesten och den nya boken fick jag en nykick att verkligen satsa på att bli av med mitt beroende. Varje gång jag börjar bli mer strikt känner jag mig dock väldigt spänd i övre delen av magen (börjar efter ca 3-4 dagar), precis under bröstkorgen där revbenen möts. Det är som om musklerna spänner sig eller som om övre delen av magen är tom trots att jag precis har ätit – det inte helt behagligt. Jag brukar för det mesta hitta svaren på mina frågor via Google men har inte lyckats denna gång. Har du någon aning om vad denna spänning kan bero på och om det finns något man kan göra för att lätta lite på den? Stort tack på förhand 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      11 September, 2018    

      Svårt att veta när jag inte vet vad du äter alls 🙂

      Reply
      • Andréa Andréa
        11 September, 2018    

        Jag äter kött, fisk, skaldjur, ägg, kokosolja, smör, kokosmjölk, grädde (i undantagsfall), broccoli, vitkål, spenat, lite resistent stärkelse i form av bönor osv. Hoppas du får en tydligare bild nu 🙂

        Reply
        • Martina Martina
          11 September, 2018    

          Okej många potentiella allergener där som kan ge effekten.

          1) Bönor
          2) kokosolja
          3) vitkål
          4) ägg
          5) skaldjur

          Du får utesluta i omgångar.

          Reply
          • Andréa Andréa
            11 September, 2018    

            Tack för svar! Jag äter dock precis samma nu som jag har gjort sedan 2013, bara det att när jag är lite mindre strikt (t ex äter sötpotatis, lite frukt samt en och annan chokladbit) har jag inte ont. Jag hittade precis nu en ledtråd som sa att det skulle kunna vara magkatarr, vilket jag har haft problem med tidigare. Vissa menar när de slutar med kolhydrater så känner de av detta tydligt. Om du har något tips på naturlig lösning på detta problem vore jag tacksam 😀 Annars får jag ta en sväng till apoteket och köpa något och se om det hjälper.

            Reply
            • Martina Martina
              12 September, 2018    

              Sluta med kaffe och alla kryddor.

              Reply
              • Andréa Andréa
                15 September, 2018    

                Tack för att du tog dig tid att svara! Ska absolut testa att utesluta kryddor och se om det kan hjälpa (dricker inget kaffe som tur är) 🙂

                Reply
  3. Layza Layza
    10 September, 2018    

    Vacker bok! Blev förvånad över alla vackra bilder eftersom du brukar säga att den mat du äter inte är ser så snygg ut.
    Jag blev mycket glad över att boken inte var så strikt utan att den ger utrymme för var och en att testa för sig själv. Om man går in i LCHF, Keto, Paleo- världen så är det verkligen högt och lågt! Det som passar för en passar sämre för en annan. Det finns inte många gyllene regler förutom då att undvika processad mat med många ingredienser. Personligen undviker jag det där med procentandelar hit och dit eftersom jag är rädd för att hamna i någon slags besatthet. Måltiden ska vara en högtidsstund. Men jag förstår att du mäter och väger och gör tester eftersom det är din profession. Denna boken kommer att säla stort!

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Tack så mycket! 🙂

      Det är inte jag som gör designen till mina böcker det är alltid förlagen, och när man gör kokböcker så har man matfotograf och matstajlist, även om jag gjort mycket själv.

      Alla recept är faktiskt high fat och ligger runt 80E% så den är ganska strikt 🙂

      Reply
  4. Nadja Nadja
    10 September, 2018    

    Hej Martina, jag undrar om du använder iphone eller samsung? Vilken tycker du är bäst?:)

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Ingen av dem 🙂

      Reply
  5. Elin Elin
    9 September, 2018    

    Undrar om du vet något om dessa psymtom. Min svärmor får hjärtklappning och svettningar av magnesium……..?! Jag har aldrig hört om dessa biverkningar förut, aldrig upplevt det själv. Hon hade provat flera ggr. Och när hon fick green earth super magnesium av mig så vart psymtomen jätte starka! Är det något du vet något om?

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Nej, det är nog inte så vanligt 🙂

      Reply
    • Estelle Estelle
      10 September, 2018    

      Hon kan ju testa en annan typ av magnesium då tänker jag. Kanske är hon känslig för citronsyran?!? Jag kör på enbart magnesiumbisglycinat/kelat från Topformula, tar det främst för sömnen.

      Reply
      • Elin Elin
        10 September, 2018    

        Okey. Hon åt Apotekets egna först. Vet inte hur stor skillnad det är mer än styrkan.

        Reply
  6. Hannas krypin Hannas krypin
    9 September, 2018    

    Vad roligt med ett lyckat event!

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack 🙂

      Reply
  7. Eva Eva
    9 September, 2018    

    Hej Martina och tack för ett trevligt event.
    Har bläddrat lite i din bok och undrar över en sak: I din ketoguide här på bloggen så skriver du att man inte ska äta fröknäcke, men du har med ett recept på det i boken. Vilket gäller?

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Ketoguiden är för 1) Nybörjare som antingen hoppar rakt in i keto eller 2) kört paleo länge och vill ketoadaptera. Bloggen handlar om mig och mina upplevelser som har ätit såhär i snart 10 år, det är helt olika 🙂 Fröknäcke ska man dessutom inte äta om man har IBS, som jag har.

      Reply
      • Eva Eva
        9 September, 2018    

        Tack för svar!
        Men kan man komma i ketos även om man äter fröknäcke till frukost? Frågar för min man. Själv kan jag inte äta frukost utan dricker fettkaffe. Jag läste på din avdelning Allt om keto att man ska undvika fröknäcke. Vårt mål är den fördelning du skriver där dvs 80 % fett 15 % protein och 5 % kolhydrater. Jag matar in i fatsecret och kanske att det är lite för mycket kolhydrater i fröknäcke för att det ska funka?

        Reply
        • Martina Martina
          10 September, 2018    

          Det är bara att testa sig fram, tror att de flesta friska människor kan komma undan med fröknäcke och vara i ketos 🙂

          Reply
          • Eva Eva
            10 September, 2018    

            Tack! Vi får testa.

            Reply
  8. Per Per
    9 September, 2018    

    Hej Martina,

    Tack för ett mycket bra bok, läste den engelska versionen. Jag har en fråga: skulle du inte kunna prata lite om varför ost inte ingår i KETO dieten? Själv tycker jag det fungerar rätt bra och min Keotnix dippar inte speciellt mycket även om jag ätit en hel del ost, blandat både hård och mjuka ostar som brie etc. Vore intressant att förstå lite mer om detta.

    Tack för bra inspiration och läsning! Med vänliga hälsningar, Per

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack Per 🙂 Det gör man som man vill, men ost = mögel och mjölkprotein och något man bör fasa ut efter ett tag. Det är inte ett fantastiskt livsmedel, men finns värre.

      Reply
  9. Lotta Lotta
    8 September, 2018    

    Vill också gå på bokparty. Blir det något i Stockholm?

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Ja det är tex Lidingö näst-nästa tisdag kl 19 🙂

      Reply
  10. Sara Sara
    8 September, 2018    

    Så roligt att läsa även om man inte var där. Du kan, Martina, tro på dig själv! <3

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack Sara!

      Reply
  11. Tommy Malmander Tommy Malmander
    8 September, 2018    

    När kommer du till Skåne ?

    Reply
    • Martina Martina
      8 September, 2018    

      Det vet jag inte 😀

      Reply
  12. Emma Emma
    8 September, 2018    

    Tack för ett härligt event! 😀

    Reply
    • Martina Martina
      8 September, 2018    

      Tack själv Emma! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

Senaste kommentarerna

  • Martina on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Kol är kol :) Alla online-butiker har tull och frakt tyvärr :/
  • Anonymous on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!https://www.akvantumnaturally.se/produkt/magnetic-clay-bath/ref/6/ https://glimj…
  • Ic on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!:)
  • GM on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Ah perfekt! Iherb tar väl tullavgifter nu iom de nya reglerna eller? Gör pipingr…
  • Martina on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Hejja halländskan! :D
  • JohannaT on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Åh ÄNTLIGEN!! En podd full av kunskap - på svenska! Lyssnar på väldigt många ame…
  • Martina on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Haha där kom leveransen!
  • Martina on Biohackingpodden: Premiäravsnitt om Neurohacking!Det finns! Jag köpte min lera på iherb, men pipingrock har också (och deras leve…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 0730651281

evolve - All rights reserved Martina Johansson

  • Mig + kontakt
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Detox & fasta
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Allt om keto
  • Biohacking
  • Webinar
  • Forum
  • Logga in

    Logga in

    Inget konto? Registrera

    Register | Lost your password?
    Continue with Facebook
    Continue with Google
%d bloggers like this: