• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

Min förra personliga uppdatering handlade om GAPS Min förra personliga uppdatering handlade om GAPS-dieten som har rykte om sig att kunna återställa bakteriefattiga & lite  trassliga tarmar för att i sin tur påverka den viktiga kopplingen mellan tarmen & hjärnan, men 3v har gått sedan jag påbörjade den inledande fasen av dieten & sedan dess har det mesta gått i motsatt riktning (åt helvete alltså 😅) 

Men det var faktiskt väldigt intressant för i samband med mina personliga strävanden kämpade jag med strulig rå-data till en vetenskaplig artikel & bankade huvudet i tangentbordet när ingenting gick ihop! 

Det var då jag insåg en viktig grej i livet såväl som i forskningen, nämligen att det spelar VÄLDIGT stor roll hur vi viktar variabler, alltså värderar effekten av saker realistiskt. Det finns liksom gränser för vad t.ex en kostförändring kan åstadkomma (hur "perfekt" man än äter) särskilt som en isolerad parameter!

Just kost är nog för övrigt det allra vanligaste att övervärdera på bekostnad av allting annat...😬

Inom statistiken använder man därför "vikter" pga variablers olika tyngd. Översatt till livsstil är det typ hur mkt man kan kvitta en dålig vana mot en bättre. Vissa är optimister & viktar sina goda vanor högt, trots uppenbara krafter i motsatt riktning, vilket visar sig genom sparsamma resultat.

Det kan förstås lägga grunden för uppgivenhet, även om jag tror att motmedlet är ärlig granskning av både resultaten & livsstilsfaktorerna ✨i kombination ✨ Så därför skrev jag en halv roman om det här på bloggen med idéer på åtgärder, om du vill nörda in på VAD som faktiskt spelar roll och inte! (Länk i profilen 👆)

Det är högst relevant i forskning såväl som vardag, så det var slående att se det i min egen forskningsdata! Som upplagt för att jag skulle se nånting hos mig själv lite tydligare, presenterat som aviga r-värden...😅

MEN OM GAPS! ☝️
Har inte gett upp, bara haft problem att få nog med energi utan att krascha som en utsvulten sparv efter ett tag... I ketos & allt är känslan att tanken är tom! Just me? 🧐 Det brukar hända vid livsmedelsbegränsning men har också ganska hög förbränning 🔥 (ingen hypertyreos eller så!)
Nu finns ett nytt avsnitt med mig och @maratonpetr Nu finns ett nytt avsnitt med mig och @maratonpetra ute (direktlänk i stories! 👆) vi pratar om post-covid deppen som många (inklusive vi själva) tycks ha drabbats av och reflekterar lite kring varför och hur man kan ta sig ur gropen. Inget träningssnack alltså utan ett avsnitt om hormonella system kopplat till stress, utbrändhet och livssituation. Enjoy! ❤️
Jag blev så himla glad när @asparre ville ha til Jag blev så himla glad när @asparre ville ha tillbaka mig i sin supergrymma och numera väldigt ikoniska podd 4HEALTH, även om det var en sisådär 7 år sedan sist! 😄 Podden är ännu skarpare och proffsigare nu, så det var väldigt roligt att prata bort en stund med Anna! ✨

INNEHÅLL
Avsnittet (nr 324) handlar om hur man kommer igång med biohacking-grejer utan en massa prylar, vi delar mycket praktiska tips samt diskuterar hur man testar och tar sig an vanliga hälsoproblem såsom sömnsvårigheter, förhöjd puls, orolig mage, låg energi, ångest och höga stressnivåer mm! 

Jag försöker alltid vara så öppen som det är lämpligt med mina egna utmaningar, så även om Anna presenterar mig som "expert", så är det mycket mer av en dialog två nördar emellan! ❤ Anna är ett bibliotek av kunskap så jag vågar NÄSTAN lova att du kommer gilla avsnittet väldigt mycket! 👂❤️

Jag är egentligen inte helt bekväm med att "ge tips & råd", särskilt som jag haft ganska tuffa perioder det senaste, men jag pratar gärna om personliga erfarenheter och sätt att förhålla sig till fysisk & psykisk hälsa/ohälsa, förändra vanor, vad som faktiskt spelar roll när det kommer till livsstilsförändringar, vilka de mest potenta tillskotten är (möttes dock med viss skepticism från Anna på sista punkten (med rätta haha! 😂))

VAR LYSSNA? 
Lyssna GRATIS i din telefon, itunes eller på 4health.se (länkat i stories!) och mer detaljer (om avsnittet och annat spännande) hittar du på Annas insta @asparre ❤
[I reklamsamarbete med @arktisnaturals] 🌱 25% R [I reklamsamarbete med @arktisnaturals]
🌱 25% RABATT JANUARI UT MED KODEN MARTINA25 som anges vid köp och dras av i kassan!

Det här blir min 10e månad med CBD-oljan från Arktis Naturals, vilket är lite ovanligt för mig att ett tillskott följer med så länge utan paus! Anledningen är att jag får märkbart positiva effekter på sömnen samtidigt som jag inte ser några nackdelar med den alls (inte än så länge iaf!) Som vanligt kör jag ett gäng droppar av den 30%iga före sänggående. Jag rampade aldrig in den eller så, men så är jag inte den känsliga typen heller! 😅

NYHET: CBD MED GURKMEJA! 🧡
På hemsidan (https://arktisnaturals.se direktlänk i profilen 👆) finns en ny olja med både CBD och gurkmeja i. Den ska jag testa härnäst för gurkmeja är ju den primära SIRT1-aktivatorn (utöver lök, kaffe och grönkål) och för er som inte vet vad SIRT (sirtuiner) är för något så är det signalmolekyler numrerade 1-7 med uppgiften att reglera epigenetiken till vår fördel!

Sirtuinerna (framförallt SIRT1 och SIRT6) skyddar b.la vårt DNA och våra kromosomer från stress och skador. De kan stänga av sjukdomsgener, dämpa inflammation, hjälpa till med avgiftning och mycket annat. 

Faktum är att det finns en koppling mellan i princip alla aktiviteter som vi anser som hälsosamma som t.ex träning, kallbad, fasta osv med antiinflammatoriska processer och/eller uppreglerade sirtuiner! 

Googla/youtube:a t.ex David Sinclairs forskning om sirtuiner om du vill veta mer! Är inte överens med honom i livsstilsfrågor men hans forskning är väldigt cool och inspirerar ofta till fler nyfikna sökningar! 🤓
  • Home
  • Biohacking
  • Tarmfloran
  • Biohacking | Nya kosthacks för tarmfloran

Biohacking | Nya kosthacks för tarmfloran

27 February, 2021 23 Comments Written by Martina
Inlägget innehåller affiliatelänkar till Bodystore!

För några månader sedan startade jag mitt projekt “föryngringsresan” efter ett katastrofalt resultat på ett test för biologisk ålder och ett väldigt traumatiskt år. Nu är jag några månader in i projektet och jag har börjat ta lite prover, men inte fått svar ännu, och jag förbereder mig för ett nytt ålderstest. Även om tester aldrig kan bli en exakt representation av verkligheten, blir jag ändå lite nojig om provsvaren inte ser bra ut!


Innan jag ens börjar mäta någonting går jag i huvudsak på hur det känns och hur jag ser ut. Förra året tappade jag väldigt mycket vikt, och nyligen kände jag mig inte utmärglad längre. Jag ställde mig på vågen och mycket riktigt, jag hade gått upp 10kg! Det har inte ens varit ett medvetet försök men ketogen kost har egenskapen att vara väldigt viktnormaliserande. Jag har inte behövt pressa i mig mat eller lägga till extra måltider, utan frukost, lunch och middag (när jag kommer ihåg) har fungerat bra.


Jag tänkte visa mitt nya upplägg kring kost och kosttillskott för mag- och tarmhälsa samt en grym tarmflora, eftersom det är så väldigt viktigt för en bra helhetshälsa.

Nya kosthacks för tarmfloran

Jag och min ingefärskombucha!

Vi har ju tre hjärnor, mage/tarm och hjärtat är väldigt viktiga för den mentala hälsan och måendet i stort. Hjärtat har tusentals neuroner (hjärnceller) och magen har en autobahn-liknande kommunikationskanal till hjärnan. Därför ville jag förbättra tarmfloran genom att utöka den lite, och i allmänhet fokusera på mag- och tarmhälsa. Jag har inte haft några uppenbara magproblem på många år, men hade tidigare IBS som senare utvecklades till IBD (inflammatory bowel disease).


Vad  jag nu vill göra är mer att boosta mina mitokondrier, hjärtat och mage-tarm, men mer om de två första i ett senare inlägg. En sak jag återupptagit för magens skull är kombuchatillverkning. Jag körde på den enklaste varianten med köpt lowcarb-kombucha som blandas med svart té och strösocker. Det blir en kombuchasvamp (en sk Scoby) inom några veckor som man kan brygga vidare på. Något år experimenterade jag mycket med kefir, men det tålde jag inte riktigt så det hoppar jag över. Nyligen lärde jag mig att man kan brygga “jin” och “jun”, en slags kombucha gjord på grönt té och honung. Det har jag kvar att testa, men ska absolut prova!

Nytt kostupplägg

tarmfloran
Färgglad tallrik med ägg, grönsaker och fermenterat

Det låter kanske jätteflummigt men jag var hos en läkare inom traditionell kinesisk medicin (TCM) och ayurveda och pratade om ditten och datten. Vi kom in på något som kallas för “liver qi stagnation”. Mycket inom TCM utgår från leverns funktion och flödet av “qi” (livskraft) genom den. Många saker inom TCM som de hade kunskap av för flera tusen år sedan har kommit att bekräftas i den allopatiska medicinen, och när jag bodde i Kina var läkarna jag gick till ofta dubbelutbildade. Det hade en “vanlig” läkarexamen och en TCM-läkarexamen och blandade till exempel vanlig antibiotika med olika örter.


Jag är inte helt säker på om jag lider av “liver qi stagnation”, men tendenserna finns där med mitt låga östrogen och så. Du kan läsa om min östrogenhacking här. Jag fick en intuitiv känsla av att jag borde äta mer grönsaker och mer saker från havet, och det visade sig vara ganska spot on. Intuitivt ätande är verkligen bäst! Jag är en sådan som litar på mina känslor väldigt mycket och sällan ifrågasätter dem. Jag  är fortfarande strictly keto och har varit i ketos non-stopp i snart 60 dagar efter det långa uppehållet förra året.


Kosten är dock långt ifrån carnivore för den karnivoriska kosten känns inte alls rätt för mig just nu. Jag kanske kommer tillbaka till det, jag vet inte. Jag är inte så dogmatisk. Fermenterat är vad jag dras till nu så det blir fermenterade morötter och kål mest, och jag har börjat grodda men mer om min groddning i ett annat inlägg.

Tillskott för magen

Utöver lite färggladare mat har jag lagt till några tillskott för optimal tarmhälsa. Det viktigaste för mig är saltsyra, för med lågsaltsyraproduktion i magen (eller förhöjt pH) bryter man inte ned maten som man ska. Det leder bland annat till näringsbrister. Jag hade b-vitaminbrist på mina senaste blodprover trots att jag äter mat rik på b-vitaminer, så jag tolkar det som att jag helt enkelt spjälkar maten dåligt.

Andra symtom på låg magsyra är:

  • Att känna sig tung och trött efter måltid
  • Matkoma
  • Maten känns som en klump i magen
  • Förstoppning
  • Dragning till vegetarisk kost
  • Drar sig för att äta
  • Måste ha “kaffe på maten”
  • Halsbränna
  • Näringsbrister

Det är supervanligt att känna sig bättre på vegetarisk kost med anledningen av att det “känns lättare”, “man känner sig inte lika tung” men ingen mat känns tung om man kan spjälka den bra. Jag väljer alltid det billigaste saltsyra-tillskottet och bryr mig inte om märke. Just nu var Pureness billigast och den hittar du här! (köplänk)

Anti-candida-tillskottet Sacro-B

Sacro-B (köplänk) innehåller 5 miljarder gynnsamma jästorganismer. Vad är mer en jästorganism? Candida! Den vi INTE vill ha! Äter man sacro-B så får man en grym jästorganism som helt enkelt konkurrerar ut candidan. Det är så härligt när man kan låta biologin sköta sig själv!

Mjölksyrebakterier

Efter min tid som carnivore lyckades jag utrota alla mina mjölksyrebakterier i magen (se min tarmflora-analys här). Det brydde jag mig inte om, för de är inte superviktiga egentligen, men eftersom jag nu är ute efter en grym tarmflora vill jag nog inte vara utan.

Därför tar jag dessa (köplänk) mjölksyrebakterierna från Elixir.


Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

Detta är som sagt några hacks jag gör för tillfället, men har även många andra biohacking-projekt som jag kör parallellt. Till exempel så började jag för ett tag sedan att bygga min egen IR-bastu!

Du kan följa mig på instagram för att se hur det går med snickeriet 🙂

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Biohacking, Tarmfloran
biohacking, magsyra, tarmflora
Similar posts
  • Vikten av olika livsstilsfaktorer �... — Inlägget innehåller reklam för min samarbetspartner Gutfeelinglabs (rabattkod, länkar & info hittas i separat, färgmarkerat avsnitt längst ned!) Som du märker går temat kring livsstilsfaktorer som en lång röd tråd genom de senaste inläggen, och inte bara “vad” utan kanske främst “hur” vi ska kunna genomföra de förändringar som krävs för resultaten vi längtar efter. [...]
  • Guide: Livsstilsinventering! — Ny uppdatering finns längst ned om hur man gör med uteblivna samband, hur man loggar scrollande och hur man kan tänka kring faktorer som är kraftfullare än alla andra tillsammans! Det här inlägget handlar om hur du hittar vad som är fel med din hälsa! Jag vurmar starkt för livsstilsinventering som metod för detta och [...]
  • Åldrandets gåta är löst! (Podd + text... — Förra inlägget om vad friska 100-åringar har gemensamt hittar du här! I slutet av förra veckan hade jag äran att spela in ett poddavsnitt tillsammans med Statens forskningsföretag Vinnova och min biohacker-vän Linus, som är expert på läkemedel mot åldrande. Det är inte bara ett intresse för honom utan han arbetar som konsult för olika [...]
  • Vad friska 100-åringar har gemensamt! — Föregående inlägg på samma tema hittar du här: Summering av veckans biohacking-föreläsningar! Här kommer den utlovade fortsättningen på förra veckans inlägg och är på temat åldrande och vad friska 100-åringar har gemensamt. Nästa inlägg kommer att vara ännu mer specificerat kring åldrande, ackompanjerat av ett intressant poddavsnitt i samarbete med Statens innovationsföretag Vinnova! Så låt [...]
  • SUMMERING: Veckans biohacking-föreläs... — Hej vänner! Den här veckan  har varit föreläsningsvecka för mig, då jag har fått chansen att träffa flera av er som läser här och följer mig på instagram! ❤ Det är först nu som jag tycker att det verkligen märks att pandemin är över, för jag gjorde några föreläsningar under våren (universitetssammanhang) och då var [...]
CGM | Mätning för ketoadaption
Kroppskontakt före kostreligion

23 Comments

  1. IC IC
    18 June, 2021    

    Kombuchate får svalka mig i hettan och tänkte boosta tarmarna rejält på samma gång eller inte…..
    Choi skriver att kombucha har visat sig innehålla cirka 1 miljon bakterier per ml, vilket kan jämföras med 1 miljard bakterier per gram i kimchi. För att komma upp i samma mängd bakterier som i kimchi skulle man därför behöva dricka flera liter kombucha varje dag, och man skulle garanterat bli allvarligt försurad så om det är mängden mjöksyrebakterier man är ute efter så är det bättre att satsa på kimchi eller yoghurt.
    Hon fortsätter att man inte ska stirra sig blind på bakterier. Tänk i stället på alla andra näringsämnen och otaliga biokemiska ämnen som gör kombucha till ett nyttigt och gott alternativ

    Reply
  2. Isabell Isabell
    22 April, 2021    

    Jag har hittat info på din blogg om living cleanse, sacro b och syclovir för att rensa ut candida. Är det en bra idé att ta allt på en gång eller ett tillskott i taget? I vilken ordning tycker du i så fall?

    Reply
    • Ic Ic
      22 April, 2021    

      Mitt tips:
      Living cleanse intas före sänggåendet
      Syclovir 1 tsk tillsammans med vatten på morgonen i tre dagar sen 1 msk på morgonen och ev kväll.
      Vänta med Sacro b tills efter kuren med de andra.

      Reply
      • Isabell Isabell
        22 April, 2021    

        Tack Ic!

        Reply
  3. Carin Carin
    28 February, 2021    

    Ett sidospår men började tänka idag när jag funderade vidare på vad som påverkar min sömn så mycket, trots att jag addar fler och fler optimeringsparametrar hela tiden. Jag började med kamomillté och GABA för drygt en vecka sedan och sover ännu sämre nu. Kan det vara så att jag reagerar på kamomill? Jag är inte gräsallergiker men har troligen ibs.

    Reply
    • Martina Martina
      1 March, 2021    

      Ja… jag antar det, allt verkar vara möjligt 🙂

      Reply
  4. Linda Linda
    27 February, 2021    

    Tänkte på det du sagt tidigare om att du reagerar på histaminrik mat. Inlagd och annan ”lagrad” mat är ju väldigt histamint. Funkar det ändå att äta denna fermenterade mat och dryck?

    Reply
    • Martina Martina
      27 February, 2021    

      Tidigare var jag väldigt känslig, men det var också för jag åt mycket mer histamina saker. Nu reagerar jag nästan aldrig, det var bara en dag när jag hade ätit typ 4 avokados som jag blev helt täppt. Annars inget. Fermenterat har nog alltid funkat bra, jag reagerar starkt på avokado, choklad och rödvin.

      Reply
  5. Ingrid Ingrid
    27 February, 2021    

    Hej Martina, jag tror att du kan lägga till grön matbanan till dina hack! Finns en intressant föreläsning på Youtube av en professor i Linköping från Forskning i framkant. Han pratar om Crohns sjukdom boch det har visat sig att i de Afrikanska länder där man äter mycket av grön matbanan (platain) finns knapt den sjukdomen. Och att studier har visat positiva kring detta. Kan vara svårt att få tag i dock men jag hittade bananmjöl på Ica som jag tror är rätt och det skadar ju inte att strö på en äggröra t ex.

    Reply
    • Martina Martina
      27 February, 2021    

      Mja, men jag har ju inte haft några problem på många år och den innehåller lite för mycket carbs för mig, men det är säkert gott 🙂 Jag tror inte riktigt på sådana där korrelationsstudier att där äter man en specifik sak och där har de inte en specifik sjukdom. Tror vi överfokuserar på mat för det första.

      Reply
  6. Mattias R Mattias R
    27 February, 2021    

    Jag har också usel matsmältning och blev mycket bättre med tillskott av HCl/galla men insåg alldeles för sent att jag ändå mår riktigt dåligt av ägg och mjölkprotein, snudd på allergichock med bl.a rusande puls efter måltider med mycket ägg, smör eller ost. Ständiga nässelutslag, migrän, röda ögon, upprörd mage et.c. Vet inte om det är riktiga allergier eller en konsekvens av den dåliga matsmältningen men jag mår iaf bättre om jag höjer fettmängden mha kokosfett och olivolja istället (får inte tag på talg, ister eller ankfett).
    Inspirerad av Dr. Eric Berg (otroligt lärorik och sympatisk!) så har jag börjat äta mer gröna grönsaker eftersom de innehåller mycket kalium. För att bilda magsyra behövs kalium, och det finns visserligen i animalier också, men de är ju mer svårsmälta så jag tänker att även med tillskott av HCl lyckas jag kanske inte ta upp tillräckligt med kalium för att öka min egna produktion av HCl och förbättrar inte situationen. Sådana grönsaker ökar ju inte mängden kolisar nämnvärt heller så ingen ursäkt att inte prova 😀

    Reply
  7. Maria Berg Maria Berg
    27 February, 2021    

    Hur gör du för att vara i ketos på den kosten? Om jag äter så där mkt grönsaker åker jag ut ur ketos direkt. Du har tidigare sagt att grönsaker inte spelar ngn roll. Jag har testat utan mjölkprodukter men inte lättare för det. Ketos når jag på fett, nästan inga grönsaker , inga nötter , mkt kött o fisk och fasta, tyvärr. Börjar tröttna att alltid vara superstrikt, och inte göra några avsteg. Några bra tips? Funderar på att strunta i ketos, äta Liw varv och minska fettmängd istället

    Reply
    • Martina Martina
      27 February, 2021    

      Äter 80-85E% fett i varje mål 🙂

      Reply
  8. T T
    27 February, 2021    

    Hur blev du av med IBS?

    Reply
    • Martina Martina
      27 February, 2021    

      Lchf, tog typ en vecka sen var det borta!

      Reply
      • T T
        27 February, 2021    

        Jättekonstigt. För mig var det tvärtom. Jag tror iof inte att det är IBS, men läkarna tjatar om att det är det det är. Hade stenhård mage på kolhydrater och det motsatte på LCHF/carnivore.

        Reply
        • Mattias R Mattias R
          27 February, 2021    

          Har du provat utesluta ägg och/eller mjölkprotein? Ju striktare keto jag åt desto sämre mådde jag, tills jag tog bort både ägg och samtliga mejeriprodukter inklusive smör.

          Reply
          • T T
            27 February, 2021    

            Hej. Ja. Äter inte mejerier. La efter ett tag till smör, utan ändring. Lös avföring oavsett om jag äter ägg eller inte. Prövar nu ut extra hcl och lite annat, men det är svårt med doser då jag inte ens vet om det är där problemet ligger…

            Reply
            • Mattias R Mattias R
              1 March, 2021    

              Doseringsanvisningarna för HCl verkar väldigt låga. Beroende på storlek och innehåll i måltiden kan jag ta 8-10 kapslar när 1-2 rekommenderas. För att hitta övre gränsen kan man öka dosen tills det gör ont i magen. (Detta går över om man dricker lite vatten som späder ut magsyran.) Därefter tas en kapsel mindre än så till måltiderna. Maten är länge i magsäcken så man kan även ta extra kapslar upp till nån timme efter måltiden om det känns som att man tog för få.

              Reply
              • T T
                2 March, 2021    

                Gott tips. Det ska jag prova. Du har inte väldigt lågdoserade tabletter med hcl när du måste ta så många? Får du “normal” avföring på hcl?
                😊

                Reply
                • Mattias R Mattias R
                  2 March, 2021    

                  Jag tar kapslar som innehåller ca 500 mg. Det är vanligt att vissa personer behöver större doser. Diarré har upphört sedan jag började med HCl. Undvik att dricka före, under och efter måltider så att magsyran inte späds ut. Och nåt som jag själv är dålig på; tugga maten noga! Prova lägga till enzymer och/eller galla om det inte blir bättre.

                  Reply
    • Annamaria Rask Annamaria Rask
      27 February, 2021    

      Gör du egen kombucha? Jag äter varken socker eller koffein (jag tänker på svart/grönt te). Hur gör du och hur ofta tar du det?

      Sacro-B har jag hemma, men funderar att beställa mjölksyratabletter som du 🙂 Behöver också fixa min tarmflora.

      Stort lycka till ❤

      Reply
      • Alice Alice
        23 April, 2021    

        Jag dricker inte heller koffein i någon form. Jag dricker faktiskt bara vatten – förutom Kvass!! Jag älskar kvass. Och så enkelt att göra! TIPS! (vet inte om det är “fel” att länka till sin instagram här men om du vill kolla hur jag gör har jag några inlägg om kvass!
        https://www.instagram.com/p/CGc0BzFs645/?utm_source=ig_web_copy_link
        https://www.instagram.com/p/CEIJxigAWcl/?utm_source=ig_web_copy_link
        https://www.instagram.com/p/CEHx770ItP_/?utm_source=ig_web_copy_link

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • IC on Läsarbrev: Skyhögt kolesterol på ketoDet här är mycket intressant och värt att hålla ögonen på https://www.technology…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Hehe yes den är man skyldig till! 😅✌
  • IC on Optimerad hälsa med inälvor & organKollade lite mer noga så här är två länkar till de nya gränsvärdena för bly och…
  • Moa on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Mitt bästa (eller snarare sämsta) självbedrägeri är att jag i stunden/perioden t…
  • IC on Optimerad hälsa med inälvor & organKadium och bly gäller väl alla organ men just lever från äldre djur äts ju helst…
  • Martina on Läsarbrev: Skyhögt kolesterol på ketoCoolt! Men vet att Ravnskov inte är super-poppis inom "etablissemanget"... bra d…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Hehe japp prestationsjunkies... en hopplös grupp stressknarkare som avskyr lugnt…
  • Martina on Vikten av olika livsstilsfaktorer & dess faktiska effekter på din framtida hälsa!Ja det är väldigt bra poänger alltihop, det blir en enda soppa men det är ju så…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: