Det är många som kombinerar keto/LCHF med att äta resistent stärkelse för magbakteriernas skull, och det tror jag är superbra!
Det kan boosta viktminskningen, ketonerna och sänka blodsockret hos pre-diabetiker. Jag har skrivit massor om RS här på bloggen, så sök bara om du vill läsa mer. Det här inlägget handlar om hur man kan äta RS på rätt sätt.
Många äter kallt potatismjöl utrört i vatten, och de kan ge problem om det blir för mycket. Det kan räcka med ett par matskedar för att magen ska bli svullen och gasig. Det är ett tecken på att det inte finns tillräckligt med bakterier för den mängden RS.
RS måste man vänja sig vid långsamt. Att inte RS varje dag är inte nödvändigt om man inte har en grym tarmflora som kan hantera det. Jag inter RS en gång i veckan iform av 1dl kokta kidneybönor, och de räcker för mig. Vill jag ha mer så sprider jag ut 1-2 dl kokta till veckans mål. Mer än så behöver inte jag.
Kidneybönor och kokt kall potatis
Ett annan klockren grej är att äta EN, kokt, KALL potatis 1-2 gånger i veckan. Det ökar mängden tillgängligt tryptofan också, och kan verkligen verka humörhöjande. Det är bättre och effektivare än potatismjöl.
Utöver kidneybönor och potatis är banan och morot toppen. 1/2 banan till exempel i en ketopannkaka, eller kalla, råa, rivna morötter. Det gör också susen för tarmfloran, utan att orsaka obehag, gaser och svullnad!
Hur mycket RS får du i dig i veckan?