Vi landade i Shanghai igår efter 12 dagar på Hainan och 3 dagar i Hongkong. Hainan är en ö i Sydkinesiska havet, även kallat “kinesiska hawaii” som ligger i höjd med Thailand. Hainan var hyffsat trevligt, men Hongkong var bara kaos! I vanliga fall brukar jag ta minst en trekking-tur i Hongkong, tycker att det är hela grejen där för de har fantastisk natur. Även om de bor 7 miljoner människor i Hongkong är 80% obebyggt och med alla sina bergiga naturreservat känns det verkligen inte så tätbefolkat som det är. Den här gången bodde vi istället mitt i Central och spenderade varje dag med olika business-ärenden. Det var sjukt tråkigt, trångt och jobbigt.
Det värsta med Hongkong är maten som är en kombination av kinesiskt och brittiskt: friterad formfranska med korv och té, eller nudelsoppa, stek och gröt… alla rätter är helt knäppa så man får alltid specialbeställa och trixa lite.
Den här frukosten i Shanghai kändes som en dröm i jämförelse, och gott var det också! Riktigt kaffe, riktiga ägg och bacon som är stekt och inte kokt!
Det här är utsikten från vårt rum i vårt nya boende. Nu ska jag ut på en promenad i vårsolen och samla ihop mig själv lite, sen ska jag fortsätta gnällandet med ett inlägg om nackdelar (och dess lösningar) med nomadlivet 🙂
Appropå Brittisk mat, så besökte jag Malta i höstas.
Malta är väääldigt Brittiskt. Maten var rätt kass. Min hotellfrukost bestod av tre äggulor och en kopp kaffe från dag 3. Den övriga frukosten på buffén bestod mest av rostade brödskivor, kladdigt bacon, vita bönor, marmelad och till och med de kokta äggen såg oaptitliga ut. Hur lyckas man med det…?
Lunch/Middag ute på restaurangerna hade i stort sett samma maträtter på sina menyer, och det var Pommes till ALLT. Det gick att beställa omelett vilket var bra tyckte jag, och den serverades med Pommes. Jag sa till att jag inte skulle ha några Pommes till min omelett och servitören undrade om han hörde rätt…typ.
Mycket konstig mat! Annars var det fint på Malta om än stenigt.
Kämpa på!!! 😀