Nå målen!

Det finns ett citat som lyder “varesig du tror att du kan, eller tror att du inte kan, så har du helt rätt!” och det är lika talande som det är sant! Allting handlar om mindset – din inställning! Jag ska inte hyckla – min inställning suger verkligen ibland och jag kan vara världens gnälligaste människa. “Åhh det kommer aldrig gååå… det är för svårt” “jag är för trög” “jag är för svag” “jag har inte tillräckligt med de eller de” osv och det har aldrig tagit mig någonstans och kommer inte ta dig framåt heller. Jag tycker att vi lägger gnällandet och ifrågasättandet på hyllan helt enkelt för det hjälper oss inte!

Så du har ett mål eller en önskan? Bra! Stoppa där för ett tag, jag vill inte höra några “men” för det är där du sätter käppar i hjulet för dig själv. Det spelar ingen roll vad som kommer efter “men” för det är bara ursäkter och inte riktiga anledningar. Kolla runtomkring dig, överallt genomför människor de mest fantastiska sakerna. Når sina mål och uppfyller sina drömmar. Det kan du också göra, oavsett hur dina förutsättningar ser ut kan du nå dit du vill! Jag är 100% säker.

Först, fråga dig själv varför du vill nå ditt mål. Ibland kan vi ha starka önskningar om något som vi verkligen inte har tänkt igenom. Har du någonsin hört talesättet “var försiktig med va du önskar dig, de kan slå in”? Det är en liten påminnelse om att de vi verkligen vill ha, eller de vi tror att vi vill ha plötsligt kan dyka upp rakt framför oss och då gäller det att känna sig själv tillräckligt bra för att veta vad man ska göra med de. Är du 100% säker på vad du vill ha och hur dina mål ser ut? Bra!

Du kommer aldrig klara de!” sånhär kritik kan man få av de bästa av vänner och då är det såklart lätt att tro att det är sant. Det är de inte! Ingen känner dig bättre än dig själv och har du bestämt dig för något så kör, du kan ha oddsen emot dig men ingenting är omöjligt och då menar jag ingenting! Jag har fått höra att jag inte kommer klara det ena eller de andra från lärare eller andra auktoritetspersoner, så många gånger att det har blivit som en sport för mig att bevisa motsatsen. Och jag har vunnit – alla gånger!

Strategi är en viktig sak. Att ha en planering och en ungefärlig tidsplan. Det kan ibland vara lätt att tänka att man ska “ta det som det kommer” eller “göra sitt bästa” och det är väl bra men en bra planering är ännu bättre! Återigen ett vist ordspråk “misslyckas du med att planera, planerar du att misslyckas” en sanning med modifikation kanske, men jag följer den!

Självinsikt. Sokrates sa “känn dig själv” och han har rätt. Det är det viktigaste man kan göra! Om du vet om dina svagheter kan du planera in dem också! Det är mänskligt att göra misstag och ibland kanske man avviker från sin planering lite, men få då inte panik! Förlåt dig själv och gör bättre nästa dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.