“Vad är det där?” är ofta första kommentaren jag får på instagram när jag lägger upp en matbild. Eller “Vad är det där!?!?! Är det bröd??” “Är det pasta??” “Är det glass??” … suck, nej. Det är pannbiffar för sjutton hakar. Pannbiffar!
Min söndagstradition är att göra matlådor för åtminstone ett par dagar framåt, ibland blir det helt enorma storkok som räcker i 2 veckor. Förrförra veckan gjorde jag pulled duck (långkokt anka) och broccolimos som räckte i nästan 2 veckor och efter 13 dagar ville jag spy bara jag såg den där ankan i kylen. På sista fredagen gick jag till Subway och köpte en double melt (double meat, double cheese och extra majonnäs) istället.
Igår gjorde vi en stoooor batch ketobiffar, skaldemansbiffar, LCHF-biffar… vad man nu vill kalla dem… tror de kommer att räcka ett tag eller vad tror du?
Jag vet inte hur många biffar detta blir, men det blir jättemånga.
INGREDIENSER
4kg fläskfärs
1L grädde
12 äggulor
100g smör
Salt, vitpeppar och svartpeppar
GÖR SÅHÄR
Ta en gigantisk bunke eller två och rör ihop allting. Om du behöver lite mer stadga kan du ta lite fiberhusk i, men det har inte jag. Forma pannbiffarna och stek. Lägg i matlådor och fyll kylen och frysen!
Som du ser har jag blivit mer mejeriliberal det senaste och har både grädde och ost i maten liten då och då. Det är för att jag varit mejerifri så länge, och här i Kina är det verkligen tråkigt. Ska man vara super low carb, inga mejerier, inga substitut, inga sötningsmedel så får man äta typ samma sak dag ut och dag in. Jag kan göra det i några månader mensen vill jag festa till det med något GOTT för en gång skull! Nu tränar jag ganska mycket och mejerier är ganska boostande för muskelbygget tycker jag. Det är ju inte för inte som det är så poppis med vassle och kasein i byggarkretsar, så då tycker jag att jag kan ha lite grädde och ost i min mat. Åtminstone nu i jul 😉
Jag undrar, varför bara äggulor? Jag försöker köra strikt keto och har bara lite grädde i kaffet, blir pannbiffarna okej utan grädde?
Bara äggulor = bara fett, med äggvitan får man upp proteinet också men det finns inget som hindrar att man slänger i hela ägg 🙂
Ha ha ha klart det är pannbiffar!. Förstår du blir trött på att äta samma efter 13 dagar 😉
Önskar jag kunde göra mer storkok och ha samma mat i några dagar. (blir högst två dagar här, sen får familjen panik, de äter dock inte LCHF)
Jag gottar mig med mejerier på helgen, för mycket/ofta funkar inte :/
Tänkte fråga om du får sån där råhunger när du bygger styrka/muskler? Jag är inte ketoadapterad men lchf och de perioder jag verkligen fokuserar på att lyfta tungt och verkligen ta och träna regelbundet får jag sån pump känner mig svullen i musklerna och blir så himla hungrig. Delar denna känsla med fitfam och undrar var det kommer sig av? Är det kroppen som behöver fler byggstenar eller är det helt enkelt pga att kroppen vill ha mer energi? Och skulle älska ett inlägg om muscle recovery och hur man kan förbättra denna.
Jag tror att det är proteinsyntesen som är uppskruvad och att kroppen skriker efter mer byggmaterial! 🙂 Kan också bli så superhungrig ibland men då får jag köra tyngre än jag kan göra nu (pga gymmet). Muscle recovery alltså… ska se om jag kan formulera hur jag tror att det funkar!