Bild från när jag föreläste i Norge
Att börja doktorera är det bästa jag gjort!
Jag känner att jag har blivit så mycket bättre sedan jag började forska själv, och att jag får chansen att jobba med mina negativa egenskaper som jag redan hade börjat jobba med. En grej är till exempel att jag kan vara väldigt tvärsäker på saker och ting, och det har luckrats upp lite de senaste åren men nu som doktorand har jag fått lov att ta bort den egenheten helt och hållet. Jag vet ju att jag inte vet så mycket egentligen, det är bara hur jag uttrycker mig. Jag förstår inte alltid hur det låter.
Mer noga och ännu mer experimentell
Hur man uttrycker sig är extremt viktigt och jag har börjat bli ännu mer noga med orden. Jag märker det nu när jag skriver på en ny bok att jag har mer disclaimers än någonsin och det känns bra, för jag vill verkligen att människor ska förstå mig och undvika missförstånd.
En annan sak är att jag börjat experimentera mer vilt sedan jag började doktorera. Jag går mer all in i biohacking-livet och är noggrannare med att dokumentera och göra seriösa N=1 experiment som är noga uttänkta. Det känns som att jag får ut mer av den här livsstilen nu.
Öppensinnad till max
Om jag var open minded innan så är det ingenting mot nu. Bara för att mitt universitet och mina handledare har lite åsikter som är triggers för mig, så måste jag jobba med mina “beliefs” kring saker hela tiden. Jag måste inse att det inte måste vara som jag tror, eller som jag tror att jag vet, det kan vara på något helt annat sätt. Det känns som jag är lite mer ödmjuk inför andra åsikter, jag tror det i alla fall!
Så summa summarum tror jag att information och inspiration från mig är lite bättre nu än innan, och kommer att fortsätta att bli ännu bättre! 🙂
Det jag lärde mig under mina studier är att man bara blir/är “Still confused but on a higher level” då studier och forskning (om jag gissar) gör att man inser allt man INTE kan eller förstår….
BRA CITAT!!! 😀 Still confused, but on a higher level!
Hej Martina?
Hur ligger det nu till med vin och blodsockerhöjning? Behandlar kroppen alkohol som kolhydrater och protein?
BS sjunker av alkohol så man kan para alkoholen med carbs för att få en jämn kurva.
Hej Martina,
Jag är intresserad av ett par Juniperus blue blockers. Har du något samarbete med dem (rabattkod), dels för att dig cred eftersom att det var genom dig jag hittade dem, dels för att få lite billigare pris.. 🙂
Kul! Jag tror inte att de kör någon rabattkod längre men kanske om du använder denna länken: https://juniperuseyewear.se/?wpam_id=2
Hej Tobias,
Helt riktigt. Du stödjer Martina om du använder länken som hon gav dig. Vi har inga generella rabattkoder men kontakta mig via kontaktformuläret på https://juniperuseyewear.se/contact/ så ska vi nog kunna ordna någon form av rabatt till dig.
/Martin på Juniperus
Vi utvecklas hela tiden och jag ser livet som en ständigt pågående hypotesprövning. Med tanke på det så är det viktigt för mig att alltid vara nyfiken, nyanserad och öppensinnad. Det är en av anledningarna till varför jag tycker att vi har en givande ”relation” eftersom vi inte håller med varandra i alla avseenden :).
Haha ja det är bra att inte hålla med varandra så att hjärnan får jobba lite!
Tack för att du berättar om din kunskap:)
Härligt ju! Visst är du på Liu nu? Upplever själv att min ketokost inte får gehör bland ngn alls varken kollegor i regionen eller studielärare mfl. De tycker bara jag är galen så har valt att hålla tyst istället ? Du peppar mig alltid till att tro på det jag gör trots läkarstudier där alla är fetträdda. Så nu kan jag iaf kanske hänvisa till att en forskare på Liu gör så här 😉
Finns flera forskare på LiU som käkar fett 🙂
Coolt! Några som man kan följa? Om dom är offentliga såklart
Fredrik Nyström kan du ju kolla in 🙂 Han finns på youtube bland annat.
Och här sitter jag och bläddrar i en bok jag fick idag med tretton sidor under rubriken “Hur vet du det?” vilka tipsar läsaren om hur man granskar studier mm och även tolv sidor med referenser. Inte bara att skriva en bok idag 😉 Martina; fortsätt vara ditt genuina jag! Ja och boken jag sitter med
här är av den sämre läsningen så skriv på nu, behovet av god litteratur växer…
Ja den där länken om fiskprotein jag ville ha i mail, kan du dra iväg den igen då mailen är fixad // tack
Är så tacksam att du delar med dig av all din kunskap!
Jag som jobbat på ett universitet i 15 år med att stödja forskare kan inte annat än applådera din inställning och självreflektion. Tyvärr verkar du vara undantaget som bekräftar regeln av alla forskare som tror de blir experter på allt utöver sitt eget område. Typ personalfrågor, ekonomi och styrsystem, marknadsföring och studentrekrytering osv. osv. Heja dig!
Haha jag insåg detta på Chalmers också att doktorand = expert på allting! 😀 Jag brukar skoja väldigt mycket om det själv med mina kompisar och ge råd i områden jag inte har en aning om bara för att det är “doktor Johansson” som säger så haha!
Dina insikter verkar inte vara en genomgående trend i forskarvärlden, om man uttrycker det försiktigt. Kanske man avtrubbas när man forskat många år, vad vet jag.
Härligt! Vore fantastisk bra för hela samhället om man ägnade sig åt kritiskt granskande förhållningssätt istället för att alla ska tycka en massa baserat på inga kunskaper alls. Det är en farlig utveckling i ett samhälle där kunskaper inte värderas högt och att det inte finns respekt för det oerhörda arbete som ligger bakom forskning och kunskapsinhämtning. Därmed inte sagt att man bara ska gå på förnuft, man måste ha känsla ibland. Men primitiva känslor baserat på okunskap rädsla och egocentrisk livssyn gagnar ingen allraminst en själv
Det är intressant hur vi ändrar oss, jag tycker att du alltid har framställt dig själv som ganska ödmjuk och att du kan ha fel ibland.
Ja men inte jämfört med nu, och det kan säkert bli ännu bättre 🙂
Vilken fin självreflektion!