• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

[Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha [Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha vetenskapliga referenser osv! ☝] Jag har snöat in TOTALT på stress-resistens det senaste (s.k glukokortikoidreceptorresistens som förkortas GRR) & förfasas över hur otroligt destruktivt kronisk sympatikus-aktivering (fight & flight) kan vara, särskilt med tanke på att (vissa av oss 🙋‍♀️) är naturligt böjda åt det hållet!

Vi har dock alla olika stress-känslighet beroende på mängden kortisol- & T3-receptorer, ålder, kön, genetiska faktorer & hur vi funkar i stress-läge: Vissa blir super-motiverade, andra hyperkänslig eller tvärtom avstängda eller passiva. Utbrändhet brukar gå mer åt det apatiska hållet, men oavsett upplevelse så verkar just överdriven stress-signalering vara extremt skadligt för hela systemet, om det får tugga på år ut och år in, utan tillräcklig motreglering!

ALLT blir liksom lidande till sist. Det läskiga är att för typ 30 år sedan var GRR eller stress-resistens väldigt ovanligt, men numera har "de flesta" åtminstone något symptom. Oftast flera. 

STRESSBEDÖMNING FRÅN SYMPTOM 🧐
Om du inte kan bedöma din stressnivå för att du inte upplever dig som stressad, så kan du checka av lite hormonparametrar istället: är menstruationerna ok? Matsmältningen? sömnen? Humör & energi-nivåer? 

Det är sällan ett test säger mer än dina egna observationer, men dra dig inte för att boka in ett läkarbesök om du är orolig! ❤️

Om något grundläggande inte funkar, är någon form av stress en TROLIG kandidat! Kortisol, noradrenalin, adrenalin, dopamin & glutamat är ganska toxiska på höga nivåer. Särskilt glutamat som är nervsystemets gaspedal. Har du relativt sett mer dopamin än noradrenalin upplever du troligen inte stress som negativt, men får du stress-relaterade symptom så är det ändå för mycket för systemet! ⚠️

Berätta gärna om du känner igen dig i överdriven stress-signalering eller om du lyckats omprogrammera det!
Hej & Välkommen! Om du är ny följare här, ka Hej & Välkommen! 

Om du är ny följare här, kanske du undrar vad detta är för konto? "Next level biohacking" handlar inte om att chippa sig eller skaffa senaste health tech-prylarna, utan är tvärtom inne på low tech health, basic fysiologi (om hur våra mänskliga kroppar funkar) kryddat med personliga intressen som farmakologi, neurobiologi & hormonlära.

Jag har pluggat biokemi i många år & har snart en PhD i intermedicinska vetenskaper. Det jag lär mig vill jag stöta & blöta med dig som läser här, tillsammans med occasional rants & idéer kring fysiskt & psykiskt välmående. 

Mitt syfte är INTE att visa upp mig själv som "duktig" eller komma med pekpinnar. Då får du följa någon annan, för även om jag befunnit mig i "hälsosfären" i många år, har jag fortfarande mycket att jobba på. Vissa problem som bipolaritet, aspighet osv skriver jag om, andra inte. 

Det finns alltför många frihetsgrader inom konceptet "hälsa" för att någon med säkerhet ska veta allting, så titta gärna mekanistiskt (dvs hur det funkar i form av processer, istället för en massa varför), testa dig fram & glöm inte att ta allt du läser med en nypa oprocessat havssalt *skojar* 😅

Länken i profilen 👆 innehåller mängder med gratis-material så klicka där om du vill läsa mer! ❤️
Nu har snön kommit till mig också!  Videosarna är från igår 👆 djuren hade inga problem alls med lite snöfall, men idag är det plötsligt 2 decimeter och inte ens getterna vågar sig ut i snön. Silkeshönsen ville inte kliva ned från pinnen i morse, så de fick maten serverad där de satt 😅 

Hur mycket snö har du hos dig?
I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på Chalmers & med tanke på det (alltså vad som är toxiskt/giftigt eller inte) kom jag att tänka på en återkommande fråga jag får, nämligen: "jag äter (.....) hur nyttigt/onyttigt/bra/dåligt/farligt är det?"

Jag ser ju allting som relativt & att det därför inte finns något absolut dåligt eller absolut bra. Jag tycker att det beror på massa faktorer - inte minst på vad man jämför med! 

Att börja dagen med en rulle ballerinakex är kanske ingen höjdare, men om det är en person som lär sig att äta igen efter många års ätstörningar är det kanske exakt helt rätt! 

Jag har ju personligen nördat ner mig i en ganska ensidig kost de senaste +10 åren (low carb/keto) så om någon frågar mig om deras frukt-frukost är bra, kommer den inte vara bra från mitt perspektiv. Jag värdesätter andra saker, men även jag (frukt-hataren nummer 1 😅) kan se att frukt-frullen är bättre än ballerina-frullen, men det är fortfarande bara 2 parametrar mot varandra!

Inom toxikologin säger man att det inte är giftet i giftet som är giftigt utan mängden (the dose makes the poison) & jag skulle vilja lägga till att om vi pratar just gifter så har vi alla vår individuella kemiska belastning som påverkar hur mycket som är mycket för just oss. 

Dessutom är vi olika bra på att hantera både livsmedel & olika kemikalier, läkemedel, droger osv eftersom vi har olika genetik & tarmflora, olika avgiftningskapacitet, olika psyken, toleransnivå mm. 

Så jag skulle önska att alla som sitter på en "är (....) nyttigt/onyttig?"-fråga lägger till fler parametrar & kanske tittar på resultaten: dvs energinivå, humör/mående, träningsresultat & övriga hälsoeffekter. 

Det är dock svårt för vem som helst att avgöra hur "dåligt" ett specifikt livsmedel är, för resultaten är ju en kombination av helheten över tid. Men, man kan läsa på, testa att utesluta om man känner sig misstänksam, ersätta med annat, men framförallt känna efter i magen! 

Vad säger magkänslan? 

Det är så jag sållar i vad jag stoppar i mig & det funkar ganska bra! Börjar jag undra "hur dåligt är detta på en skala?" så är det nog inte helt rätt! 

Berätta gärna hur du tänker om det här! ❤️
  • Home
  • Biokemi
  • Powerthinking
  • Dolda matberoenden

Dolda matberoenden

31 March, 2015 Leave a Comment Written by Martina

addicted_fooddolda matberoenden
Det finns så otroligt många dolda matberoenden som gör att många inte lyckas med att leva ett hälsosamt liv. Bröd och mejerier är de två största beroende-livsmedlen, särskilt för personer med känsligt dopaminsystem. Personer som lätt blir trötta och ofokuserade, som behöver action hela tiden för att fungera och somnar på stubinen om man sätter dem framför ett skrivbord. Dessa söker sig lätt till närmsta dopamin-höjare (en smörgås, en bulle, lite godis, en glass) och så har de motivation ett tag till.

Beroende-personer som också är LCHF:are fastnar istället i turkisk yoghurt, grädde, CF och alla möjliga LCHF-varianter av bröd och kex. 

Kaffe och alkohol räknas också in i beroenden, behovet av att alltid ta ett glas vin när man ska vara social eller alltid börja morgonen med en kaffe. Jag vet att det handlar om beroende för jag har väldigt svårt för att börja min morgon utan kaffe och blir väldigt fientlig om något hotar min morgonrutin. Det SKA inte vara på det viset, man SKA inte behöva ha de här beroenden för att fungera men ändå lever vi såhär. I ständig kompensation.

Minimera skadorna av matberoenden
Minska konsumtionen av bröd och mejerier, även feta mejerier och LCHF-bröd/bakverk. Ät ibland, några gånger i månaden på sin höjd men inte varje dag! Jag hade en period där jag bakade LCHF varje vecka och jag märkte hur beroende jag blev av de här söta bakverken även om de bara var stevia i. Det blev väldigt mycket ätande i onödan och det är ju okej om man är smal och vältränad, men mindre okej om man kämpar med vikten!

Kaffe – beroendeskapande eller ej, här är ett inlägg om vad jag anser om kaffe 😉 MEN nu är jag väldigt ambivalent här för jag håller i skrivande stund på att sluta med koffein helt och hållet. Men jag tror ändå inte att ekologiskt kaffe är riktigt så dåligt som många utger det för att vara.

Akohol – minimera såklart, men jag tycker inte att man kan kräva total nykterism. Alkohol är ett gift och kommer alltid att vara, men ett glas rödvin här och där kommer jag att fortsätta att vara för. Blir det alkohol flera gånger i veckan så får det väldigt negativa konsekvenser på sikt.

Socker – socker varje dag eller flera gånger i veckan kommer att skapa inflammation även i små mängder. Spara sockret till speciella tillfällen! Spara också sötningsmedel till speciella tillfällen, cola zero varje dag kommer inte att vara snällt mot kroppen i längden.

Vad är du beroende av? Är det bara kaffe eller är det något mer du har svårt för att stå emot?

Min no 1 addiction är helt klart kaffe, därefter kommer mejerier som en god tvåa! 🙂

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Biokemi, Powerthinking
B3 vs B3 (om flushen)
Skippar fastan nu!

32 Comments

  1. Sabina Sabina
    5 April, 2015    

    Utan tvekan socker!
    Sen mejerier och på tredjeplats celsius 😉

    Reply
  2. Charlotte Charlotte
    3 April, 2015    

    Socker, utan tvekan. Kan inte sluta äta chips eller nötter eller knäckebröd heller för den delen. Som någon skrev här ovanför – så fort jag blir uttråkad äter jag. Fruktansvärt dålig vana och triggar beroendena väldigt.

    Me: hur tar du ditt glycin? Jag får kväljningar om jag blandar det i vatten, sjukligt sött, blandas inte ut utan ligger som en klump på botten och får inte att svälja. URK!
    Hur gör andra med sitt glycin?

    Reply
    • martina martina
      4 April, 2015    

      Jag tror att andra dricker det i sitt té 🙂

      Reply
      • Charlotte Charlotte
        5 April, 2015    

        Blandas det ut bättre om vattnet är varmt?

        Reply
        • martina martina
          5 April, 2015    

          Ja det löser sig då 🙂

          Reply
  3. anna anna
    1 April, 2015    

    Jag var tidigare beroende av keso, speciellt till frukost. Kunde bli galen om keson var slut när jag vaknade. Nu har jag brutit mina frukostvanor och kesoberoende.

    Reply
    • martina martina
      2 April, 2015    

      Va skönt, jag vet hur beroendeframkallande keso är :/

      Reply
  4. me me
    1 April, 2015    

    Socker? Det går lika bra med glycin 🙂
    Det är min nya drog. Hoppas att det avgiftar mig efter de dagliga två litrarna kaffe som jag bälgat i mig de senaste 40 åren.

    Reply
  5. Johanna Johanna
    1 April, 2015    

    Korsberoende: kaffe med mejerier! Helst grädde, eller riktigt krämigt mjölkskum…

    Idag öppnade en fin kaffebar alldeles runt hörnet här hemma. Utmanande! >__<'

    Reply
    • martina martina
      2 April, 2015    

      Oj, där är vi lika! Kaffe + grädde, kaffe + skummad mjölk, väldigt oemotståndligt!

      Reply
  6. Anna-Karin Anna-Karin
    1 April, 2015    

    Nötter – alla sorter. Värst med salta mandlar. Triggar oerhört.

    Reply
  7. HelenaB HelenaB
    1 April, 2015    

    Socker, alltid socker och kaffe. Nykter från sockret dock sedan november 2012 🙂 . Jag fnissar åt din beskrivning om att du blir fientlig på morgonen utan kaffe. Det blir inte jag men jag vaknar liksom aldrig om jag inte får en dos koffein. Resten av dagen går bra utan om jag måste men morgonkicken är svår att avstå från utan att gäspa käken ur led… 🙂

    Reply
  8. Saras Serieblogg Saras Serieblogg
    1 April, 2015    

    Förr var det aldrig så, men nuförtiden är det lätt saftigt, vitt surdegsbröd och typ löftet om en god kladdkaka som kan få mig att falla för frestelsen! Även en god drink är jag svag för. 🙁 En kopp kaffe om dagen var standard förr men nu är det typ 3 koppar.

    Reply
  9. Anna D Anna D
    1 April, 2015    

    Allstå det värsta är socker, pasta och bröd som jag gör allt för att undvika i det längsta. Pasta tycker jag sällan är gott så det äter jag nästan aldrig, men det andra är ju såååå gott.
    Sen är det kaffet som jag inte har ambitionen att avstå, men jobbar på att minska och ta bort mjölken i.

    Reply
  10. Henrik Henrik
    1 April, 2015    

    Choklad, potatissallad (haha):), bröd med mycket smör och lagrad ost. Den enda mejeriprodukten som jag inte vill ha mer och mer av är (äkta) mozzarella. Och då ska det vara i lchf-sammanhang. Alla andra mejerier skapar mer eller mindre beroende hos mig oavsett vad de kombineras med.

    Reply
    • Henrik Henrik
      1 April, 2015    

      Förrutom smör men det tål jag eg inte (inte ens ghee).

      Reply
  11. Ida Ida
    1 April, 2015    

    Socker! Bröd! Pasta! Vad som helst snabbt & mjöligt.
    Har haft en lång period i “återfall” på snabba kolhydrater. Blir arg & besviken på mig själv. Köpte hem vitt bröd förra veckan för skulle “unna mig” en kväll, jag kände bokstavligen hur det gick ut i kroppen! Obehagligt.
    Dina böcker & blogg peppar mig dock! 😉 Tack för de!
    Så när jag va duktig lchf-are märkte jag att grädde & ost triggar mig!
    Älskar kaffe!!! Ibland låter jag det gå några dagar utan bara för att. Men tror inte heller att en kopp om dagen av eko-kaffe är så illa.
    🙂

    Reply
  12. Sonja Stendera Sonja Stendera
    1 April, 2015    

    Tuggummi! och sa kaffe saklart! iallafall pa morgonen har jag svart att avsta….men jag kommer inte att göra det heller 😉

    Reply
  13. Chris Chris
    31 March, 2015    

    Grädde har jag svårt att vara utan. Fettkaffe blir gärna för mycket fett, kan jag tycka. Är man borta bland folk är det lättare att hälla medhavd grädde i en kopp kaffe än att stå och röra ner smör i koppen… Men jag undrar över en sak, hur fungerar mekanismen med att mejerier drar igång insulinet? När man är i ketos, äter max 10-15 g kolhydrater per dag, inget överflöd av protein heller…. vad händer i kroppen då? Insulinet sänker blodsockret (som redan är lågt)? Det finns inget (inte mycket i alla fall) socker att tillgå (dock glukagonreserven i levern)? Insulinet stänger av fettförbränningen? beta-oxidationen och/eller ketosen? Men det finns ketoner i blodet att tillgå….? Jag har svårt för att fatta mekanismen….kan du förklara?

    Reply
  14. Astrid - handarbete, barn och åsikter Astrid - handarbete, barn och åsikter
    31 March, 2015    

    Bröd, helt klart. Jag har också märkt (vilket jag inte trodde om mig själv) att jag just är en “full rulle”-mänska. Har alltid tänkt att jag har skrivbordsjobb men insett att de flesta jobb visserligen utspelar sig på ett kontor, men där jag ränner runt hela dagarna. När jag har just skrivbordsjobb, då äter jag mer. Måste lösa uppgifter konstant, annars blir jag uttråkad och typ… fikar.

    Eller som nu när jag är gravid och har helt urballade hungersignaler – bröd, bröd, bröd. Det jobbiga är att det finns hemma då maken inte kan leva utan bröd och ungen går att muta med en macka 😉 Däremot kan jag leva utan kaffe under graviditeten, men sen vet jag att den kommer komma tillbaka. Funderar dock på koffeinfritt. Troligen är amning på koffein en dålig idé, men kaffesmaken gör sig bättre i en Bullet Coffee än vad te gör. För när ungen är ute är ute och jag börjar få min kropp ifred ska rutinerna tillbaka!

    Reply
  15. Johanna Johanna
    31 March, 2015    

    Hej Martina,
    Tack för all inspiration! När jag är hungrig innan maten är klar (och det är jag ofta) kan det bli mörk choklad, valnötter, ostrullar med smör, smörskivor, brieost, mandlar. Det som jag har svårt att sluta stoppa i mig är ostrullarna… Vad brukar du göra om du är hungrig innan maten är klar? /Johanna

    Reply
    • martina martina
      1 April, 2015    

      Jag har inget problem med att vara hungrig, så om maten inte är klar och jag är vrålhungrig så väntar jag ändå tills maten är klar 🙂

      Reply
      • Edelweiss Edelweiss
        2 April, 2015    

        Ofta när jag blir väldigt hungrig så får jag en slags ångestattack; jag känner en stark panikkänsla, börjar gråta och vill bara skrika av förtvivlan. Av liksom ingen anledning! Det tog ett tag innan jag kopplade ihop det med maten, för jag får inte de vanliga hungerskänslorna,som tex att magen kurrar… Och när jag väl ätit så försvinner ångesten! Mycket skumt. Jag misstänker att det är någon/några signalsubstanser som kommer i obalans, och det vore bra att veta vilken/vilka, och vad jag kan göra för att undvika dessa ångestattacker. Har du någon idé? (Jag kan tillägga att jag är nykter sockerberoende…)Tack för övrigt för en fantastisk blogg!!!

        Reply
        • martina martina
          2 April, 2015    

          Det är nog serotoninet som dalar. När du känner hunger: andas lugnt, in genom näsan och ut genom munnen. Säg till dig själv “allt är okej, kroppen klarar sig utan mat, jag överlever, det är lugnt” samtidigt som du andas och fokuserar på din andning. Visste du att rekordet för fasta är över 382 dagar? Alltså NOLL mat, endast VATTEN i över ett år! Om du bara får i dig vätska och elektrolyter så kan du gå flera dagar utan mat (jag säger inte ATT man ska gå i flera dagar utan mat, men det är INTE farligt)

          Reply
          • Edelweiss Edelweiss
            2 April, 2015    

            Tusen tack för ditt svar, Martina! Men vad finns det att göra biokemiskt? Vilka aminosyror eller vitaminer höjer serotoninet? Det känns nämligen som att ångesten till 95% är rent fysisk, eftersom jag redan använder andningen och positiv psykologi i dessa situationer… :/

            Reply
            • martina martina
              3 April, 2015    

              Vitamin B6, 5HTP, Magnesium. Magnesium är den bästa ångestdämparen jag har testat hittills, jag använde Mg oxid men citrat ska funka också 🙂

              Reply
  16. Anna Anna
    31 March, 2015    

    Har svårt att ersätta min mjölk i kaffet med ex kokosmjölk eller helt svart.
    Oftast så klarar jag mig med 1 kopp per dag, en dålig dag blir det nog 3 koppar 🙂
    Jag måste också vara försiktig med nötter för det blir lätt för mycket.

    Reply
  17. Sara Sara
    31 March, 2015    

    Te med mjölk är min Akilleshäl. Men jag ska köra en mjölkproduktsfri månad nu, och genast sjönk tedrickandet från 2 enorma Indiska-koppar (rymmer typ 75 cl) om dagen till ca 4 i veckan. Jag saknar det, men har itne fått några fysiska abstinensbesvär, som tur är. 🙂

    Reply
  18. Frida D Frida D
    31 March, 2015    

    Herregud, socker, socker, socker. Rysk youghurt och grädde när jag “är på LCHF”. Smörgåsar – förr. Dingdingdingdingding! Hjärnan plingar som ett casino i Las vegas. Oh ja, jag är väl medveten om det, och mer och mer öppen med det. Då känns det känns bättre, och det blir mer accepterat, att vara beroende, missbrukare, och – att tacka nej. Jag frågar mig inte längre VARFÖR kan jag inte låta bli!?!? för jag vet varför. Jag gör så gott jag kan. Jag önskar att jag aldrig, aldrig hade fått smaka socker som barn.

    När det gäller alkohol – om man kan har kontroll över sitt drickande, som jag har (och INTE har när det gäller socker), så tror jag inte att det gör så mycket att ta lite ibland om man är frisk. Samma sak med kaffe/koffein. Det framförs en del rätt bra argument för att kaffe skulle vara nyttigt. Men jag avskyr kaffesmaken, och jag behöver inga fler beroenden.

    Alkohol är skadligt för unga, man kan stanna i växten, bla bla bla…
    Med det sagt så kan jag konstatera att SOCKER har förstört oändligt mycket mer för mig än alkohol. Alkohol är INTE farligare än socker, OM man har den här läggningen. Det vet man inte förrän det är försent.
    OK, ny månad i morgon, jag ska hämta ut ett paket från MMsports (wiho, tagga tagga rövspark sätt fart!).

    Tamejtusingen vad jag gillar dig Martina, jag kallar mig också för en biohacker nu. Jag läste igenom hela bloggen härom helgen. Du inspirerar mig till att tänka annorlunda. Ta den enklare, smartare vägen. Inte bry sig så mycket om andra, inte vara så självupptagen på DET sättet. Typ om jag vill bära neonrosa kläder utochin och bakofram och hoppa på 1 ben baklänges barfota genom stan så gör jag det, haha.

    Dina böcker ligger alltid framme här. Du har inspirerat MIG till att börja skriva, något som jag inte gjort på länge (typ grundskolan) – dock en annan genre. Det blir en sci-fi dystopi, haha. Tyvärr så hittar jag inte dina bikinifitnessbilder i bloggen längre, jättesynd för de är så inspirerande – och talande – för de som inte vet vad LCHF är/gör/kan göra, eller vill veta.

    kramkram

    Reply
  19. Göran Löwenberg Göran Löwenberg
    31 March, 2015    

    en gång i veckan(fredag med kunder), PIZZA ÖL GRAPPA!!! Otäckt gott och farligt, skall åtminstone försöka hitta glutenfri pizza

    Reply
  20. Julia Julia
    31 March, 2015    

    Min största addiction var Cola Zero fram till 1 december. Hela livet var den min bästa kompis. Not anymore! Har aldrig mått så bra som nu. Dricker bara vatten numera och tycker faktiskt det är gott (det hände _aldrig_ under Zerotiden).

    Keep up the good work med kaffet 🙂 You can do it!

    Reply
  21. Jassa Jassa
    31 March, 2015    

    Jisses! Kaffe och rödvin asså..

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Martina on B3 flush som funkar!Absolut! :)
  • Camilla Timén on B3 flush som funkar!Hej! Jag har lite svårt att svälja tabletter och kapslar. Kan man ta ut innehåll…
  • IC on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratGör ett nytt försök med länken https://martinajohansson.se/skoldkortelhormonet-r…
  • IC on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratHej Frida! Bland annat här har Martina skrivit om det i bloggen och även på fler…
  • Frida Gylner on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratHej Martina! Jag har plötsligt börjat lägga på mig vikt runt rumpa och lår. Dett…
  • IC on Om binjurarna & fettförbränningen!De beskriver att det bla kan vara T4 och T3 som är skevt och kan vara orsaken ti…
  • Nanna on Varför smala blir sjuka | STRESS värre än insulinresistens?Hej Har en fråga ang carnivore,har ätit det i en vecka(kött/ägg)mätte första ggn…
  • Katarina on Frågor & svar – ALLT om progesteronkräm!Hej Martina! Mycket spännande info här! Efter en stressig period har jag fått sy…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: