Ja nu har vi väl stått och tittat genom nyckelhålet länge nog och inte har det hjälpt oss särskilt mycket.
Det är dags för en ny livsmedelsmärkning som är till för konsumenterna, och som gör det enkelt att välja mat som verkligen är bra för oss människor.
Mat som inte bidrar till inflammatoriska sjukdomar, övervikt och ätstörningar. För att kunna hjälpa konsumenter att göra bra val i mataffären har vi nu satt ihop en oberoende expertgrupp där jag själv har fått äran att vara Vice Ordförande!
Det är verkligen ett jätteroligt, spännande och ärofyllt uppdrag med oändliga möjligheter.
Just nu sitter jag på tåget hem till Göteborg, mätt och glad efter en ordentlig lunch på Jensens med gruppen. Hoppas du får en mysig lördag!
Bra att du får vara med där bland “gubbarna” och att de inte är rädda för att ta in en kvinna. Det gillar jag! Du är för övrigt väldigt bra och jag följer dig varje dag.
Ha en fin vecka!
Tack! Det va roligt att prata med “gubbarna” de är hur snälla och gulliga som helst och de LYSSNADE verkligen på mig. De är gamla & erfarna (äldre än mig i alla fall) & jag är blyg & mer osäker men de gick fint och jag fick jättebra respons. Faktiskt roligt att va enda tjejen haha, ordentlig kontrast i gänget 🙂
Låter som en klok idé med matmärkningen. Jensens Böfhus är dock en av Stockholms i särklass sämsta restauranger. Åtminstone den på Vasagatan. Men lycka till.
Kanon, hade varit ännu bättre om ni även kunde höja priserna på onyttigt o sänka på bra produkter.
Socker är farligt, men det fattar inte de flesta, de är bara rädda för fett!!!!
Det låter ju super bra!
Jag har en fråga…. spelar det någon roll om man tränar kondition och styrka på samma pass? jag brukar köra ca 30-40 min crosstrainer (tror jag det heter!) sedan styrka med egen vikt eller medicinboll eller pilatesboll ca 20-30 min. är det bättre att dela upp passen? vad har det för effekt att göra som jag gör eller dela upp? jag kommer ha väldigt svårt att hålla igång en timme (som jag vill träna minst om jag har tid) med antingen styrka eller kondition…..
Jag är ingen LCHFare men jag måste säga att jag tycker om din blogg väldigt mycket. Jag älskar dina science inlägg! det är så kul att lära sig om träning och så. jag försöker vara en svamp som suger åt sig all kunskap om träning/kost som möjligt, det är roligt att se hur många olika infallsvinklar man kan ha! 🙂
Intressant! Men vilka ligger bakom experimentet och vilka utgångspunkter finns i gruppen utöver din?
Det finns inga experiment, det är en oberoende expertgrupp 🙂
Jo, fast… Kommer det att vara er grupp som launchar hela grejen, eller vilka står bakom er? Och du är visserligen oberoende vad gäller företag och industri, men du har ju väldigt tydliga åsikter om kolhydrater till exempel 😉
Vi är helt eniga i gruppen vad gäller kolhydraters effekt på hälsan. Det är ingen som står bakom oss, vi är bara experter som ska titta på mat och se vad den innehåller. Ett livsmedel med högt sockerinnehåll är inte bra mat för människan, men det får avgöras från fall till fall. Det är ingen i gruppen som har koppling till industrin, och vi är alla överens om hur vi ska bedöma livsmedel 🙂
Riktigt bra!!! Äntligen! Nyckelhålet har orsakat många felaktiga val och ohälsa. Tack för att ni gör detta.
Så himla spännande!! Ser fram emot att få veta mer 😀
Med dig som VO för gruppen kommer det ju bara kunna gå bra. Jag ser fram emot att få veta mer om detta och längtar tills det kommer till butikerna så vi får hjälp på traven! <3
Du är fan bäst!
http://thinspo.shapemeup.se
Nästan för bra för att vara sant! 🙂 Grattis!
Åh, vad bra!!! Och grattis till din post i gruppen 😀
Det där låter ju riktigt spännande och nästan för smart för att finnas på riktigt! 🙂 I vilka butiker kommer märkningen att finnas?