Bild från mitt instagramkonto: highfatfitness
Mitt inlägg om fläsksvålar väckte väldigt starka känslor, mest positiva faktiskt men några negativa också. Det är ett intressant fenomen att så många identifierar sig så mycket med ett visst sätt att äta, eller ett visst livsmedel – jag ska skriva ett längre inlägg om det tror jag.
Självklart får alla äta precis vad de vill, men med kunskap kommer också ansvar och det är just kunskap och förståelse som jag vill sprida. På grund av alla “hur ska man äta”-frågor tänkte jag bli bättre på att dokumentera hur jag äter; helt enkelt hur ketogen kost ser ut när man vill kombinera den med fitness (låg fettprocent, prestanda och definierade muskler) men för att det här inte ska bli en matblogg så har jag mitt instagramkonto till det 🙂 Det är inte mycket mat där ännu men det kommer, ni hittar mig på @highfatfitness
Tänker på resistent stärkelse. (har läst din senaste bok).
Bambuskott är det resistent stärkelse i det för bacilluskerna och så tänker jag på Shirataki-nudlar som är gott att ha till maten.
Hur är det med dessa o resistent stärkelse?
Gällande mat, jag läser en psykologikurs just nu där jag har kommit i kontakt med en diagnos som kallas “Ortorexi Nervosa”, lite ett beroende kring kvalitén på maten man äter, nära besläktad med Anorexi, men gäller Kvalitet istället för Kvantitet.
Intressant läsning iaf, kan ge en anledning till varför en del är så kinkiga när det gäller diskussioner kring kostvanor.
Kvalitet finns det alldeles för lite av här i världen. Vågar man tro att “Nervosa” i den där symptomen anspelar på den nervositet och frustration man kan känna inför den utbredda bristen på kvalitet på allt möjligt? I så fall vill jag ha den diagnosen.
Superkul att du lägger upp bilder på dina måltider! När ändå kosttemat diskuteras, så snubblade jag tidigare idag över detta blogginlägg (det översta), som handlar om en familj som äter enbart kött och inget annat: https://eatmeatdrinkwater.wordpress.com Inga grönsaker eller annat what so ever. När jag läser om detta undrar jag om 1) det verkligen är hälsosamt? och 2) om man verkligen KAN få i sig allt som kroppen behöver via en köttdiet? Jag tänker då främst på exempelvis C-vitamin som väl inte finns i kött? Skörbjugg till exempel, borde man inte få det? Vad är din åsikt om detta? 🙂
Tjejen i inlägget jag länkade ser ju sjukt fit ut också, utan någon som helst träning! Man blir ju lite nyfiken liksom! 🙂
Den dieten är lite för extrem även för mig, men så länge man även äter inälvsmat så får man ju även i sig C-vitaminet. Mer än så vet jag inte 🙂
Jag läste igår, tror jag att det var, att du äter Finncrisp och något annat hårtbröd. Jag blev lite förvånad med tanke på att gluten inte är så bra för kroppen.
Vänligen //Linda
Jasså vart läste du det? 🙂 Om du läste det på någon blogg eller i ett forum, så var det nog inte sant.
Haha jag läste också det igår eller väldigt i närtid.
Var tvungen att dubbelkolla var och det var när jag läste ett av dina (som vanligt intressanta) inlägg (http://martinas.nu/kortisol-serotonin/) som det var en länk till ett gammalt inlägg (ett år sen): http://martinas.nu/ta-dig-utanfor-komfortzonen-5-steg/
Där svarar du mycket riktigt i en kommentar att du äter både finncrisp och flatbröd.
Jag antar att det var sant då, men har ändrats?
Åh. Ja är det många som undrar så är det ju en bra idé såklart. Annars har jag njutit så av att din blogg är en fristad från chiapudding och pofiberfrallor och kesobananfiberhuskpannkaka med steviahallonkvarg. Ren mat är inget bekymmer för mig men att stå emot suget och lusten att experimentera i köket kan vara det!
En annan sak. Fettfasta är guld för mig. Men jag dricker inte kaffe (av hälsoskäl, tycker att det är gudomligt gott) och fettdryck på olika örtteer blir lätt blaskig. Vad tror du om buljong på morgonen, höjer man blodsockret med det?
Eller förresten nu var jag nog orättvis. Tror inte alls att du lägger upp bilder på frallor och pizza. Det är bara skönt att kunna läsa om kost och näring utan att börja tänka på att äta.
Buljong brukar ju innehålla runt 0 kalorier, och inga kolhydrater så det är nog lugnt. Min blogg innehåller inte mycket mat, det är på instagram som jag ska börja posta mer matbilder 🙂
En del är verkligen beroende av sin mat dom alltid ätit, bryta ett mönster är inte de flestas starka sida. Du är en sann inspiration Martina, så klok! På tal om något annat, jag har som dig stort intresse av neurokemi, trots att jag är en simpel undersköterska som arbetar inom psykiatrin. Hade varit kul och intressant om du skrev inlägg om läkemedel (neuroleptika, SSRI-preparat) Kram
Jättebra tycker jag! Ser fram emot det!
Har ätit lchf fyra år nu men börjat bli mer liberal. Dock efter att jag läste ditt inlägg om insulinindex härom dagen så är jag helt inne på att äta grönsaker, mest gröna, fett kött och fisk samt naturliga fetter. Är lite rådvill och inspirationslös till hur man kan äta då, speciellt och framför allt när man behöver något snabbt och inte hinner steka kött osv. Så lite inspiration blir jag jätteglad över!
Ser verkligen framemot att du ska skriva mer om vad du äter. Är nyfiken på ketogen-kost!
På instagram, aldrig här på bloggen!
Hej!
Om proteinet i fläsksvålarna, gäller det all form av gelatin?
Stephanie Keto Person pratar ju mycket om den här produkten och hur bra den är: http://www.iherb.com/Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Beef-16-oz-454-g/52774#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=great%20lakes&rc=126&sr=null&ic=1
Förrvirrande 🙂 Är ju också gelatin.
Tack för en amazing blogg!! Har följt dig sen healthy prawn 🙂
Det är absolut inte samma sak 🙂 Jag ska skriva ett inlägg om det längre fram!
Japp, keep up the good work. Du kan lite mer än de flesta och vi tar bara åt oss
Hela ämnet mat är ett känsligt ämne som väcker känslor har jag insett. Detta genom att folk har ständigt ifrågasatt vad jag äter och hur jag äter (vilka tider och hur många mål per dag). Alltså – ett ständigt ifrågasättande om min kost och … det är ju okej. Om det inte vore för att när jag börjar ifrågasätta tillbaka och plockar upp fakta om den mat (skräp) som de äter så blir det ett himla liv. Knasigt!