2015 är året då det kommer komma fler proteinbars och proteinprodukter med protein från insekter istället för större djur som har större miljöpåverkan!
På bilden är EXO – en proteinbar gjord på syrsor. Många urinvånare äter insekter i stor omfattning och det är troligt att människan har gjort det under nästan hela sin existens – förutom vi i väst som tycker att bara tanken är motbjudande. Att använda insekter till att proteinberika produkter är miljövänligt och produkterna har hög biotillgänglighet och bra näringsvärde!
Vad tänker du – kommer vi börja använda insekter mer vid livsmedelstillverkning?
Kan du tänka dig en sånhär proteinbar?
Jag måste nog säga att jag tycker barsen ser jättegoda ut och tycker att idén är innovativ och cool men jag tror att det kommer dröja ganska länge innan det blir “mainstream”
Hellre insekter resten av mitt liv än socker och kolhydrater så mycket som en dag!
Jag har väntat lääänge på att det ska dyka upp insektsköttbullar, burgare och diverse alternativ. Om vi hade haft mer spännande insekter än myror så hade jag säkerligen promenerat ut i skogen och försörjt mig själv. Jag antar att Timon och Pumba har inspirerat mig, de har möjligtvis även inspirerat en del överklassfolk som äter myror doppade i choklad och serverar sniglar på sina fester.
Insektsbar låter jag nog bli dock.
Hej! Vi funderade faktiskt på att ha en insektsfarm ett tag. Det finns ju i Sverige, men som agn för fiske. Jag tror faktiskt inte att det kommer dröja så länge innan det är mainstream. Inte att man äter hela insekter som man gör i många delar av världen, men just som mjöl i proteinbars och andra livsmedel. Jag har tänkt köpa “cricketflour” på nätet, men det är så himla dyrt. Om du stöter på något billigare alternativ i Asien får du gärna tipsa!
Coolt, det ska jag definitivt göra!
Absolute
Men man skall fundera på vad som jämförs.
Att jämföra 100g torkade insekter med 100g otorkad ko?
Och hänvisa till att insekter har hägt protein innehåll, ja jo torkad ja.
Torkad ko innehåller väll 80% protein eller något?
Att sen hänvisa till att insekter påverkar klimatet mindre, per 100g uppför vara och sedan räkna på torkad vara?
Jag fattar inte riktgit hur bra det verkligen är.
Frågan om det mest är för att förvirra och förvilla?
Skulle vilja se saklig jämförelse, på antingen levande eller eller torkad vara, alt slaktad.
Ja jag håller helt med dig, visst blir det en orättvis jämförelse! 🙂
Bring it on:-) Jag är inte rädd att prova något nytt i matväg och när det är nermalt så ser det ut som vilket mjöl eller pulver som helst.
Tycker det är jättesmart att äta insekter istället för större djur som kostar mer resurser att föda upp.
Vad spelar det för roll när de ändå är nermalda i bars eller andra produkter? Jag tror vi kommer bli tvinga att acceptera detta.
Så länge det är hälsosamt och passar oss människor så kan jag lätt äta detta. Tänk vad mycket annan skit vi kan stoppa i oss som inte ens passar våra kroppar!
nej tack!
Egentligen är det ok att äta insekter och larver, som du påpekar är det många kulturer som äter detta!
Det handlar egentligen bara om inställning och vana. Som att i vissa länder är det delikatess att äta höns huvudet eller fötterna och egentligen bör vi äta allt på djuret eller äta insekter och larver! 😉
…men jag vet inte om JAG klarar av det…om jag vet vad det är! 😉