• Om mig & bloggen
  • Kontakt
  • Blogg-kategorier
    • Biohacking
    • Biokemi
      • Hormoner
      • Inflammation
      • Ketos & ketoner
    • Forskning
    • Ketogen kost & Hälsa
      • Detox & fasta
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
        • sötningsmedel
    • LCHF & Träning
    • Martina testar
    • Naturlig skönhet
    • Powerthinking
      • Lifestyledesign
    • Q&A
    • Vlogg & podd
  • Forskningsarkivet
  • Lyssna
  • Om mig & bloggen
  • Kontakt
  • Blogg-kategorier
    • Biohacking
    • Biokemi
      • Hormoner
      • Inflammation
      • Ketos & ketoner
    • Forskning
    • Ketogen kost & Hälsa
      • Detox & fasta
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
        • sötningsmedel
    • LCHF & Träning
    • Martina testar
    • Naturlig skönhet
    • Powerthinking
      • Lifestyledesign
    • Q&A
    • Vlogg & podd
  • Forskningsarkivet
  • Lyssna
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
  • Home
  • Kost & Hälsa
  • Tarmfloran
  • Resistent stärkelse exploderar!

Resistent stärkelse exploderar!

24 juni, 2014 7 Kommentarer Skrivet av Martina

Expressens “Allt om LCHF” är en riktigt trevlig tidning att bläddra i, och de var inte sena med att haka på Resistent-stärkelse-hypen heller. I LCHF-magasinet (ja det är en annan tidning!) skriver dock Per Wikholm vääääldigt bra och utförligt om detta som ett komplement till sina eminenta artiklar på LCHF.se (du har väl läst? Det får du ta och göra även om du totalt skiter i resistent stärkelse för det är så jäkla välskrivna att det är en fröjd att läsa!)

resistent stärkelse i Allt om LCHF

Jag är med på ett hörn som “expert” jojomensan! OVANFÖR Per också! Så besatt som jag är av ämnet tarmfloran just nu tycker jag att jag förtjänar titeln haha!

Här är ett litet kollage från dagens bakning/matlagning med tema RS (resistent stärkelse) Kidneybönor som jag lagt i blöt före tillagningen, ugnsbakad potatis som jag låter kallna och ketobollar med lite omogna bananer i.

RS aaaaall the way just nu!

Någon frågade i kommentarerna hur mycket RS jag äter, och det är verkligen inga mängder kan jag säga. Det handlar om 1 kall potatis på kvällen, lite kidneybönor i pannbiffarna eller 1-2 matskedar potatismjöl utrört i kall vatten.

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Kost & Hälsa, Tarmfloran
Vi fastnade i Berlin…
Internationell intervju med mig från LCC2014

7 Kommentarer

  1. Sofie Sofie
    24 juni, 2014    

    Jag har nyss upptäckt kokbananer och de ska ju vara en bra källa till resistent stärkelse.
    På engelska sidor finns en del paleo bröd med kokbananer och har hittat ett gott recept på “plantain bread” med endast ägg och kokbanan. Blir som ett tunnbröd eller tortilla! Har också tänkt prova göra hummus av kikärtor.

    Har IBS och en matsmältning som aldrig fungerar som den ska och har därför varit fundersam hur min mage ska reagera på resistent stärkelse och särskilt bönor och sånt som lätt ger gaser.

    Borde också försöka tänka mer på vad jag äter i grönsaksväg och undvika
    det mest svårsmälta (som råa grönsaker) men har svårt att hålla koll på vad magen egentligen reagerar på eftersom det kan variera från en dag till en annan fast jag äter samma sak. Sallad verkar dock inte min mage tycka om tyvärr och det är så synd då jag älskar sallader särskilt nu på sommaren.

    Hur reagerar din IBS mage på resistent stärkelse?

    Reply
  2. Camilla P-A Camilla P-A
    16 juli, 2014    

    Jag har hittat en häftig tjej/kvinna på you tube: Stephanie keto. Hon förklarar också det här med råa grönsaker och deras inverkan på magen!

    Reply
  3. Camilla P-A Camilla P-A
    16 juli, 2014    

    När jag läste om detta med resistenta stärkelserika i lchf tidningen. Så kom jag ihåg när jag i början av nittiotalet, praktiserade på ett hälsohem i Dalarna, så fick vi varje kväll stå och skala och skiva potatis, som skulle stå och dra över natten. Detta potatis vatten skulle sedan drickas på fastande mage på morgonen! Kanske dags att införa detta recept igen?!

    Reply
  4. Petra Petra
    29 oktober, 2015    

    Hej Martina!
    Min vana trogen tipsade jag om RS häromdan. Då kom kommentaren att det inte blir RS av vårt potatismjöl eftersom det är upphettat i processen. Finns det nån sanning i det?
    Undrar om det amerikanska potatismjölet är annorlunda framtaget?
    MVH
    Petra och tack för bra böcker och blogg 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      29 oktober, 2015    

      Tack!

      Jag vet faktiskt inte, men de ska jag kolla upp!

      Reply
  5. Annacarin Annacarin
    17 augusti, 2016    

    Länken till vad Per Wikholm skrivit om resistent stärkelse funkar inte. Vet du om det ff finns att läsa någonstans?

    Reply
    • Martina Martina
      19 augusti, 2016    

      http://www.kostdoktorn.se/ar-potatismjol-lchf-om-resistent-starkelse här är lite 🙂

      Reply

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.

Senaste kommentarerna

  • Ic on Kostbehandling sitter långt inne: “Du har så himla skön humor :D Har nu skrattat gott sedan du la upp bilden på dig…”
  • Martina on Aggressiv bättre än passiv: “STARKT! :D”
  • Verner Wallstén on Aggressiv bättre än passiv: “Folk är sjuka, inte nog med att många mobbar, de skrattar också samständigt i grupp också under mobbingen. Ett slags…”
  • Elisabeth G on Aggressiv bättre än passiv: “Min kusin blev mobbad på mellanstadiet och fick rådet av de vuxna att strunta i det. Det gjorde han inte.…”
  • Martina on Aggressiv bättre än passiv: “Det här känner jag igen så himla väl, och det låter som total fiction säkert för någon som inte har…”
  • marita on Aggressiv bättre än passiv: “Den här boken är bra läsning för alla: Mobbning på arbetsplatsen. Handbok i konsten att slå tillbaka med hedern i…”
  • Anna on Aggressiv bättre än passiv: “Ja!! Blir så taggad att sluta vara snäll och överdrivet tillmötesgående nu. Vem ger mig en medalj för det liksom.…”
  • Joakim Granlund on Aggressiv bättre än passiv: “It's better to respond than to react. - David Perlmutter.”
  • Martina on Aggressiv bättre än passiv: “Jag gillar inte heller konflikt eller att bråka, men markera tror jag bara är bra. Och stå upp för sig…”
  • Sandra Petersson on Aggressiv bättre än passiv: “Precis! Det är lite av ett återkommande problem hos mig har jag märkt, just det här att hitta en balans…”

Följ på facebook

Följ på facebook


Hej! Jag heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, livsstilsdesign och mina tankar om hälsa. Jag följer en ganska strikt lågkolhydratkost sedan 2010 och tycker om att experimentera med olika träningsformer. På dagarna skriver jag böcker om hälsa, föreläser och granskar vetenskapliga artiklar. Välkommen hit! Alla kommentarer godkänns och besvaras manuellt.

  • Läs mer om mig här
  • Skicka ett personligt meddelande här

Den här sidan är en personlig blogg med personliga reflektioner om ketogen kost, förebyggande hälsa och livsstilsdesign. Jag arbetar inte som PT, kostrådgivare eller någon form av vårdpersonal. Jag ger inga medicinska råd överhuvudtaget men uppskattar och uppmuntrar livliga diskussioner om biohacking, self-help och livsstilsoptimering. Du läser och tillämpar allting på den här bloggen på egen risk och under eget ansvar.

22k followers

evolve All rights reserved Martina Johansson