Den här helgen blev det storhandling och food prepp delux så att man kan känna sig som en människa igen. Det är så otroligt skönt att ha all mat planerad och tillagad så att man slipper lägga tanke-energi på vad man ska äta. Vad är jag sugen på idag? Det spelar absolut ingen roll för det blir samma som igår, eller tidigare idag.
Det funkar väldigt bra för mig att ha maten planerad och förberedd så att jag kan vara maximalt kreativ och produktiv under dagen, och samtidigt ha energi nog att ösa järnet på gymmet när jag har jobbat klart!
Vad tycker ni om food prep? Överdrivet eller nödvändigt för att nå sina mål?
Jag måste ha mat färdigt i frysen. Kanske inte hela matlådor men typ köttbullar och broccoli som är snabbt gjort. Annars blir det mest fett-kaffe vilket väl är ok för mig men inte så ok för familjen. Eller så sitter jag helt plötsligt med köpeköttbullar och makaroner.
Åhhh, jag fullkomligt älskar det under arbetsveckorna. Så gott att veta att allt är klart det är bara att plocka med sig. Njuter gärna matlagning under helgerna där jag “tillverkar” mkt just för att stoppa ner i matlådorna under veckorna. Att det är samma sort flera dagar i rad spelar alls ingen roll jag har kontroll vet vad som är tillagat och vad jag stoppar i mig.
Tack för en toppenblogg för att inte tala om dina böcker som jag lusläst….och som givit mig sååå mkt. Gläds med dig och er med nya bostaden nya kontoret ja allt.
Keep up the gooood work
Elisabeth
Tack Elisabeth! 😀
Ja matlådor är det bästa. Jag gör alltid i ordning för hela veckan då vet man vad man får i sig.
Är nyfiken på hur du fördelar proteiner, fett och kolhydrater? Jag menar hur många gram och % av varje. Inte för att öka i vikt men bibehålla eller deffa.
Jag försöker alltid sikta på minst 60% fett totalt sett under dagen, men vissa matlådor kan variera i protein vs fett. Carbsen kommer från de gröna + ibland lite sötpotatis och sådana saker 🙂
Tackar för svar. Det som förvirrar mig är mängden protein när man vill behålla muskelmassa men ändå gå ner i vikt. Är det målvikten i protein som gäller eller är det 1,5-2 g protein per kg kroppsvikt. Hur resonerar du kring detta? Jag är 165 cm och väger 63,5 och vill ner till 55-60. Tränar styrka 3 ggr i veckan, 1 intervallpass och 3 promenader per vecka. Hur mycket protein vs fett bör jag satsa på?
Då hade jag käkat 50g protein om dagen med typ 10g av det som pulser under fastefönster 🙂
Btw, det skulle vara kul att höra din syn på GMO 😀
Jag skrev ett inlägg om GMO men det blev så hatat att jag tog bort det… :/
Jag tyckte inlägget var intressant. Lite svårsmält men intressant. Vi är så kategoriska med vad får och inte får sägas. Lägg tillbaka den snälla.
Tack! Kanske kommer upp igen men orkar inte haters…
Ser nice ut! Bara en fråga, är det quinoa i lådorna i mitten eller vad är det?
Nej usch, inte quinoa – blomkålsmos!
Aaah, nice! Haha, jag blev lite fundersam för ibland kan man ju äta annan mat med annat syfte än ketos 🙂
Stekar, grytor, chilli och div curryrätter smakar ju bara bättre ju längre de få stå och även i kylen. Det är ju då de riktigt bra/goda smakerna kommer fram. Så jag håller med dig bättre att pre-cook och veta jag har redan färdig mat än: jävlar nu måste jag ha föda och vad blir det idag? Framför allt när man tränar hårt och jobbar som en idiot och på det hämta och lämna på dagis.
Tack för en grym blogg! Har ett önskemål bara 😉 Hade varit kul och se hur du cyklar dina “pepprat” under ett års tid och vilka tycker du fungerar bara att köra ihop under de olika perioderna?
Jag tar själv bara D-vitamin under vintertid och då måste jag även cykla olika typer av magnesium för jag nu lärt mig att just D-vitamin kräver massa MG och min kropp vänjer sig för lätt vi mg och därför måste jag byta ganska ofta. Men nu på sommarhalvåret får jag ju D-vitamin ifrån solen och skippar därför att ta tabletter då och det uppskattar min kropp märker jag.
Håller med! 🙂
Jag ska se om jag kan göra ett inlägg om hur jag cyklar! Tack för tipset
Jag tycker det ser gott ut 😀
Vad är det, allt?
Ser ut som torsk och… morot eller nåt. Steker du eller kokar fisken?
Hur fasen kokar man fisk rätt egentligen, det blir aldrig bra när jag gört 😀
Har ni detta i kyl eller frys?
Sorry men jag vill gärna snoka i vad/hur andra LCHF:are äter. 😀
Kött, fisk, grönsaker är det. Allting är kokat 🙂
Förvaras i kylen eftersom matlådorna går åt ganska snabbt
Vad är det i lådorna?
Fisk, kött och grönt med massa smör 🙂
jag tror det är olika från person till person.
Jag har otroligt svårt att äta saker jag inte är sugen på. och uppvärmd mat.
Vilket gör att skulle jag göra som du så skulle det sluta med att jag bara petade runt i maten och gick hungrig istället vilket i slutändan skulle sluta med väldigt dåliga val av mat.
Jag önskar jag var mer mealprep-person men jag är mer “Jag är hungrig just nu och maten har 5 minuter på sig att finnas klar och det ska vara något jag vill äta just nu”
Jag avskyr det! Tyckte maten blev tråkig och “saggig” av att vara i kyl eller frys flera dagar och sen tar det bort en spontan glädje kring att laga och välja mat som jag uppskattar. Jag föredrar att ha riktlinjer kring mat och sedan välja exakt vad jag ska äta mer dagligen. Tror det är en fråga om både vad livskvalitét innebär för en i det dagliga livet och om man ser mat mer som “föda” än njutning. När man äter för att uppnå mål och resultat så blir maten mer “föda” och det blir lite för Matrix-tråkigt för mig, det måste fortfarande vara lite av båda. Vet att det funkar klockrent för många andra som tränar dock.
Extremt bra – om man har disciplinen för det. Jag är usel på att göra dem, dessutom gör min kyl och frys dem oätliga efter ett tag. :/