Crossing the states – UTAH


Idag körde vi in i Utah, det var några grader varmare här pga alla höjdskillnader men ändå lite snö på marken. Utah är känt för sin fantastiska natur och att det är lagligt med månggifte, många är mormoner här! Direkt när vi korsade gränsen mellan Arizona & Utah såg vi mormonkvinnor i pastellfärgade “lilla huset på prärien”-klänningar, långa flätor eller avancerade 1800-talsfrisyrer.

Idag spenderar vi lämpligt nog natten på hotellet “seven wives” haha 😀 Självklart står det en mormonbibel på nattduksbordet…

 

5 thoughts on “Crossing the states – UTAH

  1. hahaha va roligt med mormonerna! 😀

    Tack för att du uppdaterar flitigt under semestern i usa, du skriver väldigt intressanta inlägg!

  2. Roligt att läsa om din resa. Jag har gjort en liknande efter att vi varit 7 månader i Utah.
    Månggifte är INTE tillåtet i Utah. LDS-kyrkan t.o.m utesluter medlemmar som begår månggifte.

    • Det har varit lagligt förr och det förekommer fortfarande, men verkar vara olagligt nu precis som du skriver. Däremot har de ju månggifte ändå, och “sister wives” även om de inte är godkända giftermål http://attorneygeneral.utah.gov/polygamy.html “Utah has publicly announced that the state will not prosecute consenting adult polygamy unless there are other crimes involved” Det är precis som med cannabis i Holland, folk säger att det är “lagligt med knark” där och så skulle jag också välja att uttrycka det. Men, cannabis och alla andra droger är olagliga i Holland bara de att staten väljer att inte straffa folk för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.