Bekvämlighetens land!

Såhär ser det ut när man handlar inne på snabbköpen i USA, det är verkligen bekvämlighetens land! Man behöver inte gå en endaste meter om man inte vill. Allting är “drive thru” så att man kan sitta kvar i bilen, inte bara Mcdonalds utan även apoteken och till och med naturen! I alla naturreservat är det helt anpassat för att man ska kunna sitta i bilen samtidigt som man tittar på utsikten eller vad man nu ska titta på. Djurparkerna är “drive thru”, och när man checkar in på ett hotell kör man bilen fram till dörren till sitt hotellrum!

Jag förstår verkligen hur fetman ökar när ingen rör på sig mer än nödvändigt samtidigt som det finns kolhydrater i överflöd och portionerna är enorma. Det kostar nästan inget extra att ta en extra stor portion, extra pommes eller vad man nu vill ha. Ibland är större alternativet till och med samma pris, eller billigare! Det ingår alltid potatis, pommes, chips, läsk, kaka etc till måltiden och man får ta flera gånger!

Nu gillar ju både jag & min kille att röra på oss väldigt mycket, och det är också helt okej eftersom amerikanarna verkar älska att “hajka”. De finns massa möjligheter att se naturreservaten till fots, träna på gym eller andra aktiviteter. Dessutom är alla väl bekanta med low carb, och de finns oftast low carb-alternativ på alla moderna snabbmatsresturanger! Just nu befinner vi oss påväg mot Salt Lake City i en liten liten by, men även här får vi stekta ägg & bacon på hotellet. Självklart finns sockriga alternativ till allt, men det är lätt att välja bort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.