– i samarbete med Lagerhaus –
Inlägget innehåller affiliatelänkar
Många företag mailar mig och vill att jag ska göra reklam för antingen bantningsprodukter (no names) eller veganprodukter, måltidsersättningar och bars. Mitt svar är givetvis alltid nej. Det är märkligt många som förväxlar keto med veganism, kan någon förklara hur det går ihop? Jag förstår det inte.
Hur som helst så mailade Lagerhaus mig och berättade om sina senaste tillskott inom inredning, massa saker med avodos på 😀 Då slog det mig att avokados är en av de få områdena där de flesta verkar vara rungande överrens; frukterianer, rawfoodister, veganer, paleoliter, lowcarbers och ketofolket. Det är nog bara karnivorerna som inte äter avokados men vi andra ger tummen upp.
Kökshandduken | grytlappen | skeden | påsen | muggen
Och det här är en ny trend känns det som. Att alla ska äta avokados? Fanns det ens i butikerna på 90-talet? Det är ju ett bra fett för veganerna, och en najs… frukt(?) för oss som inte äter frukt.
Jag köpte i alla fall grytlappen för att den var så jäkla söt att jag inte kunde låta bli. Jag har även en träningspåse med avokados på och en med ägg på (från Forever21) som jag får många komplimanger för. Säg till om du ser inredning med typ entrecote eller bacon! 😀
Gav alltid barnen avokado på 80-talet, istället för banan, som melanmål?
Jag får ont i magen av avokado. 🙁 Annars hade varit en bra lösning i många fall…
Sten Sture Skaldemans avokadosallad till en entrecote är ett säkert kort!
Koppen är nog min favorit, den är ju rosa ?
Hej Martina!
Tack för en bra blogg som jag får massor av inspiration av.
En fråga.
Jag är ingen forskare, blott en glad nörd. Hittade den här artikeln:
https://www.researchgate.net/publication/326186478_LCHF-kost_gav_svar_keto-acidos_hos_patienter_med_typ_2-diabetes
Vad jag kan se står det inget om VAD patienterna åt. Det står enbart att de åt LCHF-kost och att detta i samband med ett visst läkemedel tydligen är big no-no. I slutet av artikeln står det att författarna till artikeln – citat – “har uppburit föreläsnings- och konsultarvoden” från läkemedelstillverkaren.
Tycker att det är ett bra exempel på hur en medicinsk publikation påstår en sak (LCHF ÄR FARLIGT) utan att ha något direkt belägg för det. Kika gärna och säg vad du tycker. Alltid intressant när du slaktar liknande artiklar 😀
Ha det!
Fallbeskrivning 1:
Patienten äter LCHF, tar metformin (BS sänkare) OCH insulin!
“Patientens endogena insulinproduk-tion var synnerligen kraftfull, med en koncentration av C-peptid i serum på 2,7 nmol/l trots pågående be-handling med höga doser insulin intravenöst.”
Trots att han har en egen insulinproduktion tar han insulin. Wow, inte undra på att han blev sjuk!
“Nivåer av B-ketoner uppemot 5 mmol/l förekommer vid strikt LCHF-kost, medan samtidig acidos (ketoacidos) där emot är sällsynt om inte insulinbrist också föreligger [13-17].” – True
“Bägge våra patienter uppvisade uttalad ketos, vilket brukar anses som mycket ovanligt bland patienter med typ 2-diabetes och kvarvarande egen insulinpro-duktion. “ – nej inte om de äter LCHF.
“Vi bedömer att LCHF-kosten varit drivande i dessa patienters ketos.” – Såklart, LCHF ska ge ketos, vilket är toppen för D2 patienter. De kan dock inte ta insulin och metformin tillsammmans med blodsockersänkande kost.
Jag klarar inte av avokado! Varken smak eller konsistens, haha ? Dock i röror eller i bakverk funkar bra, för då är det oftast annat som tar över i smaken.
Vissa karnivorer använder iaf avokadoolja när de steker, så några ger nog tummen upp 🙂
Jasså det hade jag ingen aning om, trodde det var 100% talg som gällde.
Nja, då är man nog inte carnivore. .
Avokado med skagenröra var väl en paradförrätt på 80-talet? Fast jag är osäker på om det användes i så många fler sammanhang? Inte som idag iallafall.
Aha, jag visste inte det 😀
Jag minns att min mamma och jag gillade avocado med keso och lite citronsaft droppat over. Och det måste ha varit på sjuttiotalet. Men då var det ganska nytt. Vi hade hittat detta enda recept någonstans.
Åhh älskar avokado =)
Laddar inför dina ketotips och köpte en billig slow cooker för att förenkla och göra långkok (älg snart), är dom bra tror du?
Hoppas på att vi blir ett ketogäng i grannskapet
Ja jag tycker absolut att det är värt att investera i en billig slow cooker! 🙂
Förra året öppnade den här https://www.foodora.se/foodpedia/eat/europas-forsta-avokado-bar-har-oppnat-i-amsterdam/
Just det den där avokadoburgaren känner jag igen 😀
Man kan undra om du hackat dig in i min todo-lista 😉
😀
https://www.msn.com/sv-se/mat-dryck/matnyheter/drömjobbet-få-betalt-för-att-äta-avokado/ar-BBMAMbg?ocid=spartanntp
Haha! 😀