Förra veckan när vi flyttade så hade vi ingen möjlighet att handla, ingen möjlighet att förvara mat eller laga mat – då blev jag verkligen varse hur jäkla svårt det kan vara att få allt rätt kring maten. Utan matlådor blir det verkligen supertrixigt!
I Sverige tycker jag att det går ganska bra att köpa på sig kokta ägg, ölkorv, någon ost, en sallad på ett café och så vidare men här i Kina… det GÅR, det gör det absolut men man får vara både dedikerad och uppfinningsrik.
På bilden ovan är min lunch som är tofu, svampsoppa och ris. Utan riset blir det under 5g kolhydrater för hela rätten så den är godkänd. Mättande? Nej jag hungrade och svalt hela veckan bara för att jag är så keto-envis – man vill ju inte sabba sin fina ketos när man väl har den going 😉 Men jag klarade det och nu har vi handlat ENORMT med mat – hela frysen full, hela kylen full och hela skafferiet fullt. Matlådor, matlådor, matlådor!
Jag blir så mobbad för att alla mina handväskor är gigantiska men liksom… termos, vattenflaskor, pillerburkar och ett par matlådor tar plats! 😀 Dessutom ska ju laptop, laddare, kamera, mobil och anteckningsblock ned också så att man är kittad inför hela dagen!
Hur noga är ni då? Har ni med er hela världen när ni ska vara hemifrån mer än 8 timmar…?
är tofu keto??
Rent teoretiskt ja, för det innehåller ju nästan inga carbs alls 🙂
öhmm.. Näee.
Jag stoppar nycklarna i ena kupan på bhn och leg och bankkort i andra kupan. så Redo! 😀
Hehe, ja under vissa perioder har jag burit med mig dagens alla måltider (+böcker och övrigt som behövdes för studierna) men jag körde med ryggsäck då. 🙂
Jag har alltid en stor väska precis som du, förstår inte hur folk klarar sig med en pytteliten?!?
Har en morsa som alltid har med sig flera väskor och påsar (vanligtvis har hon cykel och förvarar dem i ett par cykelkorgar) allt från mat till kläder, böcker och block 😉
Hade man varit som henne hade det kanske inte varit så konstigt om man blivit mobbad, men för EN stor väska?!? Äsch!
“By failing to prepare, you prepare to fail” gar jag efter. Jepp pretty much, jag har med mig mat, oftast agg i olika former, termos for fett te, vattenflaska anteckningsblock osv. Jag har också alltid portions förpackningar med kokosolja i vaskan som jag kan ata om jag blir akut hungrig nar jag ar ute.
Grymt, och du har också en gigantisk handväska I guess…? 😀
Iof är tål talgen att förvaras i rumstemperatur så är man förberedd går det ganska bra. Dock triggar stressen med att resa ofta mitt sockersug.
Jag förstår dig. Sånt är stressande. Sj tål jag inte vare sig ägg, smör, nötter eller kokosolja. Det är rapsolja eller talg/ister/ankfett som gäller. Att resa är ett helvete. Blir det övernattning på hotell är det att bryta ketosen som gäller. Svårt sen dock att komma tillbaka eftersom sockerberoendet är “återtriggat”. Blir det dagsutflykt går det att lösa med matlåda.
Jag brukar alltid planera ordentligt när jag är på resande fot, t ex pendlar till Sthm från Gävle 2 ggr/vecka. Alltid matlåda och ser till att ha smör i kylen på jobbet. Det är lättare nu är jag inte är på så mycket kundbesök som förra året. Då var det skitdrygt att kånka med sig grädde överallt, dessutom hade den ofta blivit vispad till dagens sista besökt!
Jag har med mig vatten och något hållbart och riktigt näringstätt (utan kolhydrater såklart) snacks ifall jag blir hungrig, då äter jag lite direkt och mening är att kroppen skall inse att det finns lättillgänglig näring och på så sätt vågar släppa iväg lite onödig fettreserv. Funkar kanon, har tappat 5 kg senaste månaderna fastän muskelmassan ökat något under tiden!
Va härligt, det verkar vara ett smart koncept! 🙂