Jag måste dela med mig av en favoriträtt som jag alltid får när jag är hemma hos min mamma. Den här fiskgrytan är supergod, fräsch och passar till till exempel blomkålsris! På nedersta bilden har jag också en klick creme fraiche, men det behövs absolut inte.
Här är receptet!
4 personer – tillagningstid 20 minuter
ca 5 hg färsk fiskfilé eller 1 paket (450g) djupfryst fiskfilé (kolja, torsk)
2 msk valfri panering, men det behövs inte
4 msk smör
1 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk vatten
3-4 msk hackad persilja
2-3 tomater
2 hårkokta ägg
Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i stekpannan. Rör ned curry och paprika. Tillsätt salt och vatten. Lägg lock på och sjud fisken på svag värme 5-12 minuter. Den längre tiden för fryst, ej tinad fisk. Lägg därefter i persiljan, tomaterna skurna i tärningar och de hackade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.
Servera med blomkålsris och en klick creme fraiche.
Jag följer ju aldrig recept utan improvicerar alltid men då testar man kanske inte heller så mycket nytt. Nu när jag är i Sverige passar jag på att äta grejer som inte finns i Kina, som fräsch fisk, bär och spenat!
Känner du igen det här receptet? Har du gjort fiskgryta med färg någongång?