Jag måste dela med mig av en favoriträtt som jag alltid får när jag är hemma hos min mamma. Den här fiskgrytan är supergod, fräsch och passar till till exempel blomkålsris! På nedersta bilden har jag också en klick creme fraiche, men det behövs absolut inte.
Här är receptet!
4 personer – tillagningstid 20 minuter
ca 5 hg färsk fiskfilé eller 1 paket (450g) djupfryst fiskfilé (kolja, torsk)
2 msk valfri panering, men det behövs inte
4 msk smör
1 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk vatten
3-4 msk hackad persilja
2-3 tomater
2 hårkokta ägg
Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i stekpannan. Rör ned curry och paprika. Tillsätt salt och vatten. Lägg lock på och sjud fisken på svag värme 5-12 minuter. Den längre tiden för fryst, ej tinad fisk. Lägg därefter i persiljan, tomaterna skurna i tärningar och de hackade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.
Servera med blomkålsris och en klick creme fraiche.
Jag följer ju aldrig recept utan improvicerar alltid men då testar man kanske inte heller så mycket nytt. Nu när jag är i Sverige passar jag på att äta grejer som inte finns i Kina, som fräsch fisk, bär och spenat!
Känner du igen det här receptet? Har du gjort fiskgryta med färg någongång?
Jävlar vad det där lät gött! Måste testas. 🙂
Vi har ett snarlikt recept men med purjolök och dill i stället för persilja och inget extra vatten, som vi nog äter minst 6 ggr per år. Smält 4 msk smör i låg, vid panna. Tillsätt curry (1-2 tsk) och en liten purjolök i skivor och rör om. Lägg ned fisken (1 cm tjocka skivor, halvtinade ca 400-500 g) och vänd dem en gång i matfettet så att det blir curry på båda sidor) . Strö på salt och låt fisken sjuda på svag värme (ca 10 min med halvtinade fiskskivor). Lägg grovhackade tomater (3-4 st), hårdkokade ägg (2-4 st) och rikligt med hackad dill ovanpå.
Margareta
God fiskrätt som gick under namnet Currytorsk när jag växte upp.
Ja den är gammal den, men god!
Hej! Ett stavfel i receptet ska vara hårdkokta ej hårkokta.Vilket bra recept det ska testas!
haha hårkokta! 😀
Jag hittade också ett, nu går vi loss på Martina ikväll.
“Improvicerar” jag tror damen menade improviserar.
Mammas mat är alltid god! 😉