(från vänster) Mattias, Jag, Jimmy Moore, Christine Moore, dr Michael D Fox
Jag förstår att du är nyfiken på “the juicy stuff” från kryssningen men jag håller liiite på det eftersom jag behöver exlusivt material till LCHF-magasinet. Japp, det betyder att du ABSOLUT ska gå och köpa dig ett ex på pressbyrån eller prenumerera för att få top of the tops från mig & Tommy 😉
Här kommer i alla fall lite reflektioner 🙂
Kryssningen i sin helhet
En mycket välorganiserad och välplanerad kryssning med härlig och öppen stämning. Det var inga konstigheter att klämma LowCarb-kändisarna på pulsen och checka statusen på kunskap och inställning inernationellt. Jag spenderade många timmar på diskussion och analys med nästan hela gänget med några få undantag. Personer som åkte på kryssningen för att promota produkter eller “helhetskoncept” ger jag tyvärr inte mycket för, även om de verkade ha ärligt uppsåt.
Kryssningens stjärnor
- Självklart Tommy Runesson med sin klockrena, “down to earth” presentation om hur han har gjort för att tappa halva sig själv. Jag tänkte under presentationen “för guds skull lyssna nu allihopa!” han förmedlade nämligen något väldigt viktigt.
1) Var chill och avslappnad, vila i tryggheten om att viktminskningen kommer komma.
2) VAR STRIKT, SIKTA MOT NOLL KOLHYDRATER!
Punkt 2) är en väldigt viktig punkt, för den har gjort att Tommy aldrig har haft några “viktplatåer” det har varit raka spåret hela vägen, och jag är helt övertygad om att han inte är något genetiskt underverk utan att FLER skulle kunna få Tommys fantastiska resultat!
- Fred Hahn, kryssningens enda riktigt vältränade lowcarb-förespråkare, som jag faktiskt blivit god vän med. På bilden nedan hjälper jag honom illustrera sitt träningskoncept.
Jag ska skriva mer om detta lite senare, men det handlar om vad man ska tänka på för att bli stark och fit, SNABBT, och verkligen få resultat. En ledtråd är: Kontakt, tryck och time under tension. Freds föreläsning var klar och tydlig och han backade upp allting han sa med VARFÖR det är så, något jag verkligen uppskattar.
- Rocky Angelucci, författare till boken “Don’t die early” den här boken bara MÅSTE Jag ha. Jag är verkligen inte lättimponerad men när Rocky körde sin föreläsning satt jag verkligen med hakan i knät så bra det var!
Fakta på fakta på fakta, tänk dig i stil med Ralf Sundbergs Forskningsfusket! Eller böckerna om BigPharma, om hur människor blir lurade av livsmedels och läkemedelsindustrin till att vara tillräckligt friska för att gå till jobbet – men tillräckligt sjuka för att fortsätta KONSUMERA LÄKEMEDEL. Brrr…. jag ryser! Man behöver inte bli konspirationsteoretisk för att bli paranoid, det räcker gott och väl med verkligheten. Den är läskig!
Lowcarb-scenen internationellt
Är efter Sverige med några mil, eftersom den generella allmänbildningen och kunskapsnivån är lägre. De är vana vid att ha det enkelt och bekvämt, och så ska även konsthållningen vara. Det innebär tyvärr att de INTE släpper sina sötsmakande efterrätter i första taget utan ständigt letar efter möjligheter att äta “godis” och “bakverk”. Lite som den liberala LCHF:en i Sverige som promotar mandelmjöl och stevia, fast mer omfattande. Mer sötningsmedel, mer fuskprodukter, mer netcarbs. Men, jag har hopp för KETOGEN diet är på ingång och de börjar förstå att LOW CARB inte nödvändigtvis betyder KETO.
De har ännu inte dragit någon parallell mellan kosthållning och hormoner, och när en läkare öppnar munnen och frågar “har ketogen kost någon påverkan hormonellt?” så blir man ju lite mörkrädd. SJÄLVKLART vet de allt om insulin, kolesterol och hela den svängen men verkligen inte mer än så.
Senaste trenderna: vad som är rätt & inne med stöd i forskningen
- “FAT BOMBING”
Det börjar gå upp ett ljus om att smör är en hälsoprodukt eller vad man ska kalla det. HIGH FAT med heavy cream och grass fed butter växer fram. Jimmy Moore pressade ett helt paket smör till maten varje kväll, och JA han går ned i vikt och mår prima på det sättet. - KETONER
Ketogent – att få kroppen att drivas av ketoner istället för glukos, detta är inne! Tack Svenska ingenjörer som med sina grymma uppfinnaranda skapat ketonmätare för utandningsluft. Man börjar förstå att KETOGEN diet har terapeutisk verkan, och gör människor friska från alla möjliga sjukdomar. - Vitaminer & Mineraler
Gå in på ett amerikanskt apotek och köp en burk vitaminer på måfå.
Det är otroligt stor chans att du får med dig en burk med gelehallon eller gummibjörnar. Även vitaminerna ska smaka sött såklart, även om socker hämmar upptaget. Här finns det ett växande intresse att studera tillskotten lite noggrannare och titta på olika brister, skapade av en urlakad kost.
Jag låter detta avsluta min rapport för denna gång men har en hel del mer att säga haha, jag får spara det till ett annat inlägg så att det inte blir för mycket maratonläsning 😉
- Vad vill du veta om LowCarbCruise? Något jag glömt att ta upp?
Kom på mig själv med att jag är dig tacksam för att jag fick följa med dig och Tommy på ert Karibienäventyr.
Sök efter forskning om tarmfloran och hur mikroorganismer påverkar immunförsvaret så förstår du hur kosten påverkar hälsan.
Kosten påverkar tarmfloran och tarmfloran påverkar hälsan, det säger inte forskarna rakt av men dom vet det, läs vetenskapliga studier.
En forskare som är vettig
http://coolinginflammation.blogspot.se/
Bli rik på att skriva riktiga vetenskapliga förklaringar, det finns pengar att göra på bra böcker.
Att se åtal för felaktiga kostråd är nog bara att glömma. I alla fall i generell mening. Det är ju trots allt så att hela etablissemanget och “företagen” ännu inte är i närheten av redo att erkänna kolhydraterna som roten till det onda gällande i princip de flesta “välfärdssjukdomarna”.
Det enda jag möjligtvis skulle kunna se är om någon enormt tydligt lurar diabetiker att äta riktigt godis och samtidigt tjäna pengar på insulin eller annan medicinering. Med riktigt godis menar jag det ordagrant. Dvs att man i princip säger till sin patient att äta snickers och tabletter… Att diabetiker tyvärr ges råd att äta både frukt och bröd räknar jag inte hit… 🙂
/Tommy
Jag vill gärna veta vad kryssningen kostar och hur man får mer info om själva resan. Tack!
Mer info om själva resan: http://www.lowcarbcruiseinfo.com/ den kan kosta allt möjligt beroende på när man bokar och hur man vill bo. Jag pratade med en som betalt 4000 dollar tex, jag och min sambo betalade 1600 dollar tex. Sen får man ju räkna in flygresan som kan kosta allt mellan 3-8k SEK beroende på när man bokar, samt hotellövernattningar etc. Om man är väldigt ostrategisk samt gillar att ha de glassigt på båten, räkna med lite drygt 20k SEK, men för den som är smart och kan tänka sig att dela hytt tex så går det på under 10k SEK all inclusive 🙂
Alla vet nu att insulinhypotesen var felaktig, teorin måste ersättas med en riktig teori.
Kostläkarna kommer att bli åtalade om dom inte offentligt erkänner att insulinhypotesen var felaktig, deras kostråd är inte felaktiga men insulinhypotesen är felaktig.
kommer bli åtalade? Du får gärna utveckla 🙂
Kosläkarna vet att det är tarmfloran med mera som det är fel på och att insulinhypotesen var felaktig, i sin tjänsteutövning så ljuger dom för att göra sig själva privat så rika som möjligt.
För en del räcker det med bra kost för att förbättra hälsan, för en del andra så måste tarmfloran bytas ut men det förhindrar kostläkarna aktivt dom lämnar dom sjuka att dö en plågsam död.
Att undanhålla sina patienter vård bara för att som privatpersoner bli rika är ett brott mot mänskligheten.
Jag är inte emot LCHF eller att äta så man hamnar i ketos, det jag är emot är flummet om en insulinhypotes.
Det jag hatar är när läkare ljuger medvetet och skadar sina patienter bara för att maximera sin privata förmögenhet, det är olagligt men svårt att lagföra.
Lämna LCHF rörelsen och försök få fram en riktig vetenskaplig förklaring till varför exempelvis ketos kan få folk att gå ner i vikt, förändras tarmfloran eller minskar leptinresistensen av ketosen?
Jag tycker att du verkar lite arg och upphängd på tarmfloran. Det finns forskning som bevisar precis vad som helst, men tarmfloran är förstås jätteviktig. Man behöver inte lämna LCHF för att inse det 🙂 Nu menar jag inte att vara dryg mot dig, du får tänka dig den här kommentaren med ett väldigt snällt tonfall 😉
Kemikalier, infektioner, inflammation med mera kan ge insulinresistens.
Kolhydrater kan däremot INTE ge insulinresistens det är vetenskapligt säkerställt.
Det finns inte en enda vetenskaplig studie som stöder insulinhypotesen.
Att LCHF och GI noll fungerar för många beror på något annat än insulinhypotesen.
Det finns inte ens en teoretisk modell av hur insulinhypotesen skulle fungera.
LCHF botar inte insulinresistensen men det kan tarmfloratransplantation göra dom blir friska och tål kolhydrater igen.
Det var intressant, jag ska titta på detta! Tack! 🙂
Vad är det som orsakar insulinresistensen där har vi lösningen.
Det vi vet är att fett och kolhydrater INTE orsakar insulinresistens.
Det är inte brist på motion för motionärer drabbas även.
Kemikalier i vår miljö kan ge insulinresistens och infektioner ger insulinresistens, tarmfloran kan orsaka inflammation i kroppen och då uppstår insulinresistens.
Det kan vara många saker som orsakar insulinresistensen men inte någon seriös forskning pekar på att det beror på fett eller kolhydrater och brist på motion.
Diabetiker tål inte kolhydrater men det är inte kolhydraterna som orsakade insulinresistensen, När folk äter LCHF så försvinner inte insulinresistensen det visar att kolhydraterna INTE var orsaken till insulinresistensen.
Jag är inte helt säker på att jag hänger med i resonemanget, för diabetiker blir friska och överviktiga går ned i vikt när insulinet är lågt. Det man har gjort är ju att ta bort sockret, så vad orsakade då den skadade tarmfloran om inte sockret man käkade innan? Spelar det då någon roll om det är sockret eller tarmfloran som gav insulinresistensen, eftersom utkomsten ändå var densamma?
Diabetiker blir symtomfria men inte friska dom är fortfarande insulinresistenta.
Är det tarmfloran som orsakade insulinresistensen så skulle dom bli friska av att byta tarmfloran och då kan dom äta kolhydrater.
“vad orsakade då den skadade tarmfloran om inte sockret man käkade innan”
Det kan vara så men det kan även vara penicillin med mera.
Om det var tarmflorans fel så är insulinhypotesen totalt felaktig.
“Spelar det då någon roll om det är sockret eller tarmfloran som gav insulinresistensen, eftersom utkomsten ändå var densamma?”
Det har en enorm betydelse för ingen blir av med insulinresistensen med LCHF, LCHF och tarmflorabyte skulle kanske göra dom helt friska
Det behövs en vetenskaplig förklaring till att LCHF fungerar för många och inte kostdoktorns flum om att socker är gift.
Socker kan möjligen vara ett gift för tarmfloran.
Jag förstår, tack för din input! Jag ska läsa på mer om tarmflora. Om du har några länkar till hur man får en frisk tarmflora får du gärna dela med dig så att jag kan läsa på 🙂
http://www.human-microbiome.org/index.php?id=25
http://coolinginflammation.blogspot.se/
DR. ART AYERS
Han kan en hel del när man förstår vad han säger kan man söka och läsa senaste årens forskning.
Att äta sig till en frisk tarmflora är svårt, LCHF svälter ut många dåliga bakterier men det är inte en lösning på lång sikt, man måste även äta en del grönsaker vilket i praktiken många gör, räcker det inte så måste man göra en tarmfloratransplanmtation men det vägrar läkarkåren att göra för dom är totalt inkompetenta när det gäller tarmfloran.
(dom kan inte göra pengar på en tarmfloratransplantation så dom skiter i det, patientens hälsa är totalt ointressant)
Vad är en patogen bakterie?
Där har läkarkåren helt fel, tarmfloran kan innehålla bakterier som ger insulinresistens men inte en klassisk infektion.
Läkarboken kommer att skrivas om totalt, PCR avslöjar många bakterier som ligger bakom många kroniska sjukdomar.
MS, alzheimers, diabetes med mera är infektionssjukdomar.
Det finns ingen enkel lösning har du tagit penicillin så har du tagit bort en del bra bakterier och dom kan man aldrig få tillbaka oavsett vad man äter, därför kan inte kosten bota alt.
Kosten kan inte döda dåliga bakterier som lever i oss.
Tack för berömmet! Utan att ha sett mig själv så känner jag att jag kanske var en av de få som fattat att begränsa sig. 30 minuter är ganska kort tid. Kortare än man tror och jag hade verkligen ansträngt mig för att försöka förmedla just de saker nu nämner. Jag var aningen nervös och brukar då prata lite fort men eftersom jag körde på engelska kanske jag av den anledningen höll igen lite.
Bra sammanfattning. Håller med om Rockys presentation. Ohygglig skrämmande… Har du sett “Food Inc”? Den är riktigt bra och tar upp liknande problematik.
Jag tror verkligen att amerikanarna måste tagga ner och inte vara så himla “fanatiska” i allt de gör. De är som små barn (tror jag) och springer på det som just nu är “poppis”. Jag kommer utveckla detta mer i min lite djupare analys också.