Jag blir jättepeppad att fortsätta mina videobloggar när jag får så mycket positiv feedback men jag måste lägga in en brasklapp! Jag jobbar 12 timmar om dagen (ungefär) framför datorn, alltså inte som PT eller något annat fysiskt och det gör att jag inte har har möjlighet att filma varje dag och lägger upp träning och annat runt mitt jobb. Jobb/business är nummer 1 för mig.
Den andra brasklappen är att jag inte följer något kost- eller träningsschema utan kör allting på känsla. Jag följer aldrig recept när jag lagar mat och följer aldrig kostscheman oavsett vilka mål jag har, och jag har upptäckt att väldigt få personer gör det! Ett kort tag gjorde jag kost- och träningsscheman på begäran för att jag fick mycket önskemål om det, men var det någon som följde det? Ytterst, ytterst få. Det är naturligt. Det är mycket bättre att gå på magkänslan, känna efter vad man är sugen på och hur hungrig jag är. Det är samma med träningen – vad är jag sugen på idag?
Jag funderar över mina mål, skriver ned dem och sätter en deadline. Sedan gör jag det bästa utifrån min kunskap just nu, för att nå målen varje dag. Sedan dokumenterar jag väldigt gärna, och analyserar resultaten. Då får jag en bra bild av vad som fungerar och inte. För mig är det så mycket roligare att skriva ned det jag gör, än att göra något jag skrivit ned.
Är det samma för dig? Eller är det tvärtom?
Hej Martina! Vet du om kaseinet i smör kan trigga någon som har sockerberoende? Jag har mycket svårt att känna mig mätt med smör och kan äta enorma mängder utan problem. Jag reagerar inte alls så med mejerifria fettkällor som avokado, kokosprodukter. Men så hör man att smör är okej så jag vet inte vad jag ska göra med smöret men jag känner motstånd till att ge upp det.. för de e så förbaskat gott.
Om det triggar dig, så ta bort smör. Du kan ha en allergi och det är därför du reagerar på de sättet. Testa ister, ankfett och kokosolja istället 🙂
Hej ! Tack du skriver alltid så uppiggande och bra. Har du ngt “hett” tips – jag lever i stort sett bra paleo/lchf liv men hjärnan har kommit i sockertänk och suget är enormt. Har ätit lite sockerfria typ halstabletter. Har l-glutamin men tycker inte det hjälper. Som sagt om du har tid och lust får du gärna tipsa. Även sug efter bröd. Har inte ätet sådant på över 1 år. Tack!
Du äter något som fortfarande triggar dig, gå igenom din mat och se vad som får dig sugen. Halstabletter osv, sötningsmedel, stevia allting som är sött ska bort!
Hej!
Tack för att du så generöst delar med dig av din kunskap på bloggen, jag har lärt mig massor. Har precis laddat ner din e-bok Lilla Fakirguiden och känner mig peppad att prova. Jag behöver inte gå ner i vikt men har haft problem med magen i flera år och hoppas få goda resultat med hjälp av fakir.
Två frågor : vet du något mer om effekten av fakir på problem typ IBS?
Vad tycker du om att äta efter blodgrupp?
Allt gott!
Maria
Tack!
1. Fakir eliminerar IBS helt
2. Mat och blodgrupp… har inte hittat några trovärdiga bevis på att de hänger ihop ännu
Vågar knappt tro att jag troligen har hittat lösningen på IBS – symptom i fakir. Jag har testat sååå många preparat/dieter som sagt sig vara det bästa.
Tusen tack!
Lycka till, ja tror du kommer märka stor skillnad 🙂
Det är så för mig också. Jag säger att jag ätet enl min blodgrupp O- men sen kan jag ha en period med vispgrädde. 🙁
Ville läsa om resistent stärkelse från 2014 men tyvärr fanns där inget.
Ok, ska kolla vad som hänt med resistent stärkelse… .
– http://martinajohansson.se/resistent-starkelse/
– http://martinajohansson.se/resistent-starkelse-har-ar-guiden/
– http://martinajohansson.se/candida/
Nått av dessa kanske?
Åh jag måste fråga dig om du vet svaret på detta?! Går runt och undrar om min teori stämmer eller ej? Vi tar ett exempel: Om jag blandar i en skål/bytta, vi säger, 100g yoghurt med 40 kcal/100g och 100g yoghurt med 60 kcal/100g. Om jag blandar dom jämt med varandra så att det blivit som en “ny” yoghurt och sedan äter 100 g av denna blandning. Vad blir då näringsvärdet eftersom jag inte vet till 100 % om jag fått i mig 50% av varje sort. Gör man då en typ, “uppskattnings näringsberäkning” och typ tar 40 + 60 och delat i 2 för att få ut nåt slags genomsnitt? Så då skulle det isf i detta ex. bli 50 kcal/ 100 g (av den “nya”) yoghurten.?
Ja precis så är det 🙂
Åh superbra! =) Tack tack!
Det är ju en av de sakerna jag gillar allra bäst med din blogg! Jag vill gärna se och höra när du dokumenterar vad du gjort och hur du kände eller tänkte. Du har fått mig att våga experimentera själv och att känna efter. Att sluta leva livet efter mallar och istället lita på mig själv och min kropp.
Nu har jag ännu en fråga till dig, och det är hur det funkar att resa med blodsocker – och ketonmätare och ketonix. Kan man ha detta i handbagaget? Har försökt googla men hittar inte så mkt, läste någonstans att man måste ha läkarintyg, vilket jag tyckte lät konstigt. Så jag undrar vad du har för erfarenheter av det? Ska ut och resa lite nu men vill ju inte sluta mäta för det.
Ja du kan resa med detta, inga problem! Jag har rest med allting i handbaggaget i både Kina och USA som har jättestrikta regler i övrigt 🙂
OMG nu har jag anmält mig till Vipassana i Ödeshög!
😀
On topic: Jag gör själv inga scheman för mat (kan aldrig hålla dem för jag är alltid mer eller mindre hungrig än jag föreställer mig), men jag brukar ha en lista framme på mat som jag har och kan kombinera på ett hyggligt sätt. T ex: fläsk + ägg, tonfisk + ägg, tonfisk + majonnäs, köttfärs + paprika, paprika + kyckling (ja det ser ju lagom roligt ut, men det hjälper faktiskt). Däremot så skriver jag periodvis upp vad jag äter för att se om det funkar (jag gillart och mår bra), och då kan jag göra en loop på det 🙂
MMMMM = Minsta möjliga motstånd med maten. Oj nu kom jag på en ny “diet”, LOL
HEJJA!!! NÄR!? Vilken vecka?
låter som en bra diet den där MMMMM, love it! 😀
25/5 – 5/6. Ska ni mä?
😀
Attans jag är fast i Kina till åtminstone Juli pga visat, hoppades du skulle köra augusti ^^
Neeey, det var bara då jag var ledig, hehe.
Vi får synka en kurs 2019 istället 😀
haha ofc!