Gains!
Jag läste precis på LCHFingenjörens blogg om att hennes nuvarande kosthållning inte passar in någonstans. Hon följer inte någon diet till 100% utan äter mer likt den gamla klassiska GI Noll med Sten Sture Skaldeman som upphovsman. Det retar förstås gallfeber på folk att inte kunna placera henne i ett fack, och jag är i exakt samma “diet-situation” just nu.
Intuitivt ätande
Jag är otroligt inspirerad av alla karnivorer och deras fantastiska resultat, samtidigt som jag aldrig känner mig helt nöjd med bara kött. Det är kanske en vanesak, men jag kan inte bestämma mig för om jag är redo för 100% carnivore eller inte. Så troligen inte. Ändå blir vissa dagar väldigt karnivoriska, bara Skaldemansbiffar med smör eller bara levermousse, omelett och något kött. Jag tvingar inte i mig grönsaker för grönsakernas skull längre.
Detta är en skål stekta kycklinghjärtan
Jag anstränger mig mer för att äta hela djuret, och har börjat köpa olika bitar av olika djur i affären. Lamm är en favorit. Lever och hjärta från kyckling är gott, riktigt färsk kalvlever är också bra. Fårhjärna ska tydligen vara en delikatess men… där är jag inte ännu, men jag är sugen på att köpa blod för att göra egen blodpudding utan mjöl och grejer.
Fantastiska träningsresultat
Så i takt med att jag trevande testar mig fram med något halv-karnevoriskt går träningen väldigt bra och jag har en sån sjukt bra energi. Hela kroppen är “redo” i alla övningar och jag kan ta i för kung och fosterland. Jag vet inte vad det är jag gör annorlunda men någonting blir väldigt rätt i alla fall.
- Jag dricker inte kaffe eller koffein längre, kan det vara det tro?
- Jag äter mer “varierat” när det kommer till kött (fler djur och fler delar)
- Jag äter mindre grönsaker (bort med all lök och kål)
- Jag äter mer protein än tidigare, försöker nå 100g per dag eller mer
När jag inte räknar eller tänker efter hamnar fettet på dryga 200g som vanligt, kolhydraterna är nära noll och proteinet något högre. Har grym ketos och helt fantastisk sömn som jag nog måste tillskriva kaffeslutandet 🙂
Min egen gissning är att mindre kaffe och mer protein är the magic trick bakom mitt starkt förbättrade mående. Jag kommer att köra på såhär och njuta av mitt flow så länge det varar, det känns så skönt när allt bara funkar!
Hur ofta äter du fisk och skaldjur?
Nästan aldrig, det är inget jag gillar så mycket. När jag bodde i Shanghai åt jag dock musslor hela tiden, grönläppade från Nya Zealand. Det var väldigt gott!
Tusen, tusen tack för hjälpen Martina! Det är så uppskattat ska du veta. DU är uppskattad!:) Ska definitivt testa coffee enemas (livrädd lol) och hittade precis en klinik i Köpenhamn som utför colonics (bor i Malmö). Ska testa det också. Så förhoppningsvis krymper magen med hjälp av detta och psyllium fröna.
Tack ännu en gång.
Din mage är inte stor, det är dina tarmar som är svullna.
Tror du att det endast är mina tarmar som är problemet eller kan det också vara själva magen? Typ låg magsyra?
Omöjligt för mig att säga 🙂
Hej Nadja!
Kan tipsa om L-Glutamin, det gör underverk för en trasig tarm! Mina tarmar har också varit helt förstörda ända sedan jag var 3 år och idag fungerar de superbra med hjälp av många olika saker som t.ex. ketogen kost, surkål till varje måltid, psylliumfrön, potatismjöl utrört i kallt vatten (drick/ät dock ej varmt direkt på det och inte under den närmaste timmen) men främst L-glutaminet. Du kan ta upp till 6 g om dagen och kan tipsa om märket Strength, den smakar ingenting 🙂
Tack så mycket för tipset fina Kriszta! Ska absolut testa det!
Jag tror att det är extrema, extrema mängder gluten som har förstört mina tarmar. Har alltid haft ett beroende för bröd. HELA mitt liv har jag ätit bröd till frukost, lunch och middag. Och glöm inte mackor som mellanmål där i mellan. Och när jag blev vegan gick det överstyr. Jag åt i princip BARA bröd och pasta. Dag in, dag ut. Aldrig något annat. Men nu när jag har börjat äta kött och fett (spec mct olja) så har det suget i princip försvunnit. Nu cravear jag kött istället. Men jag antar att mina tarmar har tagit stryk:/ Men jag tror att kosten har varit bra hittills med kött. Mår verkligen så bra! Jag vet bara inte hur jag ska läka dom. Psyllium frön kanske hjälper förstoppningen men hjälper det själva svullnaden?
Ptja du… jag vet inte, men du kommer ju inte bli av med svullnaden så länge du är förstoppad så mycket är i alla fall säkert.
Som sagt, googla coffee enamas, tror det kan hjälpa dig.
Hej Martina, I’m in desperate need of your help! Jag har vänt mig till vårdcentralen men får inga svar. Min mage är riktigt stor. Och inte stor som andra tjejer, utan allt fett sitter där framme. In the center. Jag har inga kärlekshandtag snarare tvärtom, man känner mina höftben direkt. Jag är 23 år, 157cm, väger 49 kg och mitt mått runt magen (precis under naveln) är 87 cm. Det är så jävla jobbigt. Min mage ser exakt ut som gamla män med sina stora ölmagar. Och när jag äter expanderar magen och blir ännu större och det är så himla obekvämt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Blir typ gråtfärdig pga så obekvämt. Hur kan jag lösa detta?! Jag tränade och åt bra hela sommaren och får höra att jag har blivit smalare men magen är fortfarande stor! Vad kan det bero på? Hur ska jag gå tillväga för att lösa det?
Vill också tilläga angående kosten: har varit vegan. numera paleo/lchf, inga mejerier, knappt några grönsaker, käkar i princip bara kött och ägg.
Är det fett? Kan du dra in magen så att den blir helt platt?
Ja, jag suger alltid in magen! Annars ser jag gravid ut:/
Okej så då är det ju inte fett utan svullna tarmar, och varför är dina tarmar svullna? För att du äter något du inte tål, det är en allergi. Du säger att du äter bara kött och smör, är det verkligen så? Vilket kött och hur mycket smör? Du kan vara intolerant mot smör till exempel.
Lamm, nöt, kyckling, kalkon, fläsk (brukar dock unna mig ölkorv eller salami sticks 1 gång i veckan). Ja alla typer av kött. Äter bara smör när jag steker ägg och då tar jag inte så mycket för jag vill inte att smöret ska ta över äggsmaken. Kan tarmarna svullna av förstoppning? För jag har haft problem med kronisk förstoppning så länge jag kan minnas. Brukade käka massa kruskakli när jag var vegan för att få någorlunda normal bowel movements. De senaste 3 dagarna har jag käkat 1-2 dl psyllium frön och det hjälpt hittills. Jag vet att det är högt kolhydrat innehåll men det verkar som att kopiösa mängder fibrer är det ända som sätter igång mina tarmar.
Vad rekommenderar du att jag gör för att läka mina svullna tarmar? (I’M SORRY TARMAR FOR MISTREATING U, WE BOTH DESERVE BETTER)
Ja du… du har ju uppenbarligen stora problem med din matsmältning. Jag hade vänt upp och ned på den kosten helt och hållet och testat något annat bara för att bryta trenden. Om man blir svullen av carnivoredieten då vet jag inte vad som är fel, har nog aldrig hört talas om någon som blivit det.
Googla på coffee enemas och kör några sådana, och ta dig en funderare på vad som kan ha hänt dina tarmar.
Hej! Jag har en fundering kring stress och dess effekt. Jag har sedan två veckor tillbaka hållit mig till keto-kost. Har ätit det i princip hela året men med avsteg. Nu har jag äntligen lyckats hålla mig ifrån det. Jag trivs med det och så men senaste veckorna har varit mentalt jobbiga pga kroppsförändringar. Jag har, sedan skolan började igen i augusti, lagt på mig kring magen och “kärlekshandtagen” samt rumpa/höfter. Jag får panik. Det går liksom åt fel håll. Så jag har börjat fundera på om det är en stresseffekt? Att börja ny termin på universitet medförde ångestattacker och dålig sömn med konstant hög puls oavsett tid på dygnet. Nu har det blivit lite bättre vissa dagar men jag undrar om det inte satte kroppen ur balans? Kan det orsaka så mycket “synliga effekter” på kroppen? Jag går dessutom i terapi som inte är så jätte-avstressande direkt..
Denna vecka har jag minskat kaffet till en halv kopp, ibland inget, samt i 1.5 vecka tillbaka slutat med kokosgrädde, som jag började med i augusti (till frukost) därför att jag tänkte att jag inte tålde det. Funderar även över att dra ned på ägg men jag vet inte vad som blir kvar till frukost för jag äter ägg+majjo. Tänkte om det även var allergener iblandat i stresskarusellen. Jag vill fortsätta med kosten men man blir ju tveksam och det stressar mig ytterligare att vara obekväm i kroppen. Jag känner inte igen mig.
Nu vet du ju inte allt om mig såklart men tror du att det kan vara stressen som sabbar för mig? Kan en striktare kost kanske stressa den ännu mer?
Tack för en bra blogg som alltid. Jag fortsätter söka vidare i dina arkiv men jag tänkte skicka iväg en direkt fråga också.
Mvh Maria
Stress är döden för formen, du behöver chilla och dra ned på kaffet. Det är inget fel på det du äter (troligen) 🙂
någon som vet om höga värden av Urat är farligt?? jag har fått resultat av mina blodprover och det visar att jag har höga värden Urat, mina värden är på 500 uMol/L. Referensintervallen är på 155-350 “jag kan inte läkar-språk men jag gissar på att Referensintervall är det värde som man bör ha?” borde jag vara orolig nu?
jag har sökt runt på nätet och sett att fler LCHF/keto-folk också råkar ut för detta. då måste väl jag ha en slö lever eller njurar? det kanske är förklaringen bakom mina utslag. jag är rädd för att jag måste lägga keto på hyllan, alltså om det är farligt.. :'(
Dra ned lite på proteinet bara då sjunker uratet, det är inte farligt 🙂
Käkar du mycket gris?
Tack snälla för tipset! ? På senare tid så har Jag käkat mycket blandfärs, annars så äter jag ingen fläsk. Blir lite ägg och kyckling ibland också. ? När jag använder matvågen så brukar ofta köttet på tallriken väga runt 60-70 gram. Men jag kanske får sänka till 50 gram eller mer . ☺️
Du kan ju testa men jag tror absolut inte du behöver oroa dig 🙂
Kan rekommendera nöthjärta, har inga kolydrater men många spårämnen, allt enl.skaldeman.supergott skivas blir som kallskuret.köper på gröna gårdar koka buljong på ben… Mums
Att göra lämpliga matval är inte så krångligt om vi är känslomässigt förankrade i kroppens fysiologiska behov snarare än äter för att stilla psykologiska begär.
Verkligen, kan inte hålla med mer.
Jag vill prova inälvsmat, främst lever, och försöker få tag i ekologiskt men det är ofta slut där jag letat. Jag har hört att det är mer noga att äta eko just när det gäller inälvsmat, vad tror du om det?
Vet inte men det borde vara enkelt att få tag i i en saluhall eller direkt från slaktaren tänker jag, billigt också 🙂
Jag köpte nyligen ett ekologiskt halvt lamm, styckat i lagom stora bitar och en stor förp lever, hjärta och njure ingick. Supergott och allt köttet är ganska fett. Jag handlar via Reko-ring som finns på många orter i Sverige. De har sidor på Facebook som man kan lägga till. Sen lägger småskaliga eko-odlare och djuruppfödare upp sina produkter varje vecka och man kan skriva kommentar vad man vill köpa. Utlämning på en bestämd plats och man swishar betalningen innan. Superenkelt om man bor i en stad och inte har bil.
Tack, jag måste verkligen börja med detta! Det är på tiden!
Kan du fixa en blogg där du berättar om dina personbästa i större övningarna (mark, knä, bänk, militärpress osv.)? Med tanke på hur mycket du tränar borde de ju ha ganska bra resultat.
Nä jag har inte så bra resultat för att jag alltid har gjort stora uppehåll i min träning samt bott på ställen där det inte funnits skivstänger, typ Kina och sånt där jag fått nöja mig med lättare hantlar.
Nu har jag bra kontinuitet i träningen och kunde pressa 40 kg i militärpress 5 reps utan problem förra veckan, du kan se all min träning här: https://www.instagram.com/p/BoPZ_mFAiay/?taken-by=highfatfitness
Hur sätter man i sig den där tallriken? Är hemskt nyfiken på inälvsmat men är rädd för smak och lukt. Luktar det illa går det nog inte ner. Försökte till exempel koka bone broth för ett tag sen. Åkte ner i vasken när det var klart.
Man får inte vara så känslig 😉
Jag gör blodplättar på craimefraiche, grädde, ägg, vatten, lite cocosmjöl o fiberhusk, salt samt nötblod. det blir “skit”gött 😀
Åhh tack! Jag ska testa detta 🙂
Hej!
Varför slutat med just kål och lök? Vilka grönsaker håller du fortfarande kvar vid och varför?
Tack på förhand!
Många blir svullna av kålväxter, så även jag 🙂 Käkar jag grönt så blir det spenat och haricot verts främst.
Tack för svar!
Jag är själv enormt intresserad av detta med kost, mående och träning. Har bakgrund inom elitidrotten och blev “hjärntvättad” med kolhydraternas betydelse. Tränade kopiöst men kunde inte fatta varför jag alltid var så svullen och päst, jag åt ju så “bra” man bara kunde…
Nu kör jag 16:8 samt lägger in lite OMAD då och då. Skippat kolhydraterna kraftigt och jävla vilken skillnad i kroppssammansättning! Träningsvärk är numera sällsynt och bra tryck i gymmet. Läser nu kopiösa mängder om grönsakernas vara eller inte vara och där är det väldigt delade meningar…vi får se var det landar.
Tack för ditt engagemang i detta intressanta men väldigt debatterade ämne!
Apropå inälvor. Detta var intressant info. Har du ätit mkt inälvsmat i Kina? https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1154494?programid=950
Ja en del fast främst mer brosk och annorlunda djur som björn och groda och så.
Hej Martina,
Tack för en mycket inspirerande blogg! Jag tänkte skriva en kommentar apropå detta och föregående inlägg, angående just kommentarer. Jobbiga kommentarer, för att vara mer exakt. Det är något du måste (ursäkta det skarpa ordvalet) lägga mindre energi på. Ju större du och ditt personliga varumärke blir, desto mer av den varan kommer du få, tyvärr. Idioter, eller bara trista människor, finns överallt, och ju mer du syns desto mer kommer du uppmärksammas av både kloka och mindre kloka personer. Sluta lägg energi på de mindre kloka. Det är lätt för mig att säga, för jag har ingen blogg, men jag ser ändå hur det fungerar i bloggvärlden, vad som skiljer skilja agnarna från vetet, så att säga. Jag ska ta ett exempel – Isabella Löwengrip. Man får tycka vad man vill om henne, men hon är mästarnas mästare på att skaka av sig negative kommentarer. Hon hade aldrig lyckats bli så stor som hon är i dagsläget om hon bekymrat sig om negativ och okonstruktiv kritik. Hon har till och med stalkers och blir till och från mordhotad. Fruktansvärt! Men hon har lärt sig att hantera det.
Som HSP är det så klart väldigt tufft att behöva handskas kritik och pessimism, men det är något som går att öva upp (är jag övertygad om) om man är tillräckligt motiverad och disciplinerad (och du är ju mästarnas mästare på disciplin!). Kan du inte sätta upp det som mål, att sluta reagera och lägga energi på negativa kommentarer?
Så, inga fler inlägg om hur dumma dina läsare är, ok? Vi är alla lite korkade till och från, du får helt enkelt ursäkta oss, eller ignorera oss. Din blogg förtjänar det!
Lycka till Martina, jag håller på dig.
Kramar från ett troget fan (som säkert kommer skriva någon korkad kommentar i framtiden).
Tack Sig vilken fantastiskt tänkvärd och bra kommentar! Jag kommer nog skriva sådana här inlägg igen, men det du skrev nu träffade helt rätt så jag ska tänka och reflektera över det du har sagt nu ❤
Precis vad jag tänkt också och att du kan öva mindfulness och acceptans istället för att lägga ut din reaktion offentligt. För att du kan komma långt med det i din egen utveckling! ♥️
Jo men det är också min väg att lägga ut saker offentligt, och ett sätt för mig att vara i den här världen.
Ja såklart du ska blogga och lägga ut saker offentligt! Så menade jag inte. 🙂
Nej jag förstår, men jag menar även mina reaktioner och hur jag hanterar saker och sådär.
Ja , förstår. Och om det leder till klarhet och känns hälsosamt att göra så så är det ju bara bra.
Kul!!! Calle Moreus på Malou nu, han käkar keto och han är en deltagare i Biggest looser
Bara höra honom säga fettdriven kommer väcka mångas intresse
Åhh jag får ta och kolla biggest looser i alla fall, ska han vara fettdriven kommer han att vinna över alla!
https://www.tv4.se/efter-tio/klipp/kalle-moraeus-jag-%C3%A4r-mer-strykt%C3%A5lig-%C3%A4n-vad-jag-trodde-11793349
Yes! 😀
Det är så intressant det där med att ta bort grönsaker. Jag mår finfint utan dem. Tänker också på när jag var barn. Vi åt i princip aldrig grönsaker, det var kokta morötter och ärtor ibland, mest som dekoration ? Vi åt potatis och kött och fisk. Vi var aldrig förkylda, det var först i vuxen ålder jag blev det.(när grönsakerna hade gjort entré i mitt liv)
Läste också nyss hos Shawn Baker om att inuiterna bara åt inälvorna när de hade ont om mat. Många veteraner inom carnivore äter inte inälvor och klarar sig fint utan. Funderar på hur pass individuellt det kan vara med att få någon typ av brist. Eller om vi bara är rädda för att få det… Spännande är det!
Kul att läsa! Skön påminnelse om att jag mår alltid bäst och träningen går alltid bäst när det finns tillräckligt med protein i dagen.
Men därom tvistar de lärde, jag har lite svårt att få i mig tillräckligt utan shakes. Det känns som bäst när jag håller närmare 200g/dag (ca90kg) men det kan ju säkert vara att jag bara behöver mer fett istället.
Om du är på suget att se på en fråga så undrar jag lite om du har en mening om hur mkt som verkar vara vettigt? Det känns som massa amerikaner menar att minst 3g/kg kroppsvikt är vad du behöver, men samtidigt håller de handen på vasslepulvret de är sponsrade av..
Jag tror inte att vi behöver särskilt mycket protein, många som lever ketogent kör på 1g per kilo kroppsvikt och lyckas bygga väldigt mycket muskler på den mängden. Mer protein är inte nödvändigtvis bättre, och absolut inte vassle 😛
Det du beskriver känner jag oxå! Grymma resultat i gymmet på Carnivore, sover bättre, fått så synliga muskler! Aldrig varit så trots att jag tränat typ jämt. Är nu 50år och i mitt livs form. Men………
Jag känner oxå att det blir otroligt trist i längden med bara kött! Blir lätt att jag tycker att jag är värd typ en kebabtallrik eller nått bara för att jag äter så extremt.
Dock är kött jätte gott men i längden blir det lätt trist.
Grönsaker blir jag dock aldrig sugen på?
Har oxå köpt nötblod som jag har i frysen. Jag brukar göra blodpannkaka! Det kan jag varmt rekommendera. Väntar med spänning på recept på blodpuddingen? Trevlig helg!
Aha, blodpannkaka! Då kanske det är det jag ska göra istället… vill bara göra något som påminner om blodpudding eller liknande.
Hej Martina!
Har följt dig länge, du inspirerar verkligen mig. Läst flera av dina böcker oxå. Tack!
Jag tänker på kaffet, det är det sista i “kedjan” av mitt beroende och vill inte riktigt släppa det..
Har du några tips? Vad kan jag vänta om jag slutar?
Tack Niklas!
Det beror på hur beroende du är… många jag känner får kramper, trötthet och extrem huvudvärk av att sluta men sen mår man bättre och bättre. Men det tar tid tyvärr, helt klart värt det dock för att bli av med giftet.
Hej Martina!
Jag undrar om du har tips på magnesium utan magnesiumcitrat (tål ej citronsyra). Har ffa problem med trötthet.
Kram! 🙂
Det borde inte vara så svårt att hitta 🙂
Jag äter som du, intuitivt. Så från keto till carnevore till mix o hit o dit. Vad kroppen vill ha blir mer tydliga när man följer det. Just nu mest kött o inälvsmat. Nötköttet äter jag mer eller mindre rått. Även råa äggulor som “sås”.
Fett kan jag inte med nu. Började med bea o majo sedan smör nu inte ens fett på köttet. Tja jag skippar det o äter då väldigt mycket protein men har väldigt bra bs-värden, inte keto dock. Är d2 så så länge det funkar kör jag såhär.
Tack för bra inslag eftersom många lever strängt och de får de väl göra men andra kan ju vilja följa det som passar just då.
Mvh
Lena
Tack Lena!
Hur gör man blodpudding utan mjöl? Fast vill nog hellre göra blodplättar istället! Det är gott, i varje om de görs med mjöl…! Det såg ju ganska gott ut med stekta kycklinghjärtan! Jag brukar köpa sådana och ge råa till katterna men ska kanske äta dem själv istället?, det är ju väldigt billig mat, och de innehåller taurin (som katter! måste få i sig). Äter ju inte LCHF men är intresserad, om jag bara inte var så lat. Blir i alla fall lite inspirerad av att läsa din blogg. Kul att se bilder från din träning. Du ser ut att vara i superform! Brukar du träna med kettle bells förresten?
Jag vet inte, tror jag kommer att experimentera fram något som vanligt 🙂
Jag tränar aldrig med kettlebells, ser inte riktigt poängen med det när det finns stänger.
Tror du att man kan få i sig alla vitaminer och mineraler på carnivore? ☺️ Jag har hört att väldigt många individer har fått bra resultat av den kosthållningen. Men jag känner detsamma som dig: “att det är för extremt för mig just nu.” ?
Ja jag tror att det är oändligt mycket bättre att följa en strikt carnivore diet än att äta “vanlig mat” med pasta, tacos och lösgodis 🙂
Jag tycker det låter toppenbra att du äter mer varierat(avancerat) kött nu och att du äter mer protein. Det tror jag på! 🙂
Tack Carin, härligt att du hejjar på mig!
Vad tänker du om grönsaker som mat till goda tarmbakterier där jag förstått det som att en mångfald av olika grönsaker behövs för att få en rik och god tarmflora?
Jo jag körde på det när jag hade en tarminfektion och det funkade toppen, men annars tror jag inte att det behövs så himla mycket. Tarmfloran byggs ju upp av vad den får, så det handlar mer om att undvika skräp.
Detta är superintressanta tankar!
Är så sugen på att testa riktigt carnivor någon månad. Äter ju gärna inälvsmat så för min del är det inte svårt att variera. Svårare att förklara för barnen varför jag äter så?
Har ett av varje sort när det kommer till barnen. Dottern är en carnivor som helst äter bara kött och smör medan sonen helst äter bara grönsaker…
Spännande det är med intinuitivt ätande. Jag tror att det är bra men att man måste ha varit clean från socker och mjölmat ganska länge för att fixa det. Annars skriker hjärnan efter de sakerna istället maten den egentligen borde vilja ha.
Måste man förklara för barnen varför man gör saker? Det kanske man måste, jag har inte barn själv så jag förstår inte alltid sånt där 🙂
Mina barn är 6 och 7 år gammal så de kommer att fråga varför jag äter som jag gör och då behöver jag kunna berätta varför på en bra nivå så att de förstår. Det är inte lätt alltid med barn. Vill ju inte förstöra deras syn på mat och hälsa heller utan jag vill att de ska få en lugn relation till mat, att det är bränsle och inget annat.
De är helt inne på att socker inte är bra osv. De äter dock normal husmanskost i skolan för det är det enda som serveras om man inte har allergier med läkarintyg som styrker det så kan bli problem om de också vill äta carnivor och inte kan det i skolan där andra regler gäller…
Jag förstår!
Hej Martina!
Hur ska man tänka gällande grönsaker och de vitaminer och mineraler som finns i dem? Kan man täcka detta behov genom att äta varierat när det gäller olika köttdetaljer?
Det finns ju inte så himla mycket vitaminer och mineraler i grönsaker… spenat, broccoli och grönkål är de bästa alternativen för de har gott om kalium, lök och kål har svavel. Äter man HELA djuret så får man nog inga brister, inte ens D-vitamin 🙂
Frukter då?
Frukter? Nej jag har inte ätit frukt på 10 år och kommer nog inte göra så mycket heller… ser inte alls poängen med frukt. Genmodifierat, fullt av socker och knappt några näringsämnen alls.
Barndomsminnen med kalvlever, så gott!!!
Bryn levertärningar i mycket smör, salta och peppra häll på grädde och mejram och låt puttra en stund.
Servera ev med surlingon som har dämpande effekt på BS, liknande metforminets (forskas på i Canada).
Bästa lingonen jag hittat är Vilda Lingon Fryst EKO/KRAV Magnihill.
Decaf-kaffet har vänt upp och ner på min mage så funderar på om det kan innehålla något som inte ska vara där.
Ligger i startgroparna för keto/carni men har tre läkarbesök inbokade så de får göra sitt först, labproverna får bli bra
riktvärde. Älgjakten kommer lägligt till mitt ökade köttintag 🙂
Låter gott! 😀
Ja jag tror att decaf kan innehålla mer skräp för att få bort koffeinet… många verkar ha problem med det.
Ibland undrar jag om inte barn har rätt när de inte vill ha grönsaker. Många måste läras tycka om grönsaker. Själv hörde jag till den skaran.
För några år sedan läste jag en bok av en läkare och forskare (minns tyvärr inte vem) som menade att mycket tyder på att grönsaker (antioxidanter) behövs för att motverka skadorna av högt kolhydratintag, inte annars.
Ja, jag börjar tro som du. Kolla hur ett barn äter en macka… smöret först 😀 Urinvånare ger sina barn råa bitar av inälvor, det mest näringsrika och det slinker ned utan problem.
Jo, men så är det. Min lilla dotter, nu 4 år, fick endast hemlagad paleokost som bebis och fick smakportioner av både grönsaker, rotfrukter och animalier. Hon var nyfiken men lite tveksam när jag gav enbart grönsaker, men när jag sen la till kött åt hon med strålande aptit! Det bästa hon visste var att sitta och gnaga på brosket på kycklingben, det var mycket intressantare än köttet ?
Kokt ägg mosat med smör var också en favorit, gärna med avokado. Men hon har alltid varit nyfiken på nya saker och velat smaka, så nu går hon runt i trädgården och käkar fänkålsblad, babyspenat, örtkryddor, broccoliblad mm.
Det roligaste var nog när hon var på barnkalas på ett lekland, då bjöd de på varmkorv och sen glass. Korven gick i snabbt men glassen ville hon inte ha. Sen på kvällen när hon kommit hem ville hon gärna ha mammas glass, dvs frysta hallon mosade med kokosgrädde och vaniljpulver. Det värmde i mammahjärtat ❤️
Ja, man maste väl lära de att äta grönsaker, har inte träffat nat barn som ville ha de. rökning är samma sak och alkohol det med. man lära sig röka och dricka tills man har vant sig och är fast, so trist förstass!
Hur, fanken, får man 200g fett i sig varje dag? Jag menar vad skall man äta, snälla, berätta..
Är du ny på bloggen? Välkommen i så fall! 🙂
Jag har ätit ketogen kost sedan 2008/2009 ungefär och det är högfettkost. 200g fett är inget, 3-400g går också utmärkt 🙂 Har skrivit en bok om det: https://www.adlibris.com/se/bok/ketoguiden-9789177833857?campaignId=def538e7-d9a9-4769-97d6-243d7081ab2d
Vi som äter keto äter feta köttbitar, inälvsmat, avokados, smör, ister, talg, feta fiskar osv. Även grädde och ost kan vara okej ibland för att få upp fetthalten i maträtter.