fettbomba
Efter några dagar av kraftigt kaloriunderskott var det dags för en liten fettbombning för att inte tappa min fina förbränning, många ägg och Magic Bullet Coffee med rikligt med MCT-olja.
Till eftermiddagen har jag gjort en stor sats ketobollar som blev så bra att de smakade som tryfflar! Har du tänkt på att ketobollarna ibland blir rätt äckliga och ibland blir supergoda? Vad beror det på? Är det smörets konsistens, eller huruvida man valt saltat eller osaltat? Det här är ett mysterium för mig!
Min Ketonix har slutat fungera så jag ska returnera den och (förhoppningsvis) få en ny, hoppas den hinner komma innan jag drar till USA! (Inlägg om ketonixen här) Jag hade ju tänkt att göra sådana där snygga diagram som Tommy Tappar har gjort (här) men nu får det visst vänta lite.. 🙂
OBS: Läs gärna Maggans Fettkaffe-skola om du är osäker på hur du gör ditt Bullet-kaffe 🙂
Jag brukar blanda i cashewnötssmör och några teskedar starkt kaffe när jag göra ketobollar. Sötman från cashewnötssmöret räcker så jag har inte något sötningsmedel utan bara vaniljpulver och kanske 1-2 msk nötsmör på 50 gram smör.
Ännu bättre är väl kanske mandelsmör eller hasselnötssmör men jag är överkänslig mot både mandel och nötter tyvärr så det funkar inte för mig. Cashew har högt kh-innehåll men jag använder ju inga stora mängder av smöret i ketobollarna så jag tycker det fungerar ändå.
Jag brukar blanda i cocosgrädde och cocosolja i mina chokladbollar också, då blir de extra krämiga och supergoda!
Tack för en helt fantastisk blogg, jag följer med spänning varje dag!
Har du något bra tips på något sockerfritt och kalorifritt man kan tugga på när man fastar? Kan det vara ok att ta tuggummi lr några gurkstavar? Lr försämmrar det fastan?