Musslor och friterade skalbaggar på bilden
Jag brukar få kommentarer om att min mat inte ser god ut, att det ser ut som en 5-åring har lagat den och att jag är allmänt kass på att laga mat. Ptja, både ja och nej för jag tror att jag ser mat på ett annat sätt än många andra. I min värld så behöver inte maten se snygg ut för att jag ska vilja äta den, och att den är god kommer väldigt långt ned på listan.
Gott eller aptitligt är bara en bonus men absolut inget måste. Variation är heller inget jag har behov av när det kommer till mat. Det jag optimerar efter är funktion, mikronutrienter och i sista hand makronutrienter. Va de nån som sa smak…? Näpp!
Nu har jag börjat äta musslor. Är det gott? Nej det är ganska äckligt skulle jag säga, men det är extremt miljövändigt, ekologiskt och extremt näringsrikt. Samma sak med friterade insekter (såkallat exoprotein) som jag inte har startat med riktigt ännu, men jag tycker att idén är väldigt smart. Det innehåller inga kolhydrater, rikt på protein och fett, etiskt, ekologiskt och näringsrikt.
Så summa summarum: min mat kanske inte SER god ut men den är extremt effektiv skulle jag säga. Den är hälso- och ketofitness optimerad. Låter mig ha energi hela dagen, ett klart fokus, definierade muskler och en tvättbräda på magen. Vad mer behöver man? 😉
Martina du är ju väldigt klok och kunnig, kanske rent av genial. Men jag tror att du ännu inte har upptäckt den enorma njutningen som god mat kan erbjuda dig. Jag är själv väldigt förtjust i asiatisk mat och då i synnerhet japansk. Sashimi (enbart rå fisk, inget ris) kan vara fantastisk och den innehåller inga kolhydrater alls. Prova gärna otoro-biten på tonfisken som är den bästa. Nu är du ju i Kina som också har en fantastisk matkultur. Unna dig att gå på bra restauranger och inte de där skräpställena där de äter padda och sitter och fiser och rapar vid borden. Men mat är som allt annat, man måste utveckla sin smak genom att pröva olika saker vid flera tillfällen och då plötsligt upptäcker man vad man tidigare har missat. Själv ska jag till Thailand om några dagar så jag får väl pröva att äta insekter även om det bär mig emot.
haha tack Henrik! Jo jag gillar också sashimi och du har säkert rätt, jag ska testa mer god mat 😉
Musslor kan vara gott, musselsås i stället för köttfärssås, bara byt “djur” 🙂
Jag själv äter gärna och ofta extremt enformigt – om det är gött! 😀
Förklara gärna mikro- och makronutrienter. 0_o
mikro = mineraler och vitaminer, spårämnen, makro = kolhydrater, fett och protein 🙂
Hej! Lite off topic kommentar här kanske, men jag sitter och funderar på en grej här. Läser ofta igenom gamla inlägg i din blogg (för du är seriöst så otroligt bra!!) och läste inlägget du skrev om Succeeders Brain Octane Oil. Den innehåller ju 100% kaprylsyra. På bodystore hittade jag att kaprylsyra finns att köpa på burk, i kapsel, och den verkar främst marknadsföras för hjälp mot candida och sånt. Men nu undrar jag om tillskottet av kaprylsyra skulle boosta ketosen också, tror du?
Tack! <3 Jag skulle tro att bara kokosolja, smör och ister är bättre än kaprylsyran i sig 🙂
Jag har letat efter insekter i ätlig form som man kan beställa hem över nätet, men inte hittat något. Det är som du säger, väldigt etiskt rätt. Helst ska det vara i frystorkad pulverform så att det går snabbt att få ner, jag tror inte att smaken är särskilt positiv. Några tips?
PS Jag håller med dig, men i alla fall en gång om dagen vill jag ha något gott att äta. Frukost och lunch däremot ska bara vara nyttiga, snabba och billiga..’
Kram Maria
Grymt! Det är ett företag i USA som jobbar på detta nu vet jag… EXO något