Vi är igång för fulla muggar med min senaste bok som för första gången innehåller både recept och kostscheman. Det är svettigt kan jag lova, eftersom jag personligen inte gillar recept, eller kostscheman!
Men varför gör du då detta, undrar väl vän av ordning. Jo det beror på att årets mål var att skriva minst tre kontrakt med amerikanska förlag, och först ut är amerikaniserade versionen av Fettfrälst! Den säljs redan i Sverige, Danmark och Sydafrika och är roligt nog den bok som sålt absolut bäst. Det är roligt för att det är den mest ratade boken, av förläggare vill säga. Den har fått omdömen som “den kommer aldrig att sälja” “den är jättedålig” och “den är helt obegriplig” men, men. Jag är inte den som har vett att lyssna på åsikter hitan och ditan, så nu är det i vilket fall BÅDE USA och Canada som står på tur!
Det amerikanska förlagets krav var att göra Fettfrälst till en så kallad “one-stop-shop”, en “bibel” när det kommer till Ketogen kost, och för att den ska klassa in där behövs recept. Inte så lite heller utan närmare 100 stycken… och det är jag som lagar allting…
Min inställning är att alltid göra vad som än krävs, för att nå mina mål, så krävs det recept så gör jag recept. Krävs det matlagning och kostscheman, so be it. Jag gör’t! Vad jag insett är dock att detta nog är talangen längst ned på listan. En så kallad anti-talang.
Idag var vi och tittade på kök för omlagsbilden, och jag känner mig sjukt malplacerad i ett kök – särskilt ett såntdär pråligt amerikanskt kök där man ska stå som en amerikansk hemmafru i rutigt förkläde och röra i en gryta… men som jag brukar säga; blir det inte kul så blir det åtminstone intressant! Det här är helt klart ett intressant projekt, och jag kommer vara väldigt stolt när alla rätter är lagade och fotade! 😀
Wow! Detta blir hur bra som helst! Coolt att få ta del av processen
Skulle vilja ställa en fråga till dej om hur du tänker om kombinationen fett och kolhydrater från grönsaker om man skulle vilja fettbomba en tid. Har ide torka när det kommer till maten just nu och skulle helst äta minimalt med kött. Sabbar ett rekommenderat intag (dvs 500g) av ovanjord grönsaker effekten av en fettbombning (orsakar rentav motsatsen?). Har själv märkt att mer grönsaker är bra för min mage+alla vitaminer jag inte vill avstå. Så vad tror du. Är det bara att glömma?
Om du ska fettbomba kan du inte kombinera de med några grönsaker alls. Fettbombning är typ ägg, smör, kokosolja, i princip 100% fett eller så nära 100 som möjligt! http://www.adlibris.com/se/bok/fettfralst-stark-frisk-snygg-pa-hogfettkost-9789197705363 har skrivit om det här
Okej, tack för snabbt svar Martina! Har länge varit sugen på den boken, tror det ska bli en julklapp till mej själv. 🙂
Det ska bli spännande med boken! Följer ditt kostschema med de enda undantagen för livsmedel jag inte tål. Tycker hittills att det är mycket bra – nr 2 blev dessutom ännu enklare och det tror jag passar bra om man ska få folk att verkligen gå all-in. Övriga familjen som inte äter keto gillar också maten. Bra förslag att ange lite “körschema” med preps för att underlätta samt lite kort om vad som kan frysas och sparas etc. Tror att detta är extra viktigt med tanke på att boken får amerikanska läsare…
Kan nämna att jag bytte pizzareceptet mot ditt förslag om lesscarbs recept med pofiber och det blev riktigt bra! Försumbar kolhydratmängd då pofiber väger typ ingenting:-)
Ser fram emot vecka 2 nu och matlådan till jobbet är laddad med pannkakswrap:-)
Hej! Jag äter rätt mkt skinka, ölkorv eller salami till mellanmål, eller ibland mål. Äter med lika mkt smör till. Vet att detta är negativt pga nitriterna osv men finns det andra nackdelar och hur mkt kan nitriterna påverka?
Modigt och kul att du satsar! Uppskattar dessutom inspirationen från dina recept då det ger mig variation i min kost (hittade makrill i frysdisken o det brukar jag aldrig käka annars tex!) utan att göra det till komplicerade, utdragna recept.
En feedback till boken:
Kan kanske vara värt nånstans att nämna vad som kan frysas och inte (alt hållbarhet i kylen) för saker som pannkakswraps som kan vara trevligt att förbereda på söndagen när man har gott om tid. Det är väl ofta i planeringsstadiet många faller när de ska följa ett matschema? Kanske även ge förslag på ett antal olika konkreta röror/fyllningar nånstans i boken? 🙂 (ska testa kyckling+ currykryddad majjo + spenatblad tänkte jag)
Tack för feedback! 🙂
Vilken underbar ide!!
Om möjligt, ha med det i boken Martina! Just ang frysen och hur länge man kan ha de i kylskåp vore underbart! Ser framemot boken!
Det är med i boken, men de har inte varit med i kostscheman, hittills.
Tummen upp!! 🙂
Du är så imponerande och inspirerande ! Ser fram emot den nya boken!
Min dotter har problem med acne på ryggen, har provar ALLT. Hon äter dvitamin, omega3, undviker mejeriprodukter o kolhydrater. Trots detta ploppar det upp på ryggen. Hon mår naturligtvis jättedåligt av detta. Har du ngt bra tips.
Låter som att hon är lätt androgen-dominant, gå till gyn och se om hon kan få något utskrivet om det är väldigt besvärande.
Skulle rekommendera att gå till hudspecialist i stället. De har bättre koll på vilka läkemedel som är bäst anpassade. Gyn har ett litet hum, men skriver framför allt ut hormonella p-medel av andra orsaker. Ni kan få en remiss till dermatolog från VC efter bedömning – ni verkar ju ha testat det mesta. Gyn kan skriva ut läkemedlen men dermatologerna är bättre på att följa upp och bedöma effekterna, och har dessutom fler alternativ att erbjuda än p-piller om det känns främmande 🙂
Hej Martina. Min dotter har acne men mest på ryggen. Har provat allt, känns det som. Kostmässigt äter hon inga mjölkprodukter och ingen bröd, pasta osv. Äter omega 3, d-vitaminer. Emellanåt är hon verkligen knäckt, vill inte visa sig i linne eller bar rygg, självförtroendet noll, vet att du inte är ngn läkare men just därför kanske du kan hjälpa oss?
Ser mycket gott ut, speciellt den till vänster högst upp 🙂 Vad är det för en wrap?
Pannkakswrap 🙂
Ha ha ha vad härlig du är
Kommer att bli såå bra =)
Gjorde din kollagen igårkväll/natt/5 på morgonen.
Funkade fin fint.
Tack för att du delar med dig.
Tack själv 🙂
Låter sjukt kul tycker jag! Jag skulle gärna göra en kokbok med en massa av mina recept! 🙂
Grym du är! Som bara hugger in på’et. Fastän inte din favoritgrej att göra, tvärtom. Alltså skrattar lite när läser texten, måste kännas lite absurt, typ hur hamnade jag här ?. Intressant och höra hur det går till på en ny marknad. Lycka till tror det kommer bli super!
Tack, jag tror också att de blir super! 🙂
Intressant! Vem fotograferar?
Det är ett helt team med matstylister och fotografer så det är lite olika 🙂
Hej! Ännu en bok ,wow! Alltid bra att testa sina gränser och utmana sig själv.Allt kommer att bli toppen
Ja det är bara att ånga på!