Hej vänner!
Nu är det dags att sätta sig på ett flyg igen för jag ska nämligen till en av Kinas mest ökända städer – Baoding! Mattias kollegor har skrämt upp honom att det är helvetet på jorden ungefär men själv är jag bara sjukt nyfiken och väldigt positivt inställd till resan!
Jag följer med för att titta på spektaklet, shoppa, jobba och turista medan Mattias ska jobba på sitt företag. TYVÄRR misstänker jag att internet är extra superdåligt där så jag är kittad med internetstickor och routrar och grejer så att jag ska kunna lösa det på plats. Vi håller tummarna för att det funkar!
Nu måste jag skynda iväg, hörs i Baoding! (Hoppas jag!)
Du skrev förra året om resistent stärkelse i form av potatismjöl. Hur gick det experimentet? Är det något du fortsatt med?
Mvh/
Birgitta
Inte i Kina, här äter jag istället bönor och en och annan kall potatis ☺
Träffade av olika själ på en person som drabbats av refeeding-syndrom efter självsvält. Med kort inläsning ploppade frågan upp: finns risk för detta hos ngn som exvis fettfastar i ngn vecka och därefter frossar, finns ju risk om man endast svälter sig och ffa pga omfördelning av elektrolyter intra-extracellulärt vilket leder till brist när insulinet lagrar in sockret och vätskan med detta…?
Jag vet inte, men varför skulle man frossa efter en fettfasta? Man är ju så mätt!
Fast refeeding syndrom drabbas man av om man har näringsbrist. Inte brist på intag av fett.
Men man får inte näringsbrist på några dagar, det måste vara av långvarigt dåligt näringsintag. En person som fettfastar gör bara det i några dagar på sin höjd.