Varför man inte ska äta sötningsmedel (kort version)

Vill bara gå ut med en liten varning till er som vill ned i vikt, stay away från sötningsmedlen – de sabbar mer än man tror:

 1.  Håller smakpreferenserna kvar på supersött. Vi får svårare att känna den naturliga sötman som finns i till exempel bär. Andra smaker blir också förvrängda, vi kan tycka att saker är sura som inte alls är det och så vidare.
 2. Om man dricker cola zero eller fun light till maten äter man mer än om man hade gjort om man druckit vatten. De söta skapar hela tiden ett sug efter något mer och gör det svårare för hjärnan att känna in när man är mätt.
 3. Man blir hungrig! Eftersom vissa sötningsmedel höjer insulinet lite sjunker blodsockret lite även om man LCHF:ar. De ger signalen till hjärnan att det är dags att äta, fast att de kanske inte alls är de!

Relaterade länkar

3 thoughts on “Varför man inte ska äta sötningsmedel (kort version)

 1. Bra ! Jag är antisötningsmedels person 😉 Fattar inte hur folk kan vara så ….. att dom använder skiten.
  Ursäkta att jag är så hård. I min LCHF värld finns inte sötningsmedel med på kartan. Om man nu någon gång vill söta något.
  Så använd då oraffinerat socker ist, men man kan ta ner mängden till en fjärdedel enl receptet och ta en liten bit.

  när man går in på olika receptsidor på webben så är det sötningsmedel i mycket. Borde inte få finnas där och kallas för LCHF.
  Jag tror tom att vissa sk LCHF kokboksförfattare är sponsrade av sötningsmedels industrin ( Är säkert lite konspiratorisk av mig )

  Vi borde bojkotta dom recept sidorna och kokböcker för LCHF so har med sötningsmedel.

  Martina, jag vill ha den långa versionen om sötningsmedel.

  • Tack Tommy! Har skrivit mer på länkarna.

   Jag håller helt med men det är svårt för många (inklusive mig själv) att göra rätt val alla gånger. Ibland åker sötningsmedel med av bara farten, av bekvämlighetsskäl, men man behöver ju inte stå och baka och greja när man kör LCHF!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.