Stekt fläsk, blomkålsmos & en sås gjord på creme fraiche, avocado, salt & peppar. Enkelt men väldigt gott! 😉
Hej! 👋 Jag skriver numera om andra saker än livsstilsoptimering/biohacking, men de inläggen finns kvar här på bloggen. Fokuserar alltså mindre på prestation & mer på livskvalité i största allmänhet. Delar lite tankar om det när jag får feeling!
Stekt fläsk, blomkålsmos & en sås gjord på creme fraiche, avocado, salt & peppar. Enkelt men väldigt gott! 😉
Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.
Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.
evolve - All rights reserved Martina Johansson
det är så sjukt gott med blomkålsmos och en klick cocosfett (som smakar det också)!!!
Hej!
Jag äter fluxotin sedan några månader tillbaka pga av depression och hetsätning. Tror du jag kan höra av mig till min läkare för att lägga till SDRI eller SNRI? Eftersom jag fortfarande inte känner mig helt hundra med hetsätningen trots lchf och fluxotin.
Jätte tacksam för din åsikt.
Med vänlig hälsning, S
Jag hade valt sertralin + voxra istället, den är klassad som en “heroic combo” googla på det & läs! 🙂
Ah men hallå där pudding. Jag har en liten fråga. Jag älskar dina vetenskapliga inlägg om mat och har följt dig väldigt länge. Du har ju ibland käkat paleo och jag äter själv en form av paleo. Paleokost är ju den kost som vi är “designade för att äta” och jag tycker det låter vettigt och logiskt att den maten skulle vara den bästa för kroppen. MEN. Jag undrar vad du tänker om honung, både vanlig och agave. Jag har läst massa olika artiklar som anser att agave skulle vara den värsta formen av socker eftersom fruktoshalten är så hög. Jag tycker att det är kul att baka och försöker göra fler saker med paleorecept och nästan alla recpt innehåller någon form av honung. Jag har även läst kostdoktorns take on honung och håller ju med när jag läser om hur kroppen BORDE agera på detta. Men hur kan då honung och paleo ingå i denna “optimala kost” och hur kan så många paleo-profiler förespråka den när det känns rätt uppenbart att den är dålig för kroppen???
kanske lite osammanhängande, men vad tycker/tror/anser du om agave och honung? Äta inte, äta lite, äta ok??
tack, du är så härlig!
jag är väl inte Martina, men varför skulle honung vara dåligt mat? allt handlar ju också om mängden. honung är ju en naturprodukt och passar därför utmärkt in i paleokosten. jag menar, våra förfäder hade inte tillgång till (all) mat dygnet runt och idag är det tvärtom. därför anser jag iallafall att allt naturlig mat kan inte vara dåligt för kroppen om man inte äter det kilovis varje dag! om man tittar på djurvärlden: har du nån gång sett ett vilt djur som är överviktigt? och vad lever de av? vissar är carnovor, vissa herbivor, vissa omnivor…men de äter när de är hungrig och har tillgång till mat, de vräker inte i sig maten bara för att det är så gott. inte heller får de diabetes bara för att de äter frukt när det finns.
jag tror man ska inte överanalysera allt och tror inte att det är ‘farligt’ om man äter honung eller t o m socker då och då.
Väl talat! 🙂