• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

[Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha [Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha vetenskapliga referenser osv! ☝] Jag har snöat in TOTALT på stress-resistens det senaste (s.k glukokortikoidreceptorresistens som förkortas GRR) & förfasas över hur otroligt destruktivt kronisk sympatikus-aktivering (fight & flight) kan vara, särskilt med tanke på att (vissa av oss 🙋‍♀️) är naturligt böjda åt det hållet!

Vi har dock alla olika stress-känslighet beroende på mängden kortisol- & T3-receptorer, ålder, kön, genetiska faktorer & hur vi funkar i stress-läge: Vissa blir super-motiverade, andra hyperkänslig eller tvärtom avstängda eller passiva. Utbrändhet brukar gå mer åt det apatiska hållet, men oavsett upplevelse så verkar just överdriven stress-signalering vara extremt skadligt för hela systemet, om det får tugga på år ut och år in, utan tillräcklig motreglering!

ALLT blir liksom lidande till sist. Det läskiga är att för typ 30 år sedan var GRR eller stress-resistens väldigt ovanligt, men numera har "de flesta" åtminstone något symptom. Oftast flera. 

STRESSBEDÖMNING FRÅN SYMPTOM 🧐
Om du inte kan bedöma din stressnivå för att du inte upplever dig som stressad, så kan du checka av lite hormonparametrar istället: är menstruationerna ok? Matsmältningen? sömnen? Humör & energi-nivåer? 

Det är sällan ett test säger mer än dina egna observationer, men dra dig inte för att boka in ett läkarbesök om du är orolig! ❤️

Om något grundläggande inte funkar, är någon form av stress en TROLIG kandidat! Kortisol, noradrenalin, adrenalin, dopamin & glutamat är ganska toxiska på höga nivåer. Särskilt glutamat som är nervsystemets gaspedal. Har du relativt sett mer dopamin än noradrenalin upplever du troligen inte stress som negativt, men får du stress-relaterade symptom så är det ändå för mycket för systemet! ⚠️

Berätta gärna om du känner igen dig i överdriven stress-signalering eller om du lyckats omprogrammera det!
Hej & Välkommen! Om du är ny följare här, ka Hej & Välkommen! 

Om du är ny följare här, kanske du undrar vad detta är för konto? "Next level biohacking" handlar inte om att chippa sig eller skaffa senaste health tech-prylarna, utan är tvärtom inne på low tech health, basic fysiologi (om hur våra mänskliga kroppar funkar) kryddat med personliga intressen som farmakologi, neurobiologi & hormonlära.

Jag har pluggat biokemi i många år & har snart en PhD i intermedicinska vetenskaper. Det jag lär mig vill jag stöta & blöta med dig som läser här, tillsammans med occasional rants & idéer kring fysiskt & psykiskt välmående. 

Mitt syfte är INTE att visa upp mig själv som "duktig" eller komma med pekpinnar. Då får du följa någon annan, för även om jag befunnit mig i "hälsosfären" i många år, har jag fortfarande mycket att jobba på. Vissa problem som bipolaritet, aspighet osv skriver jag om, andra inte. 

Det finns alltför många frihetsgrader inom konceptet "hälsa" för att någon med säkerhet ska veta allting, så titta gärna mekanistiskt (dvs hur det funkar i form av processer, istället för en massa varför), testa dig fram & glöm inte att ta allt du läser med en nypa oprocessat havssalt *skojar* 😅

Länken i profilen 👆 innehåller mängder med gratis-material så klicka där om du vill läsa mer! ❤️
Nu har snön kommit till mig också!  Videosarna är från igår 👆 djuren hade inga problem alls med lite snöfall, men idag är det plötsligt 2 decimeter och inte ens getterna vågar sig ut i snön. Silkeshönsen ville inte kliva ned från pinnen i morse, så de fick maten serverad där de satt 😅 

Hur mycket snö har du hos dig?
I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på Chalmers & med tanke på det (alltså vad som är toxiskt/giftigt eller inte) kom jag att tänka på en återkommande fråga jag får, nämligen: "jag äter (.....) hur nyttigt/onyttigt/bra/dåligt/farligt är det?"

Jag ser ju allting som relativt & att det därför inte finns något absolut dåligt eller absolut bra. Jag tycker att det beror på massa faktorer - inte minst på vad man jämför med! 

Att börja dagen med en rulle ballerinakex är kanske ingen höjdare, men om det är en person som lär sig att äta igen efter många års ätstörningar är det kanske exakt helt rätt! 

Jag har ju personligen nördat ner mig i en ganska ensidig kost de senaste +10 åren (low carb/keto) så om någon frågar mig om deras frukt-frukost är bra, kommer den inte vara bra från mitt perspektiv. Jag värdesätter andra saker, men även jag (frukt-hataren nummer 1 😅) kan se att frukt-frullen är bättre än ballerina-frullen, men det är fortfarande bara 2 parametrar mot varandra!

Inom toxikologin säger man att det inte är giftet i giftet som är giftigt utan mängden (the dose makes the poison) & jag skulle vilja lägga till att om vi pratar just gifter så har vi alla vår individuella kemiska belastning som påverkar hur mycket som är mycket för just oss. 

Dessutom är vi olika bra på att hantera både livsmedel & olika kemikalier, läkemedel, droger osv eftersom vi har olika genetik & tarmflora, olika avgiftningskapacitet, olika psyken, toleransnivå mm. 

Så jag skulle önska att alla som sitter på en "är (....) nyttigt/onyttig?"-fråga lägger till fler parametrar & kanske tittar på resultaten: dvs energinivå, humör/mående, träningsresultat & övriga hälsoeffekter. 

Det är dock svårt för vem som helst att avgöra hur "dåligt" ett specifikt livsmedel är, för resultaten är ju en kombination av helheten över tid. Men, man kan läsa på, testa att utesluta om man känner sig misstänksam, ersätta med annat, men framförallt känna efter i magen! 

Vad säger magkänslan? 

Det är så jag sållar i vad jag stoppar i mig & det funkar ganska bra! Börjar jag undra "hur dåligt är detta på en skala?" så är det nog inte helt rätt! 

Berätta gärna hur du tänker om det här! ❤️
  • Home
  • Tarmfloran
  • LCHF + Resistent stärkelse!

LCHF + Resistent stärkelse!

16 April, 2014 43 Comments Written by Martina

Här har vi det absolut senaste inom Lowcarb/Paleo-världen – badabing badabong – Resistent Stärkelse!

Låt oss gå rakt på sak här, vad är egentligen fördelarna?

  • Ökad insulinkänslighet
  • Sänker insulin & glukos
  • Tillverkar mer smörsyra än andra prebiotika
  • Läker “leaky guts” (läckande tarm)
  • Snabbare viktminskning

Vad det innebär:

  • Ökad insulinkänslighet är väldigt bra för vikt/fett-minskningen särskilt för personer som är överviktiga. Många överviktiga har ett förhöjt fasteblodsocker, och genom att inta små mängder resistent stärkelse (såsom 1 tesked potatismjöl) upplöst i vatten före sänggående, kan blodsockret sänkas med flera enheter.Även för smala personer är sänkt insulinpåslag bra, särskilt om man äter en paleolitisk kost med mer kolhydrater än LCHF.
  • Prebiotika är komplexa kolhydrater som når tjocktarmen helt intakta utan att brytas ned, där blir de föda åt probiotiska bakterier och stimulerar deras tillväxt. Det leder till ökad produktion av kortkedjade fettsyror (smörsyra, som till exempel BOHB och MCT-olja/kokosolja) som sänker pH-värdet i tarmen. Effekten blir bland annat ökade mängder avföring, men det är också otroligt inflammationshämmande och den resistenta stärkelsen kan också delta i uppbyggnaden av tarmslemhinnan och bidra till andra viktiga slemhinnor i kroppen.

Jag är inte helt övertygad ännu men för några dagar sedan började jag inta någon matsked resistent stärkelse före sänggående. Jag gjorde pudding på det (vatten, potatismjöl & kakao) och det blev väldigt gott & fluffigt!

Vad tror du om Resistent stärkelse, är det de nya för oss low-carbare?

Dave Asprey har skrivit en bra artikel om det (här), och jag ska träffa honom personligen om några veckor så då kan vi diskutera saken! 🙂

Mark Sisson har skrivit om det (här)
Richard Nikoley på Free the Animal, skriver om hur Robb Wolf introducerade honom till stärkelse (här)
Jimmy Moore testar resistent stärkelse (här)
Per Wikholm skriver om resistent stärkelse (här)

1977084_10152155388774807_1295509001320857268_n

Potatismjöl är bästa källan till resistent stärkelse, och den ska EJ vara uppvärmd!

  • Kommer du att testa den så kallade RS-dieten och lägga till Resistent stärkelse i din diet?
  • Om du har lagt till resistent stärkelse, hur funkade det för dig? Vad fick du för resultat? Berätta gärna! 🙂

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Tarmfloran
Att inte känna sig stressad, trots många deadlines!
Rörande ord från Maggan

40 Comments

  1. Maiju Maiju
    30 March, 2020    

    Hej! Tänkte pröva på RS, vilket rekommenderar du för mig med IBS och gaser att. börja testa med, och funkar surkål lika bra? Ska man ta det alltid före sänggående eller kan man ta det på dagen?

    Ps. skulle vara glad över ett inlägg om gaser eller halsbrännor också! Vad beror luften på, får det av allt jag äter all tid på dagen, promenad ändast hjälper för stunden.

    Reply
    • Martina Martina
      31 March, 2020    

      Du ska nog inte prova RS med IBS 🙂 Skippa det!

      Reply
  2. Jessica Jessica
    1 April, 2017    

    Kan det vara något för en ond och krånglig IBS mage?

    Reply
    • Martina Martina
      2 April, 2017    

      Ja, men det bästa är att ta bort alla fibrer först

      Reply
  3. göran göran
    18 October, 2016    

    RS ger perfekt resultat på toaletten på alla tänkbara sätt och dessutom klarar jag pasta som är så gott.
    20 gr potmjöl = 15gr RS /dag.
    Jag blir lycklig av min friska starka
    tarm.
    Hälsningar Göran 78

    Reply
  4. Fredrika Darell Fredrika Darell
    18 October, 2016    

    Tack för ditt svar. Det är inte utläsbart ur din bok “Hormonbibeln” heller.
    Då kan jag lugnt testa vidare.

    Reply
  5. Fredrika Darell Fredrika Darell
    17 October, 2016    

    Hej
    Jag letar på nätet för att komma fram till om vanligt potatismjöl är icke uppvärmt i tillverkningsprocessen eller inte.
    På den här sidan http://www.lyckeby.com/om-st%C3%A4rkelse-och-fiber/s%C3%A5-tillverkas-potatisst%C3%A4rkelse står det
    “Stärkelsen går sedan in i varmluftstork och torkas till en jämviktstorrhalt på cirka 80 %.”
    Så nu är frågan, räknas det som icke-uppvärmt eller inte?
    Vilket potatismjöl köper ni som ni vet inte är uppvärmt i tillverkningsprocessen?

    Reply
    • Martina Martina
      17 October, 2016    

      Det är uppvärmt i tillverkningsprocessen precis som en potatis är uppvärmd när den kokas. När potatis blir kall är när den resistenta stärkelsen bildas, likaså med potatismjölet.

      Reply
  6. Josef Boberg Josef Boberg
    13 August, 2016    

    Ekologiskt potatismjöl ingår dagligen som en självklar ingrediens i mitt LCHF-kosthåll.

    Annars gäller att: ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

    Mera om det ämnet på min URL-länk.

    Reply
  7. Majsan Majsan
    14 March, 2015    

    Hello!
    Jag började med LCHF och RS för tre veckor sedan. Det var en hel del buller o bång i magen första två veckorna, men nu är det redan lugnt. Jag tycker att det blev onödigt krångligt att blanda ut potatismjölet i diverse olika varianter….till godissmakande krämer eller över maten och liknande. Dessutom glömde jag bort det var o varannan gång…. Istället kör jag det utblandat i vatten. Visst var (och är) det en lite konstig känsla i munnen men inget så läskigt som att äta konstiga guggor, enligt mig 🙂

    Så ett litet tips: Jag har en vacker burk fylld med kravmärkt potatismjöl på diskbänken, så att jag inte ska glömma. Morgon: Tar 1-2 matskedar i ett stort glas vatten det första jag gör. Man får både vätska och RS i sig på ett smidigt sätt. Lite pressad citon/lime ibland. Eftermiddag före middagen eller innan sovdax (men inte så nära att man måste upp o kissa på natten.) samma procedur . Jag är mätt, nöjd och har en perfekt fungerande mage. (minus 3 kg) Ha det gott!

    Reply
  8. Lo Kihlberg Lo Kihlberg
    24 January, 2015    

    Jippie det funkar med potatismjöl!
    ÄNTLIGEN har jag lyckats få ner mitt blodsocker 2-3 enheter! Gtån 8-9 till 6 ,5 på morgonen Jag tar 1 dryg tesked i ett glas vatten morgon o kväll Äter även Lchf men fick inte ner det fullt så mycket med det Det märkliga är att min kompis berättade att hans mamma som var diabetiker gjorde det typ för 20 år sen! J…..a svensk dibetessjukvård som är så tröga o långsamma Andra grupper i samhället fortbildar sej kontinuerligt De kunde väl ändå följa socialstyrelsens rekommendationer som ändrades för diabetiker för ca 6 är sen!

    Reply
  9. Magnus Magnus
    1 September, 2014    

    Jag och hustrun har atit 20-25 gram RS varje morgon i tre månaders tid. Anledningen till det blev på morgonen är att det passade in i mogonrutinen så att säga. Då blir det gjort varje dag också. Hustrun är en “frisk diabetiker” tack vare LCHF. Hon hade ett morgonsocker på cirka 6,5-7,5 och under dagen ett socker på max 5,5. Trots vi tar RS på morgonen har hennes morgon värde minskat till runt 6 nu på morgonen. Vi “släppte väder” rätt friskt i början då vi började på full dos direkt utan tillvänjning. Nu är magarna helt lugna sen lång tid tillbaka. Jag äter LCHF för hälsans skull utan tidigare problem med vikt eller blodsocker. Tycker ändå RS har gjort min kropp gott. Bättre i magen elt enkelt.

    Reply
  10. Nessy Nessy
    31 July, 2014    

    Bra fråga Annw, om risken att äta rå potatis. Har du fått svar? Jag undrar också om det. Tack

    Reply
  11. Annw Annw
    22 April, 2014    

    Hittade en rad artiklar dar de varnar for att ata ra potatis nar jag gjorde en sokning pa natet, bl.a. denna:
    http://www.newhealthguide.org/Raw-Potato.html
    Vad sager du om denna information?
    Elimineras dessa risker om man istallet ater potatiskmjol tror du?

    Tacksam for svar!

    Reply
    • martina martina
      31 July, 2014    

      Ja potatismjöl är ju något helt annat 🙂

      Reply
  12. Ronja Ronja
    20 April, 2014    

    Jag tycker det lättaste sättet att få i sig potatismjölet är att blanda det i ketobollarna. Alltså med smör/kokosfett, kakao och kokos (& ev. en skvätt kallt kaffe). Smaken påminner om chokoladkake-smet, mums! 😀

    Reply
  13. Rolf L Rolf L
    18 April, 2014    

    Hej:) Har lite pofiber i skafferiet, kan det vara nåt?

    Reply
  14. Maria Maria
    17 April, 2014    

    Detta måste du verkligen skriva mer om, börjar testa ikväll med 1 tsk i kallt vatten. Har svårt att gå ner trots strikt lchf och kalorireduktion samt tokig mage. Dock lätt bygga muskler = högt insulin? Tack för att du är så bäst 🙂

    Reply
  15. Sockerråttan Sockerråttan
    17 April, 2014    

    Hur gjorde du det så det blev pudding?

    Reply
  16. Per Wikholm Per Wikholm
    17 April, 2014    

    Så, nu är mitt jättelånga inlägg om resitent stärkelse klart.
    http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10468/LCHF-guiden-till-resistent-starkelse.aspx

    Reply
    • martina martina
      17 April, 2014    

      Tack Per, välbehövligt!

      Reply
    • Micke H Micke H
      27 July, 2020    

      Hej Per. Länken funkar inte längre.

      Reply
  17. Annw Annw
    17 April, 2014    

    Finns det nagon anledning till att du tar detta pa kvallen? Ar fordelarna fler om man tar det pa kvallen versus pa dagen, exempelvis som ens forsta mal?

    Far man alla fordelar om det intas helt utan tillsatt fett, eller ar det battre att tilsatta lite fett vid intaget for att gynna upptaget/funktionaliteten?

    Reply
  18. Josef Boberg Josef Boberg
    17 April, 2014    

    Intressant experiment.

    Reply
  19. Kicki Kicki
    17 April, 2014    

    Hej
    Hur mycket av vatten, potatismjöl och kakao tar du för att det ska bli som pudding 🙂

    Reply
  20. Åse Åse
    17 April, 2014    

    Provade innan läggdags med 1 msk potatismjöl samt kakao och vatten. Var helt klart drickbart, men fick en väldig hjärtklappning under flera timmar! Tyvärr inga BS stickor hemma så blodsockret har jag inte kunnat kolla idag.

    Reply
  21. Per Wikholm Per Wikholm
    16 April, 2014    

    Lycka till med ditt experiment Martina! Precis som Orsa kompani lovar jag ingenting bestämt men väldigt snart kommer min definitiva guide till resistent stärkelse att finnas på lchf.se

    Reply
  22. Sofie Sofie
    16 April, 2014    

    Så intressant det här med resistent stärkelse! Har nyss läst på lite om det också. Undrar om det kunde vara bra mot min IBS och dåliga matsmältning. Jag äter ju förstås en del kostfiber redan i form av t.ex. fiberhusk, grönsaker, nötter och försöker få i mig prebiotika i form av surkål, äter mjölksyretabletter samt använder mycket kokosfett men man kan ju försöka med lite potatismjöl också eftersom det ska vara mer effektivt:) Hoppas bara man inte blir ännu mer uppblåst i magen då man redan har tillräckligt av sånt.

    Reply
    • Surgubben Surgubben
      11 October, 2014    

      Surkål är inte PREbiotika, utan PRObiotika. Inte jätteviktigt kanske, men det hjälper en att söka information om man håller isär begreppen.

      PRObiotika är en levande organism som ger en positiv hälsoeffekt på människor. I surkål som inte pastöriserats finns det gott om lactobacillus av olika slag som är probiotiska.

      PREbiotika är sådant som vi inte kan smälta och ta upp, men som blir mat till PRObiotika. Exempelvis resistant stärkelse såsom potatismjöl (som man inte kokat, då försvinner nästan all effekt).

      Reply
  23. Åse Åse
    16 April, 2014    

    Är L-Glutamin också en resistent stärkelse?

    Reply
    • Lipsy Lipsy
      16 April, 2014    

      L Glutanin är en aminosyra.
      Ett protein, och väldigt långt ifrån en stärkelse (Kolhydrat)

      Reply
  24. Sabina Sabina
    16 April, 2014    

    Låter spännande och skulle vara roligt ifall du följde upp med resultat när du testat det en tid. Har själv dragit åt det mer paleotiska hållet nu på våren så det här kunde vara något för mig 🙂

    Reply
  25. Frida D Frida D
    16 April, 2014    

    “◾Prebiotika är komplexa kolhydrater som når tjocktarmen helt intakta utan att brytas ned”
    Detta är väl inte detsamma som kostfiber, vilket jag hittills förstått är den enda sortens kolhydrat som passerar magen (ej blir glukos) och istället blir bakteriekäk? Eller?

    Reply
    • martina martina
      16 April, 2014    

      Nej det är inte samma sak 🙂

      Reply
  26. Åsa Åsa
    16 April, 2014    

    Hej Martina!

    Tack för en super bra blogg den är väldigt inspirerande och intressant, följer dig varje dag.
    Första gången jag skriver men har en fråga om du har tid att svara.
    Jag kör fasta 16:8 och min fråga är ang potatismjölet som låter intressant, då jag har problem med magen.
    Kan man ta tex puddingen som du gjorde innan sängdags när man fastar efter kl 20:00 ?

    Tack för ditt enorma engagemang och Lycka Till i Malmö!

    Reply
    • martina martina
      16 April, 2014    

      Tack så mycket Åsa! Jag ser inga problem med att du testar lite potatismjöl, om det bara är 1 tesked eller 1/2 i lite vatten så är det tillräckligt lite för att räknas som fasta 🙂

      Reply
  27. Elin Elin
    16 April, 2014    

    Har vurdert det, men er ikke helt klar for mer tarmgass 😉

    Reply
  28. dufva dufva
    16 April, 2014    

    Har snart ätit ett halvt kilo potatismjöl 🙂

    Effekt
    Fiser lite mer 🙂
    Ska dock fortsätta utvärdera ett tag till

    Reply
  29. Narendra Narendra
    16 April, 2014    

    Men hallå! Ända sedan jag hörde och läste om matprogrammet “Potatoes, not prozac” som ska vara bra mot hetsätningsproblematik, så har jag undrat varför oh varför hon som komponerat programmet har som regel att man ska äta en potatis innan läggdags varje dag. Hittade ingen anledning alls, och så läser jag det här. Kul 🙂

    (själv skulle jag vara apnervös av att sätta i mig ren stärkelse.. andra får testa först och så läser jag rapporterna 😉 )

    Reply
    • Sofia Edvardsson Sofia Edvardsson
      15 May, 2014    

      Narendra, resistent stärkelse är mer likt fiber än stärkelse så du kan släppa själva stärkelse skräcken på den punkten tror jag 😉 det ger inte blodsocker höjningar på samma sätt som “vanlig” stärkelse gör vad jag förstår.

      Reply

No Pings Yet

  1. Gå ner i vikt med potatismjöl – resistent stärkelse | Get in shape on 9 January, 2015 at 16:02
  2. Per Wikholm, Resistent stärkelse & IBS! | Highfatfitness on 11 June, 2014 at 14:03
  3. Resistent stärkelse on 16 April, 2014 at 22:50

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Martina on B3 flush som funkar!Absolut! :)
  • Camilla Timén on B3 flush som funkar!Hej! Jag har lite svårt att svälja tabletter och kapslar. Kan man ta ut innehåll…
  • IC on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratGör ett nytt försök med länken https://martinajohansson.se/skoldkortelhormonet-r…
  • IC on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratHej Frida! Bland annat här har Martina skrivit om det i bloggen och även på fler…
  • Frida Gylner on Hormonell fettinlagring – Enkelt illustreratHej Martina! Jag har plötsligt börjat lägga på mig vikt runt rumpa och lår. Dett…
  • IC on Om binjurarna & fettförbränningen!De beskriver att det bla kan vara T4 och T3 som är skevt och kan vara orsaken ti…
  • Nanna on Varför smala blir sjuka | STRESS värre än insulinresistens?Hej Har en fråga ang carnivore,har ätit det i en vecka(kött/ägg)mätte första ggn…
  • Katarina on Frågor & svar – ALLT om progesteronkräm!Hej Martina! Mycket spännande info här! Efter en stressig period har jag fått sy…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: