Perspektiv… :)


Nu kan jag titta på de här bilderna från fitnessfestivalen varje gång jag känner mig galet biffig 😀 Tjejen jämte mig är en väldigt framgångsrik bodybuilder som heter Heidi. Det roliga är att vi är exakt lika långa, exakt lika gamla och vägde precis lika mycket! 😀 Så olika kan man se ut med samma längd och vikt haha 😀

32 thoughts on “Perspektiv… :)

  • Jag är beredd att hålla med. Till vänster ser jag en vacker kvinna i en kvinnokropp. Till höger ser jag en kvinna med bröst och en mans armar. Nästan läskigt på nåt sätt.
   Inget fel i att som kvinna vara vältränad, men jag tycker inte den där Heide är attraktiv.

 1. Här ser du vad jag sagt om muskelvikt.
  Om du har 22% kroppsfett så är det 12,32kg av din vikt, om hon har 12% kroppsfett så är det 6,72kg av hennes vikt.
  Skillnaden i muskelvikt mellan er är då 5,6kg.

  • Men.. Man säger ju att fett tar mer plats än muskler, hur går det ihop i så fall, då borde väl Martina fortfarande se större ut?!

    • Nu förstår jag inte? Bilden syftar väl ändå på att Heidi är bra mycket större än Martina, trots exakt samma längd och vikt. Om då Martina har större procentandel av sin vikt i fett, så borde väl hon se större ut än Heidi, eftersom ett kilo fett tar upp mer plats än ett kilo muskler. Eller?

      • Nej, jag undrar hur det går ihop med din kommentar om deras respektive muskelvikt. Det jag undrar är hur Hedi, som helt klart har lägre fettprocent, ändå ser större ut än Martina när de är lika långa och väger lika mycket.
       Om du med ditt inlägg syftar på att Heidis lägre fettprocent får henne att se större ut, så undrar jag hur det kan bli så, eftersom jag har lärt mig att fett tar större plats än muskler.

       Är jag verkligen så otydlig när jag skriver, fattar du nu? Gawd.

 2. Men det går inte in i mitt huvud hur ni kan väga lika med era olika kroppar…
  Sitter här och kliar mig i huvudet. Jag skulle tippat på att hon vägde 66-67 kg. Är du säker på att du hörde rätt? 😉

 3. Vad olika våra “idéal” är! Jag tycker hon är hur grym som helst! Kan ju tillägga att kroppsbyggare oftast inte ser ser ut såhär året runt, utan snarast enbart inför tävlingar! En riktigt grym pingla är ju Helene Ahlson, där har vi en sjukt snygg kvinna och ett bevis på att mycket muskler visst är kvinnligt och framhäver den kvinnliga kroppen! Vad mycket kvinnligt det blev, ha ha!

 4. Hehe…roligt att du fick möjlighet att träffa Heidi :). Hehe hon e grym, hoppas du fått lite inspiration att ta träningen och kosten till nya höjder.
  Sen så tror jag att Heidi ligger under 10% i kroppsfett i tävlingsform (tror att bodybuilders brukar ligga omkring 6-7%, om inte ännu lägre).
  Dock är det en helvetes resa att ta sig dit ner, har aldrig gjort det själv, men har kompisar som gjort det. Inge rolig resa och tävlingsdagen mår många kasst, en del är svimfärdiga på scen.

  Att du vill träna som Heidi?,…finns väl ingen/inget som hindrar dig från att göra det, bara sätta igång :), frågan är väl om du verkligen vill eller har motivationen/ambitionen att träna som hon.

 5. Anabola och hård träning och hård kosthållning.
  Visst kurar alla byggare men det är en ordentlig prestation ändå.
  Alla idrottare på högre nivå dopar sig.

    • Inte meningen att vara elak direkt men samtidigt så tycker jag att det är fel när man ger intrycket av att man kan få den typen av kropp av bara hård träning och bra mat. Visst det kanske finns någon person på 100 000 som har generna för att faktiskt få en sån kropp (kolla tex på Marit Björgens armar).

     MJ:
     Nej alla bodybildare på högre nivå dopar sig. Jag säger bara att man inte ska hymla med att vissa använder kemikalier för att få biffigare kropp. Om det är rätt eller fel låter jag vara osagt.

      • Hon har ju blivit anklagad för att ha dopat sig bland annat på grund av sina armar. Men hon har inte åkt fast i några dopingtest vilket iof inte betyder att man inte dopat sig.

       Skillnaden är väl isåfall att om hon hade åkt fast i ett dopingtest så hade hon blivit förbjuden att tävla och blivit av med medaljer. Inom bodybuilding så är det regel att man är dopad för att kunna tävla. Stor skillnad.

       • Exakt som Heidi då! Anklagad för doping bland annat på grund av sina armar men inte åkt fast i något dopingtest.

        Och hade hon åkt fast i ett dopingtest så hade hon inte fått tävla.

        Ingen idrott har sådana regler att man blir av med tidigare medaljer eller blir avstängd på livstid. Det är bara medaljer man fått när man bevisligen varit dopad man blir av med och avstängningen är normalt sett två år första gången och tio år andra gången (men man kan byta sport och fortsätta)

        Det är ingen skillnad. Ingen tävlar på nationell eller internationell nivå utan doping i någon prestationsidrott.

        • Nu är det ju lite skillnad på hur rigoröst man testar inom olika sporter. Polygraf är inte helt ovanligt i vissa kretsar vilket är ett skämt när det handlar om drogtest.

         Så du menar att Lance Armstrong inte blev av med sju Tour de france titlar bakåt i tiden samt fick betala tillbaka en hel del prispengar?

         Den åsikten får står för dig men jag är rätt säker på att det finns en hel del elitidrottare som inte håller med dig. Det vore kul om du backade upp dessa påståenden med något mer än bara ditt ord.

        • Det är också skillnad på vilka resurser som olika idrottare har för att klara testerna. Ta t.ex. alla amerikanska idrottare på vinter-OS i atlanta. De fick lämna proverna på sitt eget testinstitut och resultatet av testerna var hemligt.

         Det blev han därför att han var anklagad för att ha dopat sig under alla de tävlingarna och han valde att inte bestrida anklagelserna. Om han bara varit anklagad för att ha dopat sig vid en av tävlingarna så skulle han bara blivit av med den medaljen.

         Det är enkel logik. Doping förbättrar förmågan många gånger om. Ingen ren person kan ligga på samma nivå som en dopad. Så när världseliten på längdskidor gör jämna steg med den Finska landslaget när samtliga finnar är dopade innebär att hela världseliten är dopade. Samma sak med cykeleliten, när blodpassen infördes så sjönk prestationerna över hela fältet ner till den nivå som de låg på före bloddopingen, alltså var alla dopade. Det finns sådana exempel inom alla prestationsidrotter.

         Men det är konstigt att man skulle hymla mer med friidrottare än med kroppsbyggare. Det är precis lika omöjligt att bli Kajsa Bergkvist utan doping som det är att bli Heidi utan doping.

 6. Ni som skriker anabola direkt bör kanske fundera på hur länge damen i fråga har tränat också.
  ALLA kroppsbyggare kurar verkligen inte!

  Du kan ta dig bra långt utan det skiten men det tar lite längre tid bara. Och varför ska man ha bråttom?

  • Problemet är väl att du inte har en chans i helvete mot de som dopar sig om du inte dopar dig själv. Om du ska träna i fem år för att få samma utbyte som en person på steroider får på tre månader så är du senior innan du är på den nivå som de uppnår vid 22 års ålder.

   ALLA elitidrottare använder förbjudna preparat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.