Keto är lätt för det är så få ingredienser! Samma ingredienser som man har till gröten (recept här) kan man ha till pannkakor och det blir faktiskt rätt bra 🙂
Till ett gäng pannkakor hade jag:
3 ägg
1 matsked kokosmjöl
1 matsked kokosgrädde
1 matsked ghee (det går bra med smör också)
Sedan mixade jag allting till en slät smet och stekte upp som pannkakor. De höll ihop någorlunda men om de går sönder så har man för mycket vätska i. Det borde funka med mandelmjöl också, men INTE fiberhusk för det blir katastrof enligt min erfarenhet i alla fall 🙂
På mina pannkakor hade jag sockerfritt jordnötssmör och massa smör och det blev supergott!
Dom här är ju bäst! Älskar när man får till blandningen perfekt så dom sväller upp i stekpannan precis som vanliga amerikanska pannkakor. Det var ovant i början att käka pannkakor utan nåt sött till, men nu har jag köpt lite bär och ska testa, man är så känslig för sötsmak nuförtiden så det borde inte krävas så mycket :’D
Hej Martina, kommenterar här igen, för jag har börjat blogga under en ny domän nu och vill bara kort och snabbt säga att du jättegärna får skumma igenom mitt inlägg om bra mat att äta för att ha mycket energi och se om jag är helt ute och cyklar nånstans – men jag förväntar mej verkligen inte att du ska ha tid med det!
Så lika mycket vill jag bara passa på att tacka för en inspirerande blogg, inte bara inläggen med mat- och träningstips är bra, jag har fått mycket tips om självkänsla och såna saker också, och bättre perspektiv på jantelagen. Tack!
Hej Martina!
Kan du inte skriva lite om jordnötter? I “all” engelsk Paleo literatur verkar jordnötter vara lika med pesten, på grund av att det egentligen är en legume och inte en nöt. Dave Asprey, som jag vet att du gillar, säger att jordnötter alltid innehåller mycotoxicins. Hur ser du på detta?
Oj, nu kommenterar jag mycket här men jag undrar om du vet om några bra konton att följa på instagram? Keto/paleo och liknande!
Ja du ska följa darthluiggi i alla fall för han är stengrym!
Tack för tips på mejerifria pannkakor! Innan har jag kört 2 ägg, 2 dl grädde, 1 msk fiberhusk, 3 msk smör och lite vaniljpulver, vilket blir jättegott tillsammans med lite hallon, men det är så bra att ha ett mejerifritt alternativ att vända sig till 🙂 Vilket kokosmjöl använder du?
Tack själv, jag ska testa din mejerivariant! 🙂
Mitt kokosmjöl har jag ingen aning om, det står på kinesiska på förpackningen
91%-iga plättar (som det heter när de gjörs i stor stekpanna norr om plättgränsen som går nånstans mellan Umeå / Skellefteå)..
https://www.facebook.com/763201993760170/photos/a.763710423709327.1073741827.763201993760170/763767183703651/?type=1
Fråga: har kört lowcarb många år och trivs med det. Eftersträvar inte ketos hela tiden, men är i ketos till och från beroende på motionspass och kost. Har slutat med mejerier och nötter/frön nu, och är nu mestadels i ketos. Mäter inte ketosen, men känner det tydligt i munnen… hur länge dras man med acetonsmak/ -andedräkt? Kan tänka mig att omgivningen inte uppskattar det.
haha ja du… jag vet inte faktiskt.. du får övertala alla andra att också vara keto så kan ni lukta aceton tillsammans 😛
DET kan vara svårt. Sötsnaskande och skitmat går före hälsa och kroppsform för de flesta i min omgivning.
Hm.. Ja då är de apotekets zink-tabletter som gäller, instant fräsch andedräkt!
Nice, jag klistrar in dina recept i ett word-dokument.
Har gäster hemma just nu men sedan ska jag testa.
Speciellt gröten är jag nyfiken på =)
Gröten är toppen, den måste du testa!
Hej. Har frågor som inte berör detta.
Vad är din åsikt om kollodialt silver? Jag har ett skitjobbigt eksem som jag fick av ett plåster och inget hjälper, funderar på silver men man har ju hört så mkt olika om det..
Hat läst din bok om magen och har druckit potatismjöl innan sänggående nu. Har vaknat flera gånger på nätterna, behövt springa på toa och jag har blivit jättegasig o bubblig i magen när jag druckit det. Uteslöt det en natt och då sov jag hela natten.. Hur ska man tolka detta? Att mina goda bakterier behöver fortsätta matas? Eller ska jag sluta? Har jag dålig eller god tarmflora? Eller hur vet man om man behöver fortsätta med potatismjölet? Tacksam för svar. Therese.
Du behöver fortsätta mata dina goda tarmbakterier men dra ned på mängderna av potatismjöl, börja med 1/2 tesked och jobba dig uppåt!
Ang. kollodialt silver – jag älskar silver och tycker du ska testa det. Har bara bra att säga om både silver och guld 🙂