Välkommen till ett nytt decennium!
Jag har ryggat tillbaka så fort jag sett alla bloggare och youtubers göra sina nyårskrönikor. Jag tycker inte om att blicka tillbaka, här är det bara framåt som gäller. Framåt med enkla medel som rutiner och att få vardagen att fungera.
Vi har vår Carnivore-utmaning – World Carnivore Month hela januari och det är dag två på den. Glöm inte fettet så blir det enklare. Feta köttbitar, feta fiskbitar, talg, smör, ghee, ister, ankfett och ägg!
Daglig träning, meditation, dagbok, real food, produktivt arbete under dagen och en bra kvällsrutin med läsning istället för dator. Det räcker bra för att skapa en bra och hållbar bas, så kommer den avancerade biohackingen som grädde på moset senare. Först the basics!
En annan påminnelse är att ta bilder och dokumentera kropps- och/eller träningsstatus och passa på att ta lite blodprover innan alla förändringar drar igång. Det är perfekt tillfälle nu, och jag ska själv gå och köra ett litet testbatteri så fort labbet öppnar 🙂 Jag har även anmält mig till en ny online-coach med inriktning rörlighet och handstående.
God fortsättning på er och kom gärna med bloggönskemål till mig! ❤
Jag är inne på dag 3 nu och jag är fascinerad över vilken skillnad det är i hur jag känner mig när jag bara äter kött av olika slag, smör och lite broccoli till lunch idag! Äter när jag är hungrig och slutar när jag är mätt utan att överäta och utan att bli sugen på något mellan måltiderna! Detta är stort för mig! Tänk vilken skillnad det gör i att bara äta riktig mat och inte massa ost och korv! Vet ej om jag varit med om det förut.
Ämnen som jag skulle vilja läsa mer om.
1. Om träningsvärk är inflammation, är det då dåligt för någon som redan kämpar med annan inflammation(tarm, leder) i kroppen.
2. Mer om hy och ansikte. Lös hud, rynkor, ringar runt ögon, svullenhet, carbface, dairyface, sugarface, att man ibland vaknar och ansiktet är svullet osv.
3. Ost! Var för funkar grädde, smör men inte ost för många(dig)?
1. Ja det är inflammation, men att träna är ändå bättre för psyket och den fysiska hälsan.
2. Go keto, det löser det mesta
3. Mjölkprotein höjer BS, triggar hunger, sug och innehåller kasomorfin.
Hej Martina! Startade året med en mätning av kroppssammansättning och efter månader med strikt keto (dvs mer fett än någonsin i kosten) har min kropp tappat mer fett än någonsin. Blev ärligt talat livrädd när vågen visade fettprocent på 10,5!!!! Är det ens möjligt som tjej eller behöver jag typ läggas in? :O
Jag är normalviktig och vältränad i övrigt, så har ingen extremt utmärglad look. Men det här känner jag att jag måste göra något åt (mitt mål är trots allt inte att ställa mig på en fitness-scen).
Snälla, hjälp! Ligger jag farligt lågt på fett, och hur lyckas jag komma upp i fettprocent utan att starta ett ohälsosamt leverne??
Kram
Ps. Min vikt hade totalt sett gått upp och jag hade ökat i muskelmassa sedan förra mätningen för ett halvår sedan.
Utan att ha en aning om hur du ser ut så är jag ändå ganska säker på att du INTE har en bf% på 10.5 för ingen har det. Inte ens de som tävlar i fitness har så låg fettprocent.
Som referens, här har jag över 20% fett https://www.instagram.com/p/Bt5kJ2mgRQG/ är du mer rippad?
Hm, faktiskt… (kan skicka bild privat). Strikt keto och träning har gjort mig rippad till den grad att folk frågar om jag är ”elitidrottare”. Kan såklart inte svära på att siffran 10,5 stämmer (hoppas verkligen inte) men vet att jag tappat en hel del i fett.
Min look är jag inte missnöjd med (blivit lite väl slimmad i ansiktet kanske). Det som skrämmer mig är eventuella risker med om jag nu ligger ”farligt lågt” på fett. Vilka är farorna? Finns det akuta risker för typ organen?
Och hur tusan går jag upp i fett? Tycks bara lägga på mig muskler på den här kosten. Låter kanske som lyxproblem, men… Är kolhydrater enda lösningen? Vill helst varken sluta träna eller börja äta inflammatoriskt :-/
Coolt, jag tror inte du behöver oroa dig för att du har för låg fettprocent. Om du är trött och orkeslös är det bara att äta mer mat, käka på. Din kropp ser antagligen ut som den tycker är bekvämt om du äter en ren kost och inte medvetet underäter. Jag hade inte oroat mig i alla fall, bara ökat kalorierna mer.
Tack, dina ord lugnar. Mår inte dåligt. Har bara Förvånats över hur lite fett jag fått på kroppen utan att specifikt sträva dit. Äter mycket och tränar mycket. Får anta att kroppen säger ifrån om detblir knas, så inte gå runt och oroa sig ”tänk om jag mår dåligt utan att veta om det” 🙂 ska bara som du ofta säger försöka äta ännu MER!
Oroa dig inte 🙂 Det är en cool effekt!
Jag e så klart på jag oxå!?? Dock äter jag väl sedan tidigare inte så mycket grönsaker, dem ligger mest och hinner bli gamla i kylen. Dock älskar jag grönkål stekt i kokosfett men får väl klara mig utan det nu då? Har läst om hur många äter carnivore, från olika ställe i världen och tyvärr verkar dom bara steka köttet i fett och inte lägga till något extra. Då räknar jag snabbt ut att väljer man då entrecote eller karré så ligger man då på ca 60 % fett per måltid. Hur kommer du att göra Martina? Själv lägger jag gärna till minst 50 g smör till varje måltid även fast det är fetare kött?
Jag lägger oftast till lite fett för att vara på säkra sidan. 60E% fett är inte ketogent 🙂
Häj ??♀️ , tänkte köra carnivore .. vilket kött är bäst att äta för att få i sig så mycket fett som möjligt? Vill helst äta gräsbetat … och bacon som är så gott och enkelt verkar vara mindre bra då det är en helt del ”skit” i som druvsocker och nitrit?
Brukar inte ha husgudar men 2019 blev du min … rock on
Tack du!
Jag rekommenderar lamm 🙂
Jag är lite nyfiken och kan inte låta bli att fråga. Är lamm bättre än nötkött och i så fall varför? Jag vet att lammkött generellt sett är fetare, men finns det andra fördelar med lamm jämfört med nötkött? Jag har tidigare hört en del som förespråkar lammkött framför nöt och därför skulle jag vilja veta varför. Jag tänker mig att man i så fall ska jämföra gräsbeteskött av både nöt och lamm. Det jag har hört är att lamm ska vara bättre att äta än nöt, ungefär som man pratar om att får- och getmejeriprodukter är bättre än komjölkprodukter. Ligger det någon sanning i detta?
Jag vet inte, jag tror inte jag kan svara på det.
Det finns ett nitritfritt eko-bacon från Tulip. Det finns även gott rökt sidfläsk som är utan socker från Vindelnrökt, dock med nitrit i.
Rökt sidfläsk, nitritfritt
Korvhantverk Stockholm, Köttprodukter (övriga)
Tack för all kunskap du delar med dig av!
Skulle ju uppskatta väldigt mycket om du närmare kan dokumentera dina dagar (maten) under denna månad.
Behöver handfast guidning.
Swishat över en slant nu när du (äntligen) har denna modernitet:)!
Och ett fantastiskt år önskar jag dig också!
Tack så mycket! Jag ska göra mitt bästa 🙂
Jag vill gärna läsa tips på bra sätt att lära sig att äta mer udda animaliska produkter också. Typ hur mycket blod du blandar i köttfärsen, inälvsmat som funkar för kräsna nybörjare osv.